reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@zzzzz czyli kiedy zapadnie decyzja o szwie ? Nigdy nie interesowałam się kiedy zakłada się taki szew w jakich przypadkach ?

@iveo i Jak długo się to łożysko podnosilo ? Mi pani doktor kazała się tym nie martwić póki co ...

@Destino ciężko się rozkoszować bo strach cały czas towarzyszy ;)

@burczuś dziękuję;) następny cykl należy do was ?

@bertha dziękuję bardzo ;)
@marshia trzymaj kciuki mocno cały czas.... kochana A Ty Jak po wizycie bo też miałaś wczoraj ?

Nie kwalifikuje sie na szew bo szyjka twarda i długa.

Wczoraj mialam robiony posiew i bolalo. Okazalo sie dzis ze Pani doktor zle go pobrala wiec dzis czeka mnie powtórka. Rano wstałam i zobaczylam ze majtki mam dużo bardziej mokre niż zazwyczaj. Postawilam szpital na nogi, pani pielegniarka dala mi patyczki z ph. Zrobilam 1 wymaz- czysto, zdobilam drugi- czysto. Pomazalam majty i sie zabarwily na szaro :O od razu poszlam do lekarki. Niby mnie zbadala i jest ok. Pocieszam sie ze te dwa wymazy były czyste. Moze majtki mają inne pH. Ojojoj tak to juz jest z ta moja niespokojna glowa.

@Oczekujaca123 do konca tygodnia na swionach. Później bede sie stsrala o ten krazek.

@Marthi pierwsze slysze o tym leku :O

@burczuś - Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że ten doktorek rozwiąże Wasz problem i ruszycie do przodu;* U mnie po staremu:)

@smerfik88 - gratuluję Synka! Który to już dokładnie tc?

@roki_1991 - w związku z tym progesteronem zapytaj gina o zastrzyk z Prolutexu. Powinno pomóc;* a co do badania progesteronu to sama wiesz, że jest on wytwarzany skokowo, więc 2 tyg temu mógłbyć w tej najwyższej formie, a wczoraj w tej najniższej... kto wie. Musiałabyś 3 dni pod rząd badać o tej samej godzinie by mieć możliwość wyciągnięcia średniej z tego progesteronu. Który u Ciebie tc? Serduszko już widziałaś?

@Oczekujaca123 - Byłaś u Paśnika w końcu?

@dżoasia - kciuki za podglądanie!
@Marthi nie bylam, znalazlam u siebie u ginekologa i immunologa l. Kazdy potwierdza , ze u mnie problem raczej z szyjka lub to byla infekcja , ktorej na szczescie juz nie ma. Heparyne mam juz wypisana, w zwiazku z mutacjami + biore metyle.

Nie kwalifikuje sie na szew bo szyjka twarda i długa.

Wczoraj mialam robiony posiew i bolalo. Okazalo sie dzis ze Pani doktor zle go pobrala wiec dzis czeka mnie powtórka. Rano wstałam i zobaczylam ze majtki mam dużo bardziej mokre niż zazwyczaj. Postawilam szpital na nogi, pani pielegniarka dala mi patyczki z ph. Zrobilam 1 wymaz- czysto, zdobilam drugi- czysto. Pomazalam majty i sie zabarwily na szaro :O od razu poszlam do lekarki. Niby mnie zbadala i jest ok. Pocieszam sie ze te dwa wymazy były czyste. Moze majtki mają inne pH. Ojojoj tak to juz jest z ta moja niespokojna glowa.

@Oczekujaca123 do konca tygodnia na swionach. Później bede sie stsrala o ten krazek.

@Marthi pierwsze slysze o tym leku :O
A to nie tak, ze nawet jak szyjka dluga i twarda to profilaktycznie po przejsciach i tak szew zakladaja ? Tak myslalam, ze to ta cala profilaktyka i zakaldanie szwu na tzw "zimno". Zreszta skoro nie ma potrzeby to moze z krazkiem spróbują. Lepiej w tym szpitalu na swionach?

A to nie tak, ze nawet jak szyjka dluga i twarda to profilaktycznie po przejsciach i tak szew zakladaja ? Tak myslalam, ze to ta cala profilaktyka i zakaldanie szwu na tzw "zimno". Zreszta skoro nie ma potrzeby to moze z krazkiem spróbują. Lepiej w tym szpitalu na swionach?

Tak, tak będę się o krążek starać. Wiesz ja mam skurcze i twardnienia a lekarz powiedział, że to może jeszcze zwiekszyc częstotliwość.

Jeżeli chodzi o szpital to zostal mi do przetestowania ten w Zabrzu o nim slyszalam dobre opinie. Mam nadzieje ze przed porodem nie bede miala okazji do tego testowania.

Tak, tak będę się o krążek starać. Wiesz ja mam skurcze i twardnienia a lekarz powiedział, że to może jeszcze zwiekszyc częstotliwość.

Jeżeli chodzi o szpital to zostal mi do przetestowania ten w Zabrzu o nim slyszalam dobre opinie. Mam nadzieje ze przed porodem nie bede miala okazji do tego testowania.

W Twoim przypadku @Oczekujaca123 nie ma co mówić szew musi byc bo miałaś juz rozwarcie. U mnie ta ciaza nie byla tak wysoka a dwa najpierw mialam skurcze pozniej pekl pecherz a szyjka jeszcze tego samego dnia przy badaniu byla zamknieta.

Sory za post pod postem byłam pewna ze edytuje.

Ponawiam zapytanie.

Dziewczyny mam zapytanie czy na tym etapie ciąży miałyście bóle krocza kucie macicy. Mam też czasami ból jak na miesiączke chwilkę trwa i puszcza i ból brzucha poniżej pępka nie wiem czy to mała jak się wypnie aż robi mi się gorącą przez chwilkę.
Boje się aby czegoś nie przeoczyć.
Czasami mam wrażenie że mi brzusio i boczki rozerwie i pępek.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki chciałam wam powiedzieć że dzidziuś żyje i ma się dobrze :) 4mm szczęścia, serduszko bije 109 razy na minutę. Na ten progesteron dostałam zastrzyki i lekarz powiedział żeby się nie denerwować :) uff, mam spokój do jutra :D
Kolejna wizyta we wtorek, tym razem u mojej lekarki, bo dziś byłam u naprotechnologa, który ogarnia wszystko swoją wiedzą ;)

Do góry