reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia super wieści, zdrowaśka murowana! ;)
@Bunia10 super :* widzisz tak się bidoku stresowalas tym terminem. Gratulacjeeee
Dziekuje za wsparcie dzwoniłam do Dr Sachy dostalam wzkazuwki co i jak bedzie dobrze pozytywne myślenie to 90% sukcesu . Akofil mam robic co trzy dni do 12 tyg a co wiecej to nie wiem musz jeszcze zadzwonic do ginekologa moze powinnam brać cos jeszcze nie wiem ??A napewno nie moge zarzywac Enkortonu

reklama
Aaa ten tes potrójny, czy któraś z Was go robila?

Ok uwaga rozpisuje się.
A więc tak. Ostatnio moja gin zapytala mnie czy zapisalam sie na prenatalne ja jej ze nie a ona ze czas. Weszlam wiec na strone gyncentrum i tam jak byk pisze ze państwo refunduje badania prenatalne i wykaz badan. I jest tam napisane ze pomiedzy tam 15 bodajze a 18 tyg test potrojny z krwi nieinwazyjny.
Zadzwonilam i okazalo sie ze ja sie na ta darmoszke nie kwalifikuje bo pierwsze prenatalne mialam ze skierowania i nie moge juz przystapic do programu. A ten test potrójny po za programem nie jest refundowany i kosztuje 250zl.
I nie wiem czy rozbijać bank i robić ten test czy raczej Waszym zdaniem jest zbedny i same go nie robilyscie.
@roki_1991 i wszystkie mamy we wczesnych ciazach przed pierwszymi prenatalnymi: dowiedzcie sie czy w waszych miejscowościach macie program prenatalny lub jest gyn centrum bo mozecie miec wszystkie prenatalne za free bez skierowania w 1 i 2 trym z tym ponad programowym testem potrójnym.
Zzzzz ale co to dokładnie ten tes potrojny co on obejmuje bo moze mialam a nie wiem ?
Czy tzn ze jak ktos w poprzedniej ciazy mial prenatalne z nfz to juz mu sie nie nalezy te z programu gyn centrum? Glupota ! Sama jakis czas temu wklejalam tu dziewczynom link... ale myslalam ze to dla wszystkich... no coz.!

B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
Gratki! Który dpo? Pokazuj testa, niech się zarazę :)

Załączniki

• B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
    B1D84E2B-EC6F-4AAA-B7F1-CC4D969D50BE.jpeg
    787 KB · Wyświetleń: 411
@dżoasia super wiesci. Trzymam mocno kciuki.

@marshia zaraz z nimi pogadam ;-)

@porcelana ogolnie w poznaniu nie ma speca. Ginekolodzy sie tu nie znaja. Ja teraz chodze do Poznania bo mam tu refundacje in vitro. Mozesz sprobowac Kubiaczyk i Brebowicza ale oni nie znaja sie na immunologii.

Ja czekam na sms od doktora co dalej. Moje jajka rosna nadal 3. Estradiol 250 a progesteron 0.5 i lekarz powiedzial ze od tych wynikow zalezy co dalej

@dżoasia super wiesci. Trzymam mocno kciuki.

@marshia zaraz z nimi pogadam ;-)

@porcelana ogolnie w poznaniu nie ma speca. Ginekolodzy sie tu nie znaja. Ja teraz chodze do Poznania bo mam tu refundacje in vitro. Mozesz sprobowac Kubiaczyk i Brebowicza ale oni nie znaja sie na immunologii.

Ja czekam na sms od doktora co dalej. Moje jajka rosna nadal 3. Estradiol 250 a progesteron 0.5 i lekarz powiedzial ze od tych wynikow zalezy co dalej
a mówili jaka wielkośc jajeczek? myślę, że jeszcze trochę cię postymulują zanim ustal punkcję

@dżoasia 18, 16, 17. Dzis ostatnia stymulacja i ustalili punkcje na sobote
aa, czyli tak w sam raz jeśli chodzi o wiekośc, e2 ciut nisko ale to do soboty jeszcze podgoni :) mi tak naprawdę wywaliło właśnie w 4 ostatnich dniach - w środę wieczór miałam 950 a w sobotę rano im skali w labie brakło >>3000 :eek: ciekawe ile urósł do pn :p
czyli jutro ovitelle? :)

aa, czyli tak w sam raz jeśli chodzi o wiekośc, e2 ciut nisko ale to do soboty jeszcze podgoni :) mi tak naprawdę wywaliło właśnie w 4 ostatnich dniach - w środę wieczór miałam 950 a w sobotę rano im skali w labie brakło >>3000 :eek: ciekawe ile urósł do pn [emoji14]
czyli jutro ovitelle? :)
Dokladnie tak jak piszesz :-). Kurde juz nawet igly ktorych s8e boje nie robia na mnie wrazenia. Troche martwi mnie ten estradiol. Ogolnie mozna dola zlapac jak sie tylko 3 pecherzyki wychoduje a lekarz Ci mowi ze niektore 15 lub 20 potrafia miec. W sumie na reke mi ta punkcja w sobote bo nie bedziemy urlopu brac.

reklama
Dokladnie tak jak piszesz :-). Kurde juz nawet igly ktorych s8e boje nie robia na mnie wrazenia. Troche martwi mnie ten estradiol. Ogolnie mozna dola zlapac jak sie tylko 3 pecherzyki wychoduje a lekarz Ci mowi ze niektore 15 lub 20 potrafia miec. W sumie na reke mi ta punkcja w sobote bo nie bedziemy urlopu brac.
ja bardzo lubie soboty albo poniedziałki jeśli chodzi o punkcje/transfery hehe zawsze tak jakoś wypada, nie wiedzieć czemu ;) tylko raz miałam w czwartek transfer :) ale fakt - ja mam niepracujące soboty i serio jest to bardzo na rękę :)

Do góry