reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Sprawdź sobie dokładnie czy NK i Homocysteinę na pewno masz za darmo w medicover bo ja musiałam mimo pakietu płacić Homocysteina coś 50 zł NK chyba 210 zł. Ana miałam darmowe jeśli masz pakiet może zbadaj sobie zespół antyfosfolidowy to miałam w pakiecie za darmo. Przepraszam ale nie pamiętam twojej historii i nie wiem czy coś jeszcze badałaś. Mąż twój badał przeciwciała / plemników w spermie krwi ? Ty badałaś?

Oki - sprawdzę, w sumie różnie to bywa. Zespół antyfosfolipifowy badałam - jeśli to przeciwciała pko kardiolipinie, antykoagulant toczniowy i ANA. No te nieszczęsne ANA dodatnie, antykoagulant zaraz po biochemicznej wyszedł dodatni, później powtarzałam i był ujemny.
Przeciwciał pko plemnikom nie badałam, to normalnie z krwi tak? niby w medicover mam, to zrobię też.
dzięki :)

reklama
Oki - sprawdzę, w sumie różnie to bywa. Zespół antyfosfolipifowy badałam - jeśli to przeciwciała pko kardiolipinie, antykoagulant toczniowy i ANA. No te nieszczęsne ANA dodatnie, antykagulant zaraz po biochemicznej wyszedł dodatni, później powtarzałam i był ujemny.
Przeciwciał pko plemnikom nie badałam, to normalnie z krwi tak? Jak nazywa się to badanie

Przeciwciała przeciwplemnikowe. Kobieta bada we krwi , facet we krwi i spermie warto to badanie zrobić tzn na pewno mąż ja też nie mogłam zajść naturalnie przez prawie 4 lata prof. Malinowski wykrył je u męża w spermie bo tu na Śląsku robiono mężowi tylko we krwi. Dostał steryd w moich dniach owu i zaszła w 1 cyklu. Nie wiem czy to szczepienia czy steryd pomógł ale coś zadziałało.

Przeciwciała przeciwplemnikowe. Kobieta bada we krwi , facet we krwi i spermie warto to badanie zrobić tzn na pewno mąż ja też nie mogłam zajść naturalnie przez prawie 4 lata prof. Malinowski wykrył je u męża w spermie bo tu na Śląsku robiono mężowi tylko we krwi. Dostał steryd w moich dniach owu i zaszła w 1 cyklu. Nie wiem czy to szczepienia czy steryd pomógł ale coś zadziałało.[/QUOTE]

sory za post pod postem lubię przejżyście!

@burczuś u nas fragmentacja ok.
Zobacze w domu jaka ilosc nasienia.
Sily opadaja u mnie:3 cykl z koleji monitoring,owulacja wystepuje i to wczesna kolo 11dc.pecherzyk zawsze kolo 23mm-24mm nie wiem moze za duzy skoro sie nie udaje:crazy:
Albo jaja mam marne.ale nie mam chyba opcji zeby to sprawdzic tak bez in vitro?
Nie da się tego sprawdzić. Nawet podczas in vitro nie potrafią tego sprawdzić..

wiecie co, zabieram się za badania. Jak byłam w czerwcu u Gizlera to zlecił mi:
- badanie nasienia męża metodą HBA i SCD
- kariotyp z krwi u mnie i u męża
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
ale koszt tych badań mnie przeraził więc stwierdziłam, że dam sobie czas do października, niestety nic się nie zmieniło więc czas zrobić to wszystko.. do tego zrobię NK i z wynikami pójdę do Gizlera coby już konkretnie zacząć działać a nie tylko czekać. Na szczęście NK, ANA i homocysteinę mam w pakiecie Medicover więc trochę taniej będzie :) plus od dziś ziółka od Pani Kasi, jurto igły więc mam nadzieje, że za jakiś czas będę śmigać z brzucholem :)

miłego dnia dziewczyny :)

A masz jakiegoś lekarza w medicover który ci zleci te badania? Bo to ze są w pakiecie to pikus, jeszcze któryś lekarz musi się zgodzić je zlecic. A czasem mówią ze nie leczą niepłodności wiec nie przepiszą...

Nie da się tego sprawdzić. Nawet podczas in vitro nie potrafią tego sprawdzić..

A masz jakiegoś lekarza w medicover który ci zleci te badania? Bo to ze są w pakiecie to pikus, jeszcze któryś lekarz musi się zgodzić je zlecic. A czasem mówią ze nie leczą niepłodności wiec nie przepiszą...

Chodziłam do dr Barwińskiego i myślę, że on zleci, jest bardzo wporzadku [emoji6] to on mi zlecił wszystko co miałam badane. Spróbuję - będę go błagać do skutku [emoji1431]

Ostatnia edycja:
@Bunia10 mi pasnik po szczepieniach tez.zabronil sterydu

@bertha poniekad przy ivf mozna ocenic komorki - po pierwsze czy w ogole one sa w pecherzykach, po drugie stopien dojrzalosci i morfologie, po trzecie jak sie zapladnija i czy w ogole, na krotym etapie ewentualnie zarodki obumieraja itp. Ja sama sie stresowalam przy iui ze mam ujowe, albalaoze ze puste, a okazuje sie ze zarodki piekne (poza tymi z poprzedniej procedury, gdzie stymulacja byla ujowo dobrana) - z pierwszej stymu 6 pieknych blastek i teraz tez.sie.na to zanosi, dzisiaj nadal wszystkie sie pieknie dziela i sa najlepszej klasy. Tylko nie wiem co bedzie z nimi juz w brzuchu.

reklama
Do góry