reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jeszcze jedno pytanie mam odnosnie tych wymazow w kierunku myko ureo o chlamydi. Pisze, ze nie robi sie ich podczas @. Chciałam jechac jutro. Jestem juz po @ skonczyla mi sie w zeszly weekend. Teoretycznie mam teraz 11dc (zaczelam liczyc jak dostalam mocna @ w sensie bez tych plamien co mialam jakies 3-4dni przed).
Teraz od wczoraj mam sluz taki ciagnacy zabarwiony lekko krwia. W zeszlym.cyklu tez tak mialam, wychodzi na to ze to owulacja... nigdy nie mialam z krwia teraz mam.. miala tak ktoras z was?? To po 1, a po 2 czy z takim drobnym plamienien moge wykonac te badania ?
Bo juz zwatpilam... ale jak nie teraz to za chwile znow bede plamic przed @ a potem znow @ i tak w kolko....

reklama
Witam, jestem tu nowa i chcialabym przedstawic moja historie.
Mam 29 l., w 2011 r. przeszlam leukocytoklastyczne zapalenie naczyn. Po leczeniu immunosupresyjnym( 2 mies.) choroba pozostaje w remisji do dnia dzisiejszego. Od stycznia ubiegłego roku zaczelam starania z męzem o dziecko, udało mi sie zajsc w ciaze w lipcu. Niestety od poczatku bol podbrzusza byl nie do zniesienia, jakby organizm chcial "coś" wyrzucic koniecznie z siebie. Sama luteina pod jezyk nie pomogla i pod koniec sierpnia stwierdzono obumarcie plodu ( 8 tydz). Moje pytanie jest takie, wykonano szereg badan na obecnosc przeciwcial w organizmie.
Stwierdzono przeciwciala przeciwjadrowe ANA , TYP HOMOGENNE, MIANO 1:80 PROFIL UJEMNY
przeciwciala przeciw beta 2 DODATNIE 24,3
przeciwciala ANTY-HCV UJEMNE,
ANTYGEN HBS UJEMNE
przeciwciala ANCA ujemne PROFIL UJEMNY
przeciwciala przeciwkardiolipidowe UJEMNE
Choruje tez na Hashimoto- hormon TSH unormowany
Inne hormony rowniez w normie.

Czy przed druga ciaza ktos z was przyjmowal jakikolwiek lek na zbicie tych przeciwcial ana?attachFull886950 podobno one blokuja owulacje i to wlasnie one sa powodem poronien. Jak sobie z tym poradzic? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie :)

Załączniki

• upload_2018-8-10_22-35-35.png
    upload_2018-8-10_22-35-35.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 86
  • upload_2018-8-10_22-35-35.png
    upload_2018-8-10_22-35-35.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 76
Mi też sie wydaje , ze lepiej leżeć skoro krwawisz i lekarz tak zalecil. Kazda z nas ma za soba jakies przejscia wiec mysle ze teraz to lepiej dmuchać na zimne. A pomodlic sie w domu możesz i msze tez obejrzeć, mysle, ze nawet jak bardzo jestes wierzaca to w Twoim stanie to wybaczone bedzie :)
taka mala regulaminowa prośba aby nie pisać post pod swoim postem :) choc czasem najlepszym się zdarza :)

Dobrze dziewczyny właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam konkretnej ... będę leżeć.... teraz się w sumie troszkę przeszłam z 5 minut by jelita po pracowały...wzielam kąpiel i znowu leżę.... Mam straszne wzdęcia jak się nie ruszam... zarzylam espumisan i mi troszkę lżej ... przynajmniej jelita ruszyły....

@Destino krwawienie czy osłabienie? Bidoku lez
Smerfik ja też przede wszystkim miałam odstawić acard nie heparyne

@Destino biedaku ale ty masz ciężko :(

Czy przed druga ciaza ktos z was przyjmowal jakikolwiek lek na zbicie tych przeciwcial ana? podobno one blokuja owulacje i to wlasnie one sa powodem poronien.
To moim zdaniem nadużycie, żeby w samej obecności ANA upatrywać przyczyny. Możesz pogłębić diagnostykę o ANA2, bo może faktycznie masz ten typ, który torpeduje ciąże, ale miano 1:80 nie jest wysokim mianem, a ich obecność może być spowodowana samym Hashimoto...

@andziaa1712 współczuję straty :(
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania?
Moim zdaniem Ana masz graniczne dla pewności zrobilabym panel rozszerzony miano przeciwcial masz niewielkie.
Mo i zespół antyfosfolipidowy z tym że przeciwciała też w niskim mianie.

Jestem pod wrazeniem ze po pierwszej stracie postanowilas zrobic badania i poszukac przyczyny - szacun za dojrzale podejecie.

Mysle ze kazda choroba autoimmunologiczna ma wplyw na ciaze bo wtedy cialo kobiety zaczyna szaleć. U kogo sie leczysz immunologicznie?

Śniło mi się, ze poszłam na 15 we wtorek na usg, obsuwa masakryczna (chociaż jestem pierwszą pacjentką - od 15:00 przyjmuje) mój gin przekazał mnie jakiejś innej lekarce, młodej..... która zrobiła usg, nic nie powiedziska i kazała wyjść i czekać. Jak mnie zawołała ponownie to zerknęłam na ekran i było: heart not found..........
Okazało się ze mam do tego pęcherz pidziurawiony jak stary wąż ogrodowy, trzeba zrobic operacje, trzeba iść na oddział na zabieg do tego i podchodzić do IVF, a nie starać się naturalnie....
Obudziłam się o 6:30 i ryczałam....
:szok::szok::szok:

reklama
@andziaa1712 współczuję straty :(
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania?
Moim zdaniem Ana masz graniczne dla pewności zrobilabym panel rozszerzony miano przeciwcial masz niewielkie.
Mo i zespół antyfosfolipidowy z tym że przeciwciała też w niskim mianie.

Jestem pod wrazeniem ze po pierwszej stracie postanowilas zrobic badania i poszukac przyczyny - szacun za dojrzale podejecie.

Mysle ze kazda choroba autoimmunologiczna ma wplyw na ciaze bo wtedy cialo kobiety zaczyna szaleć. U kogo sie leczysz immunologicznie?

Badania robiłam w lutym, zlecił mi prof. Puszczewicz z Poznania. W panelu rozszerzonym nie stwierdzono żadnej choroby auto oprócz Hashimoto. Wiem ze ten wynik nie jest wysoki ale mysle ze może nawet lekko podwyższone miano może duzo namieszać. Nie wspomnę już o tym ze od poronienia nie miałam jeszcze owulacji to już w ogóle ręce mi opadają

Do góry