reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@andzia1712 u mlodych osob lekarze rzadko badaja amh. To hormon wskazujacy na tzw rezerwe jajnikowa, ktora u mlodych osob, zaklada sie ze jest w porzadku. Natomiat w diagnozowaniu pcos to wazny hormon, bo wskazuje na pewne zaburzenie pracy jajnikow.
Wiesz, w diagnostyce poronien bez wzgledu na wiek sprawdza sie wszystko, bo czesto niedociagniec ciala jest wiecej niz jedna sprawa. Na watku ciaze zakonczone sukcesem jest lista badan jakie robimy. @nafoczka pipraw mnie, jesli klamie. Morzesz rzucic okiem co juz badalas, i czy jest cos, co chcialabys jeszcze sprawdzic.

Podpatrzyłam ta listę i jestem w szoku ile tego jest .... Te moje badania w takim razie mogą sie schować w kąt

reklama
taka mala regulaminowa prośba aby nie pisać post pod swoim postem :) choc czasem najlepszym się zdarza :)

Smerfik ja też przede wszystkim miałam odstawić acard nie heparyne

@Destino biedaku ale ty masz ciężko :(
Ok. Jakos nie zwracalam uwagi na to, ze pisze post pod postem, bo nie wiedziałam , ze to zle... hmm [emoji15]

Dziewczyny a jaki powinien byc poziom magnezu ? Ja wiem sa normy lab, ale wiadomo jak to z nimi jest.... w rzeczywistosci to nie wiem czy nie powinien byc ten poziom znacznie wiekszy... ja mam 2.09 przy normie 1.6 do 2.6 i tak sie zastanawiam czy to jest ok, bo.... czuje drgania w pochwie, okolicy warg sromowych, czasem tez w innych miejscach, w ciazy tez tak mialam szczegolnie przed porode a wtedy magnez tez byl ok 2... i jakia tam magnez bralam ale bez szalenstw...

Do tego zbadalam wit D.. moj wynik 25:/ jaka polecacie i w jakiej dawce ??

@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)

@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)
Dzieki. Tylko sie tak zastanawiam czy ta dawka 2000 wystarczy.

Konkretny magnez polecasz? Ja w ciazy stosowalam ten Slow Mag ale bez b6 , bo b6 juz przyjmuje oddzielnie

@Oczekujaca123 jesłi masz taki poziom jak podalaś to 2000 wystarczy
Magnez jak najbardziej może być ten co piszesz tylko tak 2x dziennie a przy skurczach nawet 4
Inne leki też mają podobne dawki np M.agne B6

reklama
Ja widze ze wszystko przede mna dopiero..... :(
Ja wiem, że jak się czyta tamten wątek z badaniami, to można załapać doła, ale nie każda kobieta potrzebuje takiej diagnostyki, żeby zajść w ciążę i ją donosić :) Bądź dobrej myśli i zastanów się, czy masz dobrego ginekologa? Czy na pewno nie ma jakichś patologii w macicy? Masz obciążony wywiad immuno, ale może to coś innego jest problemem. Ta bezowulacyjność to jest Twoje zdanie (bo np. masz sucho cały cykl), czy lekarz też to widzi? A jak widzi, to co proponuje?

Do góry