reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja bylam u niego juz w ciazy wiec powiedział ze po ptokach. Zrobiłam tylko na tocznie i mnie wyszlo 250zl w Krk.
Aha. No ja tez nie chce przesadzic, bo u mnie historia troche inna niz u większości tu wiec tez nie chce trafić na kogos kto bedzie zlecal wszystko to co innym. Bardziej potrzebuje takiego indywidualnego podejscia do konkretnego przypadku bez przesadzania ze zbednymi badaniami. Badanie z trombofilia akurat u mnie sie sprawdzilo wiec ciesze sie ze zrobilam. Także no zobaczymy co ta z Bedzina powie.
Dzieki za doradzenie ;)

reklama
W czwartek mam wizyte u ginekologa i w sumie to będę chciala zrobic te wymazy w kierunku mykoplasmy ureoplasmy i chlamydi czy jeszcze cos polecacie?

Weszlam tez na strone laboratorium(nie jestem pewna czy u kazdego ginekologa wykonam te badanie) no i tak czytam i nie rozumiem jaki rodzaj mialabym zrobic tych badan tam kilka roznych nazw/typow... zglupialam

W czwartek mam wizyte u ginekologa i w sumie to będę chciala zrobic te wymazy w kierunku mykoplasmy ureoplasmy i chlamydi czy jeszcze cos polecacie?

Weszlam tez na strone laboratorium(nie jestem pewna czy u kazdego ginekologa wykonam te badanie) no i tak czytam i nie rozumiem jaki rodzaj mialabym zrobic tych badan tam kilka roznych nazw/typow... zglupialam
Link do: Pobieranie wymazów ginekologicznych - Śląskie Laboratoria Analityczne
Tu jakies kilka typow

Jeszcze kochane mi powiedzcie muszę cały czas leżeć czy ewentualnie można chwile posiedzieć, kawałek się przejść? Dzisiaj wstawalam tylko za potrzeba i się zastanawiam np czy w niedzielę np mogę iść do kościoła?

@Oczekujaca123 to wymazy najdrozsze metoda pcr.

@smerfik88 najbezpieczniej jest lezec plackiem, choc moja gina nie jest tego zwolenniczka. Kazy siad to wiekszy ucisk, ktory moze powodowac ciag dalazy krwawienia. Dlatego zaleca sie lezenie. To tez zalezy jak daleko masz kosciol i musisz brac pod uwage temperature, bo wtedy zyly sie rozszerzaja i latwiej o ciag dalszy krwawienia, a u ciebie trzeba zrobic wszystko by je zatamowac, by krwiak nie robil sie wiekszy. Polez ze 4 tygodnie. Teraz maluszek najwazniejszy. Nie ryzykuj.

@Oczekujaca123 to wymazy najdrozsze metoda pcr.

@smerfik88 najbezpieczniej jest lezec plackiem, choc moja gina nie jest tego zwolenniczka. Kazy siad to wiekszy ucisk, ktory moze powodowac ciag dalazy krwawienia. Dlatego zaleca sie lezenie. To tez zalezy jak daleko masz kosciol i musisz brac pod uwage temperature, bo wtedy zyly sie rozszerzaja i latwiej o ciag dalszy krwawienia, a u ciebie trzeba zrobic wszystko by je zatamowac, by krwiak nie robil sie wiekszy. Polez ze 4 tygodnie. Teraz maluszek najwazniejszy. Nie ryzykuj.
Czyli rozumiem, ze koniecznie ten ?
Pakiet Potrójny II: Chlamydia trachomatis + Ureaplasma species + Mycoplasma hominis

Cos jeszcze zbadac ?

U kazdego ginekologa to mozna zrobic ? (W sensie te badania nie koniecznie potem oddane do tego lab.) Bo cos czytam ze mozna jakies probowki kupic albo przyjsc do laboratorium i juz zglupialam...

Tak tez mysle ze jak np ginekolog bierze za wymaz 50zl to liczy to sie jako 3 wymazy plua oplacenie badania w laboratorium czy jak...
Dla mnie to wszystko nowość, wiec sorki za glupie pytania ;p

Jeszcze kochane mi powiedzcie muszę cały czas leżeć czy ewentualnie można chwile posiedzieć, kawałek się przejść? Dzisiaj wstawalam tylko za potrzeba i się zastanawiam np czy w niedzielę np mogę iść do kościoła?
Jesli do kosciola, to siedzisz cala msze. Odpada ciągle wstawanie, siadanie, klekanie, to makabrycznie dziala na brzuch. No i lepiej na taka bez dlugiego kazania niz na summe. Ja z krwiakiem nie chodzilam do kosciola, ogladalam msze w internecie (teraz zreszta tez, bo mi sie szyjka skraca), po krwiaku podczas mszy siedzialam caly czas, tylko przyklekalam na podniesienie. Szczerze, w Twojej sytuacji bym naprawde nie wychodzila z domu. Siedzenie na kanapie moja macice meczy,ale moze cos ze mna jest nie tak. W szpitalu mówili, ze po turecku nie wolno.

@aspekt by dobrze dotlenic macice nie powinno sie podkurczac nog. Wtedy przeplyw krwi jest prawidlowy. Ja to w ciazy odczuwam mocno, bo zaraz mnie zaczyna bolec. A z twoja macica wszystko ok. Siedzenie powoduje jej ucisk, dlatego lezenie jest lepsze. Jak mus to mus.

Ja tez na kanapie z boku na bok, bo znowu krwawie

@aspekt by dobrze dotlenic macice nie powinno sie podkurczac nog. Wtedy przeplyw krwi jest prawidlowy. Ja to w ciazy odczuwam mocno, bo zaraz mnie zaczyna bolec. A z twoja macica wszystko ok. Siedzenie powoduje jej ucisk, dlatego lezenie jest lepsze. Jak mus to mus.

Ja tez na kanapie z boku na bok, bo znowu krwawie
Mi też sie wydaje , ze lepiej leżeć skoro krwawisz i lekarz tak zalecil. Kazda z nas ma za soba jakies przejscia wiec mysle ze teraz to lepiej dmuchać na zimne. A pomodlic sie w domu możesz i msze tez obejrzeć, mysle, ze nawet jak bardzo jestes wierzaca to w Twoim stanie to wybaczone bedzie :)

reklama
Dobrze dziewczyny właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam konkretnej ... będę leżeć.... teraz się w sumie troszkę przeszłam z 5 minut by jelita po pracowały...wzielam kąpiel i znowu leżę.... Mam straszne wzdęcia jak się nie ruszam... zarzylam espumisan i mi troszkę lżej ... przynajmniej jelita ruszyły....

@Destino krwawienie czy osłabienie? Bidoku lez

Do góry