reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Zzzzz ale co to dokładnie ten tes potrojny co on obejmuje bo moze mialam a nie wiem ?
Czy tzn ze jak ktos w poprzedniej ciazy mial prenatalne z nfz to juz mu sie nie nalezy te z programu gyn centrum? Glupota ! Sama jakis czas temu wklejalam tu dziewczynom link... ale myslalam ze to dla wszystkich... no coz.!
Nie nie w poprzedniej. Jak prenatalne w 1 trym mialas na nfz to nie mozesz w 2 trym skorzystać z progrmu

@Zzzzzz znalazłam coś takiego w necie. Nie musiałam szukać, bo fb wyświetlił mi ta stronkę :p cwana bestia :p tylko tu nic nie jest napisane że nie można mieć robionych prenatalnych na nfz

Załączniki

• Screenshot_20180926-151925.png
    Screenshot_20180926-151925.png
    56,7 KB · Wyświetleń: 48
@magda1208 ciesze sie, ze wszystko ok

@Porzeczka1234 2 mi starcza jeden ktory juz jest i jeden w brzuszku. Domowego przedszkola nie dam rady udzwignac.

@dżoasia tez mam weekendy wolne i mi to na reke. Jedyby minus, ze synka musimy ze soba zabrac.

Ogolnie to same rozumiecie, denerwuje sie bo na kazdym etapie to moze sie wysypac.
Wiem co czujesz, juz nie dlugo bedzie po wszystkim. Zrobilas wszystko co moglas, a nawet więcej. A obawy juz będą, chyba do końca niestety.

Nie nie w poprzedniej. Jak prenatalne w 1 trym mialas na nfz to nie mozesz w 2 trym skorzystać z progrmu
@magda1208 super, dobre wiesci zawsze podnosza moja nadzieje , ze i ja kiedys bede na takim etapie :)

@Zzzz a no to rozumiem, tam w sumie tak pisalo z tego co kojarze, ze oby dwa trzeba u nich wykonac. No szkoda, ze sie nie zalapalas ;*

reklama
Aaa ten tes potrójny, czy któraś z Was go robila?

Ok uwaga rozpisuje się.
A więc tak. Ostatnio moja gin zapytala mnie czy zapisalam sie na prenatalne ja jej ze nie a ona ze czas. Weszlam wiec na strone gyncentrum i tam jak byk pisze ze państwo refunduje badania prenatalne i wykaz badan. I jest tam napisane ze pomiedzy tam 15 bodajze a 18 tyg test potrojny z krwi nieinwazyjny.
Zadzwonilam i okazalo sie ze ja sie na ta darmoszke nie kwalifikuje bo pierwsze prenatalne mialam ze skierowania i nie moge juz przystapic do programu. A ten test potrójny po za programem nie jest refundowany i kosztuje 250zl.
I nie wiem czy rozbijać bank i robić ten test czy raczej Waszym zdaniem jest zbedny i same go nie robilyscie.
@roki_1991 i wszystkie mamy we wczesnych ciazach przed pierwszymi prenatalnymi: dowiedzcie sie czy w waszych miejscowościach macie program prenatalny lub jest gyn centrum bo mozecie miec wszystkie prenatalne za free bez skierowania w 1 i 2 trym z tym ponad programowym testem potrójnym.
Ja nie mialam pappa w 11-14 tc ani ryzyk z samego USG (trafiłam do szpitala i nie zdazylam zrobic). W tej sytuacji pytalam gin o test potrojny (pelnoplatny) i mi odradzil. Potem czytałam w necie jakeis strony eksperckie i odnioslam wrazenie, ze ten test nie ma mega wartosci. Dalam sobie spokoj.

Do góry