reklama
marzycielka81
Fanka BB :)
@magda1208 ciesze sie, ze wszystko ok
@Porzeczka1234 2 mi starcza jeden ktory juz jest i jeden w brzuszku. Domowego przedszkola nie dam rady udzwignac.
@dżoasia tez mam weekendy wolne i mi to na reke. Jedyby minus, ze synka musimy ze soba zabrac.
Ogolnie to same rozumiecie, denerwuje sie bo na kazdym etapie to moze sie wysypac.
@Porzeczka1234 2 mi starcza jeden ktory juz jest i jeden w brzuszku. Domowego przedszkola nie dam rady udzwignac.
@dżoasia tez mam weekendy wolne i mi to na reke. Jedyby minus, ze synka musimy ze soba zabrac.
Ogolnie to same rozumiecie, denerwuje sie bo na kazdym etapie to moze sie wysypac.
Zzzzzz
Nie nie w poprzedniej. Jak prenatalne w 1 trym mialas na nfz to nie mozesz w 2 trym skorzystać z progrmuZzzzz ale co to dokładnie ten tes potrojny co on obejmuje bo moze mialam a nie wiem ?
Czy tzn ze jak ktos w poprzedniej ciazy mial prenatalne z nfz to juz mu sie nie nalezy te z programu gyn centrum? Glupota ! Sama jakis czas temu wklejalam tu dziewczynom link... ale myslalam ze to dla wszystkich... no coz.!
roki_1991
Wiem co czujesz, juz nie dlugo bedzie po wszystkim. Zrobilas wszystko co moglas, a nawet więcej. A obawy juz będą, chyba do końca niestety.@magda1208 ciesze sie, ze wszystko ok
Zzzzzz
No tak, tak ale dzwoniłam tam zeby sie zapisac i mi odmowili@Zzzzzz znalazłam coś takiego w necie. Nie musiałam szukać, bo fb wyświetlił mi ta stronkę cwana bestia tylko tu nic nie jest napisane że nie można mieć robionych prenatalnych na nfz
Oczekujaca123
@magda1208 super, dobre wiesci zawsze podnosza moja nadzieje , ze i ja kiedys bede na takim etapieNie nie w poprzedniej. Jak prenatalne w 1 trym mialas na nfz to nie mozesz w 2 trym skorzystać z progrmu
@Zzzz a no to rozumiem, tam w sumie tak pisalo z tego co kojarze, ze oby dwa trzeba u nich wykonac. No szkoda, ze sie nie zalapalas ;*
magda1208
@magda1208 z miłą chęcią bym się spotkała z @Destino i @kas90 ...ale tu chodzi o @bertha
Miłego spotkanka i proszę o fotki na zamknięty
Sorki za pomyłkę.
reklama
aspekt
Ja nie mialam pappa w 11-14 tc ani ryzyk z samego USG (trafiłam do szpitala i nie zdazylam zrobic). W tej sytuacji pytalam gin o test potrojny (pelnoplatny) i mi odradzil. Potem czytałam w necie jakeis strony eksperckie i odnioslam wrazenie, ze ten test nie ma mega wartosci. Dalam sobie spokoj.Aaa ten tes potrójny, czy któraś z Was go robila?
Ok uwaga rozpisuje się.
A więc tak. Ostatnio moja gin zapytala mnie czy zapisalam sie na prenatalne ja jej ze nie a ona ze czas. Weszlam wiec na strone gyncentrum i tam jak byk pisze ze państwo refunduje badania prenatalne i wykaz badan. I jest tam napisane ze pomiedzy tam 15 bodajze a 18 tyg test potrojny z krwi nieinwazyjny.
Zadzwonilam i okazalo sie ze ja sie na ta darmoszke nie kwalifikuje bo pierwsze prenatalne mialam ze skierowania i nie moge juz przystapic do programu. A ten test potrójny po za programem nie jest refundowany i kosztuje 250zl.
I nie wiem czy rozbijać bank i robić ten test czy raczej Waszym zdaniem jest zbedny i same go nie robilyscie.
@roki_1991 i wszystkie mamy we wczesnych ciazach przed pierwszymi prenatalnymi: dowiedzcie sie czy w waszych miejscowościach macie program prenatalny lub jest gyn centrum bo mozecie miec wszystkie prenatalne za free bez skierowania w 1 i 2 trym z tym ponad programowym testem potrójnym.
Podziel się: