reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
marshia
@marshia
Czy Pasikonik daje również receptę na Encorton? Jak było wTwoim przypadku? On Tobie przepisał steryd i rozpisał dawki czy ginekolog? Nie kojarzę czy już o to nie pytałam ale nie pamiętam
Co do encortonu to Pasnik proponował mi 10 mg, mój gin tez. Paśnik intra zalecił jak Tobie. W cyklu staraniowym na poczatku, w owu i 2 tyg po pozytywnej becie. W ostateczności ewentualnie jeszcze 1 wlew po kolejnym miesiącu.
Ja na własną rękę zaczęłam brać 15 mg, bo 2 razy na 10 mg się nie udało (puste jajo i biochem). Potem gin z Invimedu, z którym konsultowałam się emailowo napisał żeby brać 15 (ja już kilka dni tak brałam) i zalecił te mega częste wlewy z intralipidu.
Recepty na steryd miałam od mojego „codziennego” gina, na intra od Pasnika i tego mojego gina. Dostałam tez intra od @bertha i @burczuś. Trochę kombinowałam, bo dużo potrzebowałam .
Także ja trochę ten teges...... dużo rzeczy ustaliłam sobie sama na czuja. Cześć rzeczy potwierdził któryś z lekarzy.
Tak jak teraz - ciagle biorę 1x500 glucko, chociaż gin i endo kazali odstawic po 1 trym, diabetolog koło 16 tyg, chociaż twierdzi ze prowadzi ciaze i do 20 tc na glucko, a jerzakowa i dalej. Kontroluję codziennie cukier, przeczytałam masę artykułów i opracowań i nie ma tak naprawdę przeciwwskazań do stosowania metforminy w ciąży i pidczas karmienia. A wręcz skutki są lepsze brania, jeśli ktoś ma IO czy inne podobne problemy.
A co do tycia - ani po sterydzue, ani po intralipidzie nie przytyłam. Dopiero po 15 tyg waga ruszyła minimalnie w górę.
Nadja_n
@burczuś u nas fragmentacja ok.
Zobacze w domu jaka ilosc nasienia.
Sily opadaja u mnie:3 cykl z koleji monitoring,owulacja wystepuje i to wczesna kolo 11dc.pecherzyk zawsze kolo 23mm-24mm nie wiem moze za duzy skoro sie nie udaje
Albo jaja mam marne.ale nie mam chyba opcji zeby to sprawdzic tak bez in vitro?
Zobacze w domu jaka ilosc nasienia.
Sily opadaja u mnie:3 cykl z koleji monitoring,owulacja wystepuje i to wczesna kolo 11dc.pecherzyk zawsze kolo 23mm-24mm nie wiem moze za duzy skoro sie nie udaje
Albo jaja mam marne.ale nie mam chyba opcji zeby to sprawdzic tak bez in vitro?
Właśnie mówili o tym w radiu w wiadomościach. Tylko chodzi o clexane oczywiście@maa821 - odnosnie Encortonu wiem tylko tyle, co Wam wkleiłam... sama musze sprawdzic jakie mam w domu. Warto tez podpytać w aptekach czy to nie fake news. Ale mysle, ze chodzi tylko o te jedna, konkretna serie.
7Martynka88
wiecie co, zabieram się za badania. Jak byłam w czerwcu u Gizlera to zlecił mi:
- badanie nasienia męża metodą HBA i SCD
- kariotyp z krwi u mnie i u męża
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
ale koszt tych badań mnie przeraził więc stwierdziłam, że dam sobie czas do października, niestety nic się nie zmieniło więc czas zrobić to wszystko.. do tego zrobię NK i z wynikami pójdę do Gizlera coby już konkretnie zacząć działać a nie tylko czekać. Na szczęście NK, ANA i homocysteinę mam w pakiecie Medicover więc trochę taniej będzie plus od dziś ziółka od Pani Kasi, jurto igły więc mam nadzieje, że za jakiś czas będę śmigać z brzucholem
miłego dnia dziewczyny
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
ale koszt tych badań mnie przeraził więc stwierdziłam, że dam sobie czas do października, niestety nic się nie zmieniło więc czas zrobić to wszystko.. do tego zrobię NK i z wynikami pójdę do Gizlera coby już konkretnie zacząć działać a nie tylko czekać. Na szczęście NK, ANA i homocysteinę mam w pakiecie Medicover więc trochę taniej będzie plus od dziś ziółka od Pani Kasi, jurto igły więc mam nadzieje, że za jakiś czas będę śmigać z brzucholem
miłego dnia dziewczyny
Oczekujaca123
Martynka , ceny niestety sa kosmiczne, ale ! Posprawdzaj w roznych laboratoriach... ja np mam jedno lab przy szpitalu onkologicznym gdzie np homocysteina kosztuje 45zl, a w innym lab placilam 70zl..tak samo z wit d tam 40zl gdzie indziej 70.. takze warto poszukac , bo na kilku badaniach mozna nieźle zaoszczedzic. Trafilam tam przypadkiem, bo okazalo sie , ze tam calodobowe i szybko sa wyniki, cennika oczywiscie na internecie nie ma, dlatego warto dzwonic do tych labow i pytacwiecie co, zabieram się za badania. Jak byłam w czerwcu u Gizlera to zlecił mi:
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
miłego dnia dziewczyny
reklama
Porzeczka1234
wiecie co, zabieram się za badania. Jak byłam w czerwcu u Gizlera to zlecił mi:
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
miłego dnia dziewczyny
Sprawdź sobie dokładnie czy NK i Homocysteinę na pewno masz za darmo w medicover bo ja musiałam mimo pakietu płacić Homocysteina coś 50 zł NK chyba 210 zł. Ana miałam darmowe jeśli masz pakiet może zbadaj sobie zespół antyfosfolidowy to miałam w pakiecie za darmo. Przepraszam ale nie pamiętam twojej historii i nie wiem czy coś jeszcze badałaś. Mąż twój badał przeciwciała / plemników w spermie krwi ? Ty badałaś?
Podziel się: