reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jeszcze jedno pytanie mam odnosnie tych wymazow w kierunku myko ureo o chlamydi. Pisze, ze nie robi sie ich podczas @. Chciałam jechac jutro. Jestem juz po @ skonczyla mi sie w zeszly weekend. Teoretycznie mam teraz 11dc (zaczelam liczyc jak dostalam mocna @ w sensie bez tych plamien co mialam jakies 3-4dni przed).
Teraz od wczoraj mam sluz taki ciagnacy zabarwiony lekko krwia. W zeszlym.cyklu tez tak mialam, wychodzi na to ze to owulacja... nigdy nie mialam z krwia teraz mam.. miala tak ktoras z was?? To po 1, a po 2 czy z takim drobnym plamienien moge wykonac te badania ?
Bo juz zwatpilam... ale jak nie teraz to za chwile znow bede plamic przed @ a potem znow @ i tak w kolko....

reklama
Witam, jestem tu nowa i chcialabym przedstawic moja historie.
Mam 29 l., w 2011 r. przeszlam leukocytoklastyczne zapalenie naczyn. Po leczeniu immunosupresyjnym( 2 mies.) choroba pozostaje w remisji do dnia dzisiejszego. Od stycznia ubiegłego roku zaczelam starania z męzem o dziecko, udało mi sie zajsc w ciaze w lipcu. Niestety od poczatku bol podbrzusza byl nie do zniesienia, jakby organizm chcial "coś" wyrzucic koniecznie z siebie. Sama luteina pod jezyk nie pomogla i pod koniec sierpnia stwierdzono obumarcie plodu ( 8 tydz). Moje pytanie jest takie, wykonano szereg badan na obecnosc przeciwcial w organizmie.
Stwierdzono przeciwciala przeciwjadrowe ANA , TYP HOMOGENNE, MIANO 1:80 PROFIL UJEMNY
przeciwciala przeciw beta 2 DODATNIE 24,3
przeciwciala ANTY-HCV UJEMNE,
ANTYGEN HBS UJEMNE
przeciwciala ANCA ujemne PROFIL UJEMNY
przeciwciala przeciwkardiolipidowe UJEMNE
Choruje tez na Hashimoto- hormon TSH unormowany
Inne hormony rowniez w normie.

Czy przed druga ciaza ktos z was przyjmowal jakikolwiek lek na zbicie tych przeciwcial ana?attachFull886950 podobno one blokuja owulacje i to wlasnie one sa powodem poronien. Jak sobie z tym poradzic? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie :)

Załączniki

• upload_2018-8-10_22-35-35.png
    upload_2018-8-10_22-35-35.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 90
  • upload_2018-8-10_22-35-35.png
    upload_2018-8-10_22-35-35.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 79
Mi też sie wydaje , ze lepiej leżeć skoro krwawisz i lekarz tak zalecil. Kazda z nas ma za soba jakies przejscia wiec mysle ze teraz to lepiej dmuchać na zimne. A pomodlic sie w domu możesz i msze tez obejrzeć, mysle, ze nawet jak bardzo jestes wierzaca to w Twoim stanie to wybaczone bedzie :)
taka mala regulaminowa prośba aby nie pisać post pod swoim postem :) choc czasem najlepszym się zdarza :)

Dobrze dziewczyny właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam konkretnej ... będę leżeć.... teraz się w sumie troszkę przeszłam z 5 minut by jelita po pracowały...wzielam kąpiel i znowu leżę.... Mam straszne wzdęcia jak się nie ruszam... zarzylam espumisan i mi troszkę lżej ... przynajmniej jelita ruszyły....

@Destino krwawienie czy osłabienie? Bidoku lez
Smerfik ja też przede wszystkim miałam odstawić acard nie heparyne

@Destino biedaku ale ty masz ciężko :(

Czy przed druga ciaza ktos z was przyjmowal jakikolwiek lek na zbicie tych przeciwcial ana? podobno one blokuja owulacje i to wlasnie one sa powodem poronien.
To moim zdaniem nadużycie, żeby w samej obecności ANA upatrywać przyczyny. Możesz pogłębić diagnostykę o ANA2, bo może faktycznie masz ten typ, który torpeduje ciąże, ale miano 1:80 nie jest wysokim mianem, a ich obecność może być spowodowana samym Hashimoto...

@andziaa1712 współczuję straty :(
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania?
Moim zdaniem Ana masz graniczne dla pewności zrobilabym panel rozszerzony miano przeciwcial masz niewielkie.
Mo i zespół antyfosfolipidowy z tym że przeciwciała też w niskim mianie.

Jestem pod wrazeniem ze po pierwszej stracie postanowilas zrobic badania i poszukac przyczyny - szacun za dojrzale podejecie.

Mysle ze kazda choroba autoimmunologiczna ma wplyw na ciaze bo wtedy cialo kobiety zaczyna szaleć. U kogo sie leczysz immunologicznie?

Śniło mi się, ze poszłam na 15 we wtorek na usg, obsuwa masakryczna (chociaż jestem pierwszą pacjentką - od 15:00 przyjmuje) mój gin przekazał mnie jakiejś innej lekarce, młodej..... która zrobiła usg, nic nie powiedziska i kazała wyjść i czekać. Jak mnie zawołała ponownie to zerknęłam na ekran i było: heart not found..........
Okazało się ze mam do tego pęcherz pidziurawiony jak stary wąż ogrodowy, trzeba zrobic operacje, trzeba iść na oddział na zabieg do tego i podchodzić do IVF, a nie starać się naturalnie....
Obudziłam się o 6:30 i ryczałam....
:szok::szok::szok:

reklama
@andziaa1712 współczuję straty :(
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania?
Moim zdaniem Ana masz graniczne dla pewności zrobilabym panel rozszerzony miano przeciwcial masz niewielkie.
Mo i zespół antyfosfolipidowy z tym że przeciwciała też w niskim mianie.

Jestem pod wrazeniem ze po pierwszej stracie postanowilas zrobic badania i poszukac przyczyny - szacun za dojrzale podejecie.

Mysle ze kazda choroba autoimmunologiczna ma wplyw na ciaze bo wtedy cialo kobiety zaczyna szaleć. U kogo sie leczysz immunologicznie?

Badania robiłam w lutym, zlecił mi prof. Puszczewicz z Poznania. W panelu rozszerzonym nie stwierdzono żadnej choroby auto oprócz Hashimoto. Wiem ze ten wynik nie jest wysoki ale mysle ze może nawet lekko podwyższone miano może duzo namieszać. Nie wspomnę już o tym ze od poronienia nie miałam jeszcze owulacji to już w ogóle ręce mi opadają

Do góry