reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi w piątek mam hsg :( i umieram ze stresu...
@basiawol do Jerzego się nie umawia na monitoring telefonicznie. Po prostu zgodnie z rozpiską godzin pracy doktora i odp ze swoim cyklem jedziesz i czekasz w kolejce :( nie wiem jakie masz owu ? Ja jeżdżę między 10-13 dc

reklama
@marshia dzień z doopy, dziś ani nie piątek ani nie 13tego a pech za pechem. Jaja, nie rosną, stłuczkę zaliczyłam i takie tak duperele. Więc nie ma o czym pisać./
@marzycielka81 jakie masz leki i dawki? Nie ważne o której, ważne, żeby codziennie o tej samej porze ;)

Dżoasia lameta 3 dziennie przez 5 dni. Potem ovaleap 225 i mensinorm 75 mm i jeszcze cetroide 0.25. Z czego rozpisane na 7 dni leki. Potem rozpisze dalej. Bo wychodzi ze tych lekow strzykawkowych mam na 4 dni pierwszy i na 5 drugi. I jeszcze mam cetroide 0.25mg 5 opakowan tylko na razie bez dawki. Dostalam tez dalacic w masci tylko nie wiem po co.

Wspolczuje stluczki i przytulam

@marshia dzień z doopy, dziś ani nie piątek ani nie 13tego a pech za pechem. Jaja, nie rosną, stłuczkę zaliczyłam i takie tak duperele. Więc nie ma o czym pisać./
@marzycielka81 jakie masz leki i dawki? Nie ważne o której, ważne, żeby codziennie o tej samej porze ;)

Buuuuuuu. Kurczę, ostatnio nie było reakcji przecież - teraz dawki chyba inne ustalili? Czy w ogole inne leki? Nie znam się na stymulacjach, wiec nie wiem czy zmienia sie w tych protokołach tylko dawki czy sam lek?
To już na prwno stracona stymulacja czy jest szansa ze coś jednak ruszy jeszcze? Q....... a stłuczka groźna?
@marzycielka81 a Wy teraz in vitro zwykle czy z KD?

Buuuuuuu. Kurczę, ostatnio nie było reakcji przecież - teraz dawki chyba inne ustalili? Czy w ogole inne leki? Nie znam się na stymulacjach, wiec nie wiem czy zmienia sie w tych protokołach tylko dawki czy sam lek?
To już na prwno stracona stymulacja czy jest szansa ze coś jednak ruszy jeszcze? Q....... a stłuczka groźna?
@marzycielka81 a Wy teraz in vitro zwykle czy z KD?
Za dużo kombinują w tych Kato, a przecież qwa mieli jak na tacy podane wyniki ze stymulacji z krk - nikt sie nie słucha. Mieli mi tylko pomóc utrzymać ciążę, a robią bagno. Jak teraz nie wyjdzie znowu to robię dym, niech oddają kasę i wracam chyba do krk, albo zostanie już tylko wawa.
Wszystkie te leki to rekombinowane FSH albo mieszanka FSH z LH. W krk miałam i jedno i drugie w różnych dawkach i fajnie pykło na tym, tu miałam za pierwszym razem menopur (czyli FSH + LH), ale zareagowałam dopiero po dołożeniu gonalu (FSH). Teraz zaczęłam na samym gonalu i też nie siadło. Dołożyła menopur, ale wychodzi, że mam identyczne dawki jak w tym spieprzonym protokole i znowu się obawiam tych pustych.
Stłuczka na szczęście nic wielkiego, ale sam fakt mi podniósł ciśnienie, jeszcze nie wzięłam żadnych danych od tej baby, a za to swoje wszystkie jej zostawiłam (spisywałyśmy tylko oświadczenie). Wyszłam na idiotkę. Ciekawe czy mąż się ucieszy jak wróci :/

Dziewczynki chciałam wam powiedzieć że dzidziuś żyje i ma się dobrze :) 4mm szczęścia, serduszko bije 109 razy na minutę. Na ten progesteron dostałam zastrzyki i lekarz powiedział żeby się nie denerwować :) uff, mam spokój do jutra :D
Kolejna wizyta we wtorek, tym razem u mojej lekarki, bo dziś byłam u naprotechnologa, który ogarnia wszystko swoją wiedzą ;)
Cieszę się ze kropeczka żyje :)
Roki, przepraszam ze cię niepokoje ale czuje ze muszę zapytać i napisać - ja ostatnio rozkminialam szybkość bicia serduszka i doszłam do wniosku ze mój gin nie powiedział ze może bić za wolno - a biło 116. Wg naprotechnologa z wro bezpiecznym tempem jest >130. Czy twój gin coś mówił na temat tempa bicia?
Czy ty badalas aptt na dniach? Bo heparynę bierzesz tak?

@roki_1991 gratulacje

Dopiero teraz mam chwile. Dostalam pelno lekow o pochodzimy do in vitro. Takze czekam na okres i bedziemy probowac. Ogolnie to dziwna ta klinika. Bo w novum i medart mowili o ktorej mam robic zastrzyki a tu tylko dawki. Cykl mam stymulowany wiec calkiem inaczej niz w novum.

Super! Do przodu :)

reklama
Czesc dziewczyny Wlasnie odebralam wyniki Ana3. Wszystko negatywne poza jednym:

dsDNA (+), czyli wynik "graniczny" zgodnie z opisem pod wynikiem. Miala ktoras podobnie ? Zaczelam czytac i troche mnie to zmartwilo.

Do góry