reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi w piątek mam hsg :( i umieram ze stresu...
@basiawol do Jerzego się nie umawia na monitoring telefonicznie. Po prostu zgodnie z rozpiską godzin pracy doktora i odp ze swoim cyklem jedziesz i czekasz w kolejce :( nie wiem jakie masz owu ? Ja jeżdżę między 10-13 dc

reklama
@marshia dzień z doopy, dziś ani nie piątek ani nie 13tego a pech za pechem. Jaja, nie rosną, stłuczkę zaliczyłam i takie tak duperele. Więc nie ma o czym pisać./
@marzycielka81 jakie masz leki i dawki? Nie ważne o której, ważne, żeby codziennie o tej samej porze ;)

Dżoasia lameta 3 dziennie przez 5 dni. Potem ovaleap 225 i mensinorm 75 mm i jeszcze cetroide 0.25. Z czego rozpisane na 7 dni leki. Potem rozpisze dalej. Bo wychodzi ze tych lekow strzykawkowych mam na 4 dni pierwszy i na 5 drugi. I jeszcze mam cetroide 0.25mg 5 opakowan tylko na razie bez dawki. Dostalam tez dalacic w masci tylko nie wiem po co.

Wspolczuje stluczki i przytulam

@marshia dzień z doopy, dziś ani nie piątek ani nie 13tego a pech za pechem. Jaja, nie rosną, stłuczkę zaliczyłam i takie tak duperele. Więc nie ma o czym pisać./
@marzycielka81 jakie masz leki i dawki? Nie ważne o której, ważne, żeby codziennie o tej samej porze ;)

Buuuuuuu. Kurczę, ostatnio nie było reakcji przecież - teraz dawki chyba inne ustalili? Czy w ogole inne leki? Nie znam się na stymulacjach, wiec nie wiem czy zmienia sie w tych protokołach tylko dawki czy sam lek?
To już na prwno stracona stymulacja czy jest szansa ze coś jednak ruszy jeszcze? Q....... a stłuczka groźna?
@marzycielka81 a Wy teraz in vitro zwykle czy z KD?

Buuuuuuu. Kurczę, ostatnio nie było reakcji przecież - teraz dawki chyba inne ustalili? Czy w ogole inne leki? Nie znam się na stymulacjach, wiec nie wiem czy zmienia sie w tych protokołach tylko dawki czy sam lek?
To już na prwno stracona stymulacja czy jest szansa ze coś jednak ruszy jeszcze? Q....... a stłuczka groźna?
@marzycielka81 a Wy teraz in vitro zwykle czy z KD?
Za dużo kombinują w tych Kato, a przecież qwa mieli jak na tacy podane wyniki ze stymulacji z krk - nikt sie nie słucha. Mieli mi tylko pomóc utrzymać ciążę, a robią bagno. Jak teraz nie wyjdzie znowu to robię dym, niech oddają kasę i wracam chyba do krk, albo zostanie już tylko wawa.
Wszystkie te leki to rekombinowane FSH albo mieszanka FSH z LH. W krk miałam i jedno i drugie w różnych dawkach i fajnie pykło na tym, tu miałam za pierwszym razem menopur (czyli FSH + LH), ale zareagowałam dopiero po dołożeniu gonalu (FSH). Teraz zaczęłam na samym gonalu i też nie siadło. Dołożyła menopur, ale wychodzi, że mam identyczne dawki jak w tym spieprzonym protokole i znowu się obawiam tych pustych.
Stłuczka na szczęście nic wielkiego, ale sam fakt mi podniósł ciśnienie, jeszcze nie wzięłam żadnych danych od tej baby, a za to swoje wszystkie jej zostawiłam (spisywałyśmy tylko oświadczenie). Wyszłam na idiotkę. Ciekawe czy mąż się ucieszy jak wróci :/

Dziewczynki chciałam wam powiedzieć że dzidziuś żyje i ma się dobrze :) 4mm szczęścia, serduszko bije 109 razy na minutę. Na ten progesteron dostałam zastrzyki i lekarz powiedział żeby się nie denerwować :) uff, mam spokój do jutra :D
Kolejna wizyta we wtorek, tym razem u mojej lekarki, bo dziś byłam u naprotechnologa, który ogarnia wszystko swoją wiedzą ;)
Cieszę się ze kropeczka żyje :)
Roki, przepraszam ze cię niepokoje ale czuje ze muszę zapytać i napisać - ja ostatnio rozkminialam szybkość bicia serduszka i doszłam do wniosku ze mój gin nie powiedział ze może bić za wolno - a biło 116. Wg naprotechnologa z wro bezpiecznym tempem jest >130. Czy twój gin coś mówił na temat tempa bicia?
Czy ty badalas aptt na dniach? Bo heparynę bierzesz tak?

@roki_1991 gratulacje

Dopiero teraz mam chwile. Dostalam pelno lekow o pochodzimy do in vitro. Takze czekam na okres i bedziemy probowac. Ogolnie to dziwna ta klinika. Bo w novum i medart mowili o ktorej mam robic zastrzyki a tu tylko dawki. Cykl mam stymulowany wiec calkiem inaczej niz w novum.

Super! Do przodu :)

reklama
Czesc dziewczyny Wlasnie odebralam wyniki Ana3. Wszystko negatywne poza jednym:

dsDNA (+), czyli wynik "graniczny" zgodnie z opisem pod wynikiem. Miala ktoras podobnie ? Zaczelam czytac i troche mnie to zmartwilo.

Do góry