reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia super wieści, zdrowaśka murowana! ;)
@Bunia10 super :* widzisz tak się bidoku stresowalas tym terminem. Gratulacjeeee
Dziekuje za wsparcie dzwoniłam do Dr Sachy dostalam wzkazuwki co i jak bedzie dobrze pozytywne myślenie to 90% sukcesu . Akofil mam robic co trzy dni do 12 tyg a co wiecej to nie wiem musz jeszcze zadzwonic do ginekologa moze powinnam brać cos jeszcze nie wiem ??A napewno nie moge zarzywac Enkortonu

reklama
Aaa ten tes potrójny, czy któraś z Was go robila?

Ok uwaga rozpisuje się.
A więc tak. Ostatnio moja gin zapytala mnie czy zapisalam sie na prenatalne ja jej ze nie a ona ze czas. Weszlam wiec na strone gyncentrum i tam jak byk pisze ze państwo refunduje badania prenatalne i wykaz badan. I jest tam napisane ze pomiedzy tam 15 bodajze a 18 tyg test potrojny z krwi nieinwazyjny.
Zadzwonilam i okazalo sie ze ja sie na ta darmoszke nie kwalifikuje bo pierwsze prenatalne mialam ze skierowania i nie moge juz przystapic do programu. A ten test potrójny po za programem nie jest refundowany i kosztuje 250zl.
I nie wiem czy rozbijać bank i robić ten test czy raczej Waszym zdaniem jest zbedny i same go nie robilyscie.
@roki_1991 i wszystkie mamy we wczesnych ciazach przed pierwszymi prenatalnymi: dowiedzcie sie czy w waszych miejscowościach macie program prenatalny lub jest gyn centrum bo mozecie miec wszystkie prenatalne za free bez skierowania w 1 i 2 trym z tym ponad programowym testem potrójnym.
Zzzzz ale co to dokładnie ten tes potrojny co on obejmuje bo moze mialam a nie wiem ?
Czy tzn ze jak ktos w poprzedniej ciazy mial prenatalne z nfz to juz mu sie nie nalezy te z programu gyn centrum? Glupota ! Sama jakis czas temu wklejalam tu dziewczynom link... ale myslalam ze to dla wszystkich... no coz.!

B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
Gratki! Który dpo? Pokazuj testa, niech się zarazę :)

Załączniki

• B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
    B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
    787 KB · Wyświetleń: 408
@dżoasia super wiesci. Trzymam mocno kciuki.

@marshia zaraz z nimi pogadam ;-)

@porcelana ogolnie w poznaniu nie ma speca. Ginekolodzy sie tu nie znaja. Ja teraz chodze do Poznania bo mam tu refundacje in vitro. Mozesz sprobowac Kubiaczyk i Brebowicza ale oni nie znaja sie na immunologii.

Ja czekam na sms od doktora co dalej. Moje jajka rosna nadal 3. Estradiol 250 a progesteron 0.5 i lekarz powiedzial ze od tych wynikow zalezy co dalej

@dżoasia super wiesci. Trzymam mocno kciuki.

@marshia zaraz z nimi pogadam ;-)

@porcelana ogolnie w poznaniu nie ma speca. Ginekolodzy sie tu nie znaja. Ja teraz chodze do Poznania bo mam tu refundacje in vitro. Mozesz sprobowac Kubiaczyk i Brebowicza ale oni nie znaja sie na immunologii.

Ja czekam na sms od doktora co dalej. Moje jajka rosna nadal 3. Estradiol 250 a progesteron 0.5 i lekarz powiedzial ze od tych wynikow zalezy co dalej
a mówili jaka wielkośc jajeczek? myślę, że jeszcze trochę cię postymulują zanim ustal punkcję

@dżoasia 18, 16, 17. Dzis ostatnia stymulacja i ustalili punkcje na sobote
aa, czyli tak w sam raz jeśli chodzi o wiekośc, e2 ciut nisko ale to do soboty jeszcze podgoni :) mi tak naprawdę wywaliło właśnie w 4 ostatnich dniach - w środę wieczór miałam 950 a w sobotę rano im skali w labie brakło >>3000 :eek: ciekawe ile urósł do pn :p
czyli jutro ovitelle? :)

aa, czyli tak w sam raz jeśli chodzi o wiekośc, e2 ciut nisko ale to do soboty jeszcze podgoni :) mi tak naprawdę wywaliło właśnie w 4 ostatnich dniach - w środę wieczór miałam 950 a w sobotę rano im skali w labie brakło >>3000 :eek: ciekawe ile urósł do pn [emoji14]
czyli jutro ovitelle? :)
Dokladnie tak jak piszesz :-). Kurde juz nawet igly ktorych s8e boje nie robia na mnie wrazenia. Troche martwi mnie ten estradiol. Ogolnie mozna dola zlapac jak sie tylko 3 pecherzyki wychoduje a lekarz Ci mowi ze niektore 15 lub 20 potrafia miec. W sumie na reke mi ta punkcja w sobote bo nie bedziemy urlopu brac.

reklama
Dokladnie tak jak piszesz :-). Kurde juz nawet igly ktorych s8e boje nie robia na mnie wrazenia. Troche martwi mnie ten estradiol. Ogolnie mozna dola zlapac jak sie tylko 3 pecherzyki wychoduje a lekarz Ci mowi ze niektore 15 lub 20 potrafia miec. W sumie na reke mi ta punkcja w sobote bo nie bedziemy urlopu brac.
ja bardzo lubie soboty albo poniedziałki jeśli chodzi o punkcje/transfery hehe zawsze tak jakoś wypada, nie wiedzieć czemu ;) tylko raz miałam w czwartek transfer :) ale fakt - ja mam niepracujące soboty i serio jest to bardzo na rękę :)

Do góry