reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@andzia1712 u mlodych osob lekarze rzadko badaja amh. To hormon wskazujacy na tzw rezerwe jajnikowa, ktora u mlodych osob, zaklada sie ze jest w porzadku. Natomiat w diagnozowaniu pcos to wazny hormon, bo wskazuje na pewne zaburzenie pracy jajnikow.
Wiesz, w diagnostyce poronien bez wzgledu na wiek sprawdza sie wszystko, bo czesto niedociagniec ciala jest wiecej niz jedna sprawa. Na watku ciaze zakonczone sukcesem jest lista badan jakie robimy. @nafoczka pipraw mnie, jesli klamie. Morzesz rzucic okiem co juz badalas, i czy jest cos, co chcialabys jeszcze sprawdzic.

Podpatrzyłam ta listę i jestem w szoku ile tego jest .... Te moje badania w takim razie mogą sie schować w kąt

reklama
taka mala regulaminowa prośba aby nie pisać post pod swoim postem :) choc czasem najlepszym się zdarza :)

Smerfik ja też przede wszystkim miałam odstawić acard nie heparyne

@Destino biedaku ale ty masz ciężko :(
Ok. Jakos nie zwracalam uwagi na to, ze pisze post pod postem, bo nie wiedziałam , ze to zle... hmm [emoji15]

Dziewczyny a jaki powinien byc poziom magnezu ? Ja wiem sa normy lab, ale wiadomo jak to z nimi jest.... w rzeczywistosci to nie wiem czy nie powinien byc ten poziom znacznie wiekszy... ja mam 2.09 przy normie 1.6 do 2.6 i tak sie zastanawiam czy to jest ok, bo.... czuje drgania w pochwie, okolicy warg sromowych, czasem tez w innych miejscach, w ciazy tez tak mialam szczegolnie przed porode a wtedy magnez tez byl ok 2... i jakia tam magnez bralam ale bez szalenstw...

Do tego zbadalam wit D.. moj wynik 25:/ jaka polecacie i w jakiej dawce ??

@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)

@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)
Dzieki. Tylko sie tak zastanawiam czy ta dawka 2000 wystarczy.

Konkretny magnez polecasz? Ja w ciazy stosowalam ten Slow Mag ale bez b6 , bo b6 juz przyjmuje oddzielnie

@Oczekujaca123 jesłi masz taki poziom jak podalaś to 2000 wystarczy
Magnez jak najbardziej może być ten co piszesz tylko tak 2x dziennie a przy skurczach nawet 4
Inne leki też mają podobne dawki np M.agne B6

reklama
Ja widze ze wszystko przede mna dopiero..... :(
Ja wiem, że jak się czyta tamten wątek z badaniami, to można załapać doła, ale nie każda kobieta potrzebuje takiej diagnostyki, żeby zajść w ciążę i ją donosić :) Bądź dobrej myśli i zastanów się, czy masz dobrego ginekologa? Czy na pewno nie ma jakichś patologii w macicy? Masz obciążony wywiad immuno, ale może to coś innego jest problemem. Ta bezowulacyjność to jest Twoje zdanie (bo np. masz sucho cały cykl), czy lekarz też to widzi? A jak widzi, to co proponuje?

Do góry