reklama
Nadja_n
Fanka BB :)
Mnie tez kazal steryd dokladnie jak @burczus na czas szczepionki tej w ciaza nie brac a tak to brac
Patrzac na leczenie Maliny to kazdy kto ma szczepionki ma tez steryd i to czesto w dawce 15mg.
Niech wypowiedza sie dziewczyny od Maliny
Patrzac na leczenie Maliny to kazdy kto ma szczepionki ma tez steryd i to czesto w dawce 15mg.
Niech wypowiedza sie dziewczyny od Maliny
bertha
@Bunia10 mi pasnik po szczepieniach tez.zabronil sterydu
@bertha poniekad przy ivf mozna ocenic komorki - po pierwsze czy w ogole one sa w pecherzykach, po drugie stopien dojrzalosci i morfologie, po trzecie jak sie zapladnija i czy w ogole, na krotym etapie ewentualnie zarodki obumieraja itp. Ja sama sie stresowalam przy iui ze mam ujowe, albalaoze ze puste, a okazuje sie ze zarodki piekne (poza tymi z poprzedniej procedury, gdzie stymulacja byla ujowo dobrana) - z pierwszej stymu 6 pieknych blastek i teraz tez.sie.na to zanosi, dzisiaj nadal wszystkie sie pieknie dziela i sa najlepszej klasy. Tylko nie wiem co bedzie z nimi juz w brzuchu.
Czy pęcherzyk jest pusty czy pełny można ocenić, tak. i czy ma te ciała kierunkowe komorka. Badanie czy komorka jest dojrzała ma sens tylko przy ivf/stymulacji bo to nienaturalny cykl dojrzewania i w różnych etapach mogą być komórki jak je sztucznie pobierają.
Ale nikt nie ocenia/nie podaje jakości/morfologii komórki jajowej podczas ivf. To czy się zaplodni to jeszcze plemnik jest ważny. A czy się dzieli - to już tez zgadywanka co jest powodem. Dlatego każdy gin w klinice ivf (wszystkie 3 podejscia miałam w innej klinice) mówił ze nie wiadomo co jest powodem ze zarodki padają.. ze można tylko gdybać ze to komórki czy plemniki.. i ze medycyna już więcej mi zaoferować nie może. Gizlera wprost pytałam czy można zbadać jakość moich komórek - to odpowiedział ze nie można.
Także ivf jako takie nie rozjaśni czy masz dobre komórki czy nie, ale owszem finalnie zobaczysz czy zarodki się ładnie dziela - a jak się nie dzieła to i tak nie będziesz wiedziała czy to przez komórki czy przez plemniki
tęczowa89
Ja jestem chetna [emoji6]. Pisze privNie bede zarzywac tego sterydu nie bede bawić sie w lekarza widocznie nie jest dobry dla mnie . Wiec jak by ktoś potrzebował to mam do oddania mam tez dufaston do oddania moze ktoś potrzebuje
Marthi
bertha
Ja jestem chetna [emoji6]. Pisze priv
Wracasz do starań??
dżoasia
Nio tak, ale jesli z nasieniem jest wsio ok to mozna bardziej podejrzewac komorke. No i tez wlasnie widac.co sie dzieje z zarodkami w pierwszych etapach, jesli od razu padaja to jest.jasne ze cos.nie tak, ale jesli sa ladne ale nie ma implantacji to wiadomo, ze trzeba gdzies indziej szukac przyczyny. W biologii nie ma nic oczywistego, a szkodaCzy pęcherzyk jest pusty czy pełny można ocenić, tak. i czy ma te ciała kierunkowe komorka. Badanie czy komorka jest dojrzała ma sens tylko przy ivf/stymulacji bo to nienaturalny cykl dojrzewania i w różnych etapach mogą być komórki jak je sztucznie pobierają.
Ale nikt nie ocenia/nie podaje jakości/morfologii komórki jajowej podczas ivf. To czy się zaplodni to jeszcze plemnik jest ważny. A czy się dzieli - to już tez zgadywanka co jest powodem. Dlatego każdy gin w klinice ivf (wszystkie 3 podejscia miałam w innej klinice) mówił ze nie wiadomo co jest powodem ze zarodki padają.. ze można tylko gdybać ze to komórki czy plemniki.. i ze medycyna już więcej mi zaoferować nie może. Gizlera wprost pytałam czy można zbadać jakość moich komórek - to odpowiedział ze nie można.
Także ivf jako takie nie rozjaśni czy masz dobre komórki czy nie, ale owszem finalnie zobaczysz czy zarodki się ładnie dziela - a jak się nie dzieła to i tak nie będziesz wiedziała czy to przez komórki czy przez plemniki
basiawol
@olaa90 wiem wiem nie ma co ale ja i tak odpuscialam ten cykl. Musze jechcac do mojego gina czy poprowadzi ciaze we wspolpracy z przybycienien a potem do niego ehhh czy ogarne zobaczymy. Nie wiem czy dopadla mnie infekcja czy mi sie wydaje spr ph jest ok sama nie wiem.
Dziewczyny pytajace o stedyd nie pamietam kto ja mam przepisane 15 mg
Dziewczyny pytajace o stedyd nie pamietam kto ja mam przepisane 15 mg
reklama
tęczowa89
Wracasz do starań??
Tak Kochana. Juz niebawem mam nadzieje
Podziel się: