reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dokladnie tak jak piszesz :-). Kurde juz nawet igly ktorych s8e boje nie robia na mnie wrazenia. Troche martwi mnie ten estradiol. Ogolnie mozna dola zlapac jak sie tylko 3 pecherzyki wychoduje a lekarz Ci mowi ze niektore 15 lub 20 potrafia miec. W sumie na reke mi ta punkcja w sobote bo nie bedziemy urlopu brac.
Nie wazna ilość tylko jakosc, co pewnie sama dobrze wiesz [emoji6] trzymam kciuki za ladne zarodki [emoji4]

Zaczelam myslec niepotrzebnie o tych kirach. Czy to mozliwe, zeby miec jedno dziecko z bezproblemowej ciazy i nagle przez te kiry miec problemy z poronieniami? W koncu geny to geny, nie zmieniaja sie, ale czy moglyby sie uaktywnic po ciazy?

I takie glupie pytanie. Jak sie ma ciaza (taka nasza, wystarana), a jazda na rowerze po miescie? Wiem, jak jest zdrowa ciaza i kobieta to i na glowie mozna stawac, no ale u nas inaczej, wiec sie zastanawiam czy ten wysilek przy pedalowaniu (nie mowie o zadej ekstremalnej jeździe) w jakis sposob moglby nadwyrezyc macice?

Nie wazna ilość tylko jakosc, co pewnie sama dobrze wiesz [emoji6] trzymam kciuki za ladne zarodki [emoji4]

Zaczelam myslec niepotrzebnie o tych kirach. Czy to mozliwe, zeby miec jedno dziecko z bezproblemowej ciazy i nagle przez te kiry miec problemy z poronieniami? W koncu geny to geny, nie zmieniaja sie, ale czy moglyby sie uaktywnic po ciazy?

I takie glupie pytanie. Jak sie ma ciaza (taka nasza, wystarana), a jazda na rowerze po miescie? Wiem, jak jest zdrowa ciaza i kobieta to i na glowie mozna stawac, no ale u nas inaczej, wiec sie zastanawiam czy ten wysilek przy pedalowaniu (nie mowie o zadej ekstremalnej jeździe) w jakis sposob moglby nadwyrezyc macice?
Nadwyrezyc moze i nie, ale ogolnie jazda na rowerze nie wskazana , bo bywa kolizyjna, nie trudno o jakis wypadek.. W naszych przypadkach odpuscilabym. ;*

@Bunia10 trzymam mocno kciuki będzie dobrze!

@marzycielka81 3 bąble dodatkowo w domu jesteś gotowa haha na domowe przedszkole ?:p Kciuki , kciuki , kciuki!

@anna_kat nie myśl o kirach czasu nie zmienisz ja też ich nigdy nie robiłam. Jeśli chodzi o rower też chyba bym sobie odpuściła bo jak upadniesz będziesz sobie pluć po co jeździlaś! Lepszy spacerek jak masz niedaleko!

@Bunia10 trzymam mocno kciuki będzie dobrze!

@marzycielka81 3 bąble dodatkowo w domu jesteś gotowa haha na domowe przedszkole ?:p Kciuki , kciuki , kciuki!

@anna_kat nie myśl o kirach czasu nie zmienisz ja też ich nigdy nie robiłam. Jeśli chodzi o rower też chyba bym sobie odpuściła bo jak upadniesz będziesz sobie pluć po co jeździlaś! Lepszy spacerek jak masz niedaleko!
Macie racje, rower odpuszczę.

Wiem, z tymi kirami nic juz nie zmienię. transfer mi sie powoli zbliza, lapie doła. Powinni byc inaczej, ale jednak nie jest. Ciezko mi pozytywnie myslec. U nas za tydzien dlugi weekend, moze maz mi nastroj podreperuje.

Bardzo mnie pociesza fakt, ze co rusz komuś się tu udaje, mimo przykrych historii. To bardzo dodaje otuchy :)

My po wizycie u lokalnej naszej kochanej ginekolog. Według niej wszystko jest w porządku zbadała szyjkę i stwierdziła że jest ok nie czuje aby było rozwarcie oczywiście jest delikatnie rozchylona ale twierdzi , że ja tak mam jest trochę miękka ale powiedziała, że może tak być na tym etapie.
Pessar trzyma wszystko zamknięte, ph dobre, wydzielina też pobrała wymaz.
Mała tradycyjnie główką w dól zamyślona bo paluszek przy główce już drugi raz trzymała.
Przepływy, łożysko, wody dobrze. Waga 1400g także malutka będzie drobna. Dzisiaj mamy 30 tydz.0 Waga malutkiej wskazuje na 29tydz i 1 dzień a reszta na 30 więc mogłabym się martwić ale doktor twierdzi że mieści się w normie i genetycznie już tak jest

reklama
@dżoasia @marzycielka81 Kciuki musi być dobrze wierzę głęboko z pomocą Bożą wszystko ruszy do przodu. Jest tyle brzuszków do przejęcia wkrótce.
@Bunia10 Powodzenia .
@ marshia ja chyba miałam około 22tyg.
@burczuś @Destino @kas90 Udanego spotkania.

Dziewczyny tak się cieszę z tych pozytywnych wieści życzę każdej z osobna aby ziściło się to największe marzenie.

Do góry