reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczus, a nie pisalas, ze igm jest wyzsze? Jesli sie myle to przepraszam. Przyznaje mozliwe ze przez zmeczenie widzialam wiecej niz powinnam.

@matylda23 dziewczyny wspominaly, ze lepiej jakas szynka albo kielbaska, bo nabial i same warzywa dawaly zle pomiary. A z tego co wiem to biale pieczywo ma wysoki indeks i szybko sie rozklada stad wysokie cukry. Trzeba takich rzeczy, ktore sie dlugo rozkladaja, wtedy cukier tak nie skacze.wejdz na watek slodkich mam pomoga ci. Tam laski maja niezla wiedze o cukrzycy

reklama
Czesc dziewczyny dziekuje za pamiec[emoji5]
Przyznam szczerze ,ze nie zagldam bo jakby to powiedziec nie mam cZasu po tylku sie podrapac[emoji23]
I tu dziekuje @agatush kochana za wytlumaczenie mnie[emoji8]
@kwaituszekk23 powinna dostac medal za opieke nad 3 brzdacami

Moja Asia jest wymagajaca kobitka.
Tylko na rekach i to nie ,ze siedziec ,mam chodzic .
Ostatnio nawet na spacerach musialam ja nosic a moj kregoslup wysiada.
Ale licze na lepsze bo od 4 dni ssie smoczka i chociaz autem moge ja przetransportowac bo wczesniej bylo tragicznie ,wrzask jak nie wiem[emoji57][emoji38]
Takze mowie Wam mam zapieprz jak nie wiem.
M wraca pozno po pracy odwiedza rodzicow,Mama po chemii w maire ok ,ale niestety dostala ataku padaczki i znow przestala mowic[emoji24]troszke juz lepiej bo minely dwa tyg ale dalej nie jest za dobrze,jest slaba.
Tak wiec wybaczcie mi [emoji5]obiecuje ,ze jak Asiula odpusci to zajerze a poki co moge pomarzyc[emoji23]
Caluje wszystkie i trzymam kciuki za brzuszki[emoji8][emoji8][emoji8]
A tu macie jakas fotke zaby
792e7246a533f4affcec77fa6c3d8338.jpg
1df85271f168c9c5976012438d3823ae.jpg

Czesc dziewczyny dziekuje za pamiec[emoji5]
Przyznam szczerze ,ze nie zagldam bo jakby to powiedziec nie mam cZasu po tylku sie podrapac[emoji23]
I tu dziekuje @agatush kochana za wytlumaczenie mnie[emoji8]
@kwaituszekk23 powinna dostac medal za opieke nad 3 brzdacami

Moja Asia jest wymagajaca kobitka.
Tylko na rekach i to nie ,ze siedziec ,mam chodzic .
Ostatnio nawet na spacerach musialam ja nosic a moj kregoslup wysiada.
Ale licze na lepsze bo od 4 dni ssie smoczka i chociaz autem moge ja przetransportowac bo wczesniej bylo tragicznie ,wrzask jak nie wiem[emoji57][emoji38]
Takze mowie Wam mam zapieprz jak nie wiem.
M wraca pozno po pracy odwiedza rodzicow,Mama po chemii w maire ok ,ale niestety dostala ataku padaczki i znow przestala mowic[emoji24]troszke juz lepiej bo minely dwa tyg ale dalej nie jest za dobrze,jest slaba.
Tak wiec wybaczcie mi [emoji5]obiecuje ,ze jak Asiula odpusci to zajerze a poki co moge pomarzyc[emoji23]
Caluje wszystkie i trzymam kciuki za brzuszki[emoji8][emoji8][emoji8]
A tu macie jakas fotke zaby
792e7246a533f4affcec77fa6c3d8338.jpg
1df85271f168c9c5976012438d3823ae.jpg

Śliczna ta twoja Asieńka kochana zaglądaj jak dzidzia pozwoli zatęskniłyśmy za tobą.

@Destino, ogólnie jem tylko razowo-żytnie pieczywo albo graham. Na kolacje mam zalecane jeść właśnie białą bułkę z masłem ,serem i pół szklanki mleka albo jogurt. Mleka nie piję,bo refluks i mega wzdęcia, a po całej szklance jogurtu było nieciekawie. Jak dokladalam warzywa i mięso,to miałam nad ranem hipoglikemie. Niestety w cukrzycy ciążowej chyba każda musi znależć sposób na siebie, co nie jest takie proste bo czasem po takim samym posiłku cukry różne. Mam nadzieje,że okiełznam france.

U mnie przyszły już wyniki fragmentacji DNA plemnika i kolejna klapa :( 26 % przy normie max 15.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Jest sens próbować naturalnie w ogóle ?

@Destino igm 0,25 a igg 213. Może ja wcześniej poplatałam. Ale już mi @bertha z @marshia i jeszcze jedną koleżanką pomogły zrozumieć wyniki. Dziękuję Wam wszystkim:*
@Funia90 kochana! Asieńka cudna:) życzę by malutka szybciutko Ci odpuściła to noszenie itd;)
@olaa90 dziękuję:* też właśnie słyzałam,że to wirus od dzieciaków.

Ostatnia edycja:
@Destino , ja kolacje jem o 24 około. Jak jadłam pół białej bułki z masłem i serem żółtym i do tego warzywa i migdały, to nad ranem (2-4w nocy) cukry za niskie. Jak wczoraj z polecenia diabetolog wykluczyłam warzywa i migdały a dodałam jogurt, po h nie wiem ile było, ale o 3rano 108, przy normach do 90. Także niestety nie wszystko co zalecane się u mnie sprawdza. Na śniadanie nie mogę zjeść dwóch kromek pieczywa, bo cukier 145 :( a diabetolog mówi,że nie mogę jeść jednej kromki, ze najwyżej włączy insulinę. Ja trochę inaczej do tego podchodzę...chcę wytrzymać bez niej ja najdłużej.
@matylda tez miałam cukrzycę ciążowa i niestety nie dało się jej uregulować dieta ale insulina nie jest taka straszna. Ale widzę w twojej diecie podstawowy błąd nie możesz jesc białego pieczywa tylko i wylacznie prawdziwe razowy. Jak chcesz walczyć z cukrem to szybko zjedz śniadanie i od razu idź na szybki spacer to pomaga. Świeże ogórki do śniadania to tez dobRa sprawa.

@Liluli ale kochana ja sobie tej białej bułki na noc nie wymyśliłam sama :D takie są zalecenia diabetolog, po to ,żeby w nocy nie było hipoglikemii. Ja jedząc te pół bułki na noc bez jogurtu mam cukier po godzinie w normie. To jest jedyna pora ,kiedy jem białe pieczywo. Na śniadanie jem razowe,graham i po dwóch kromkach jest źle, z kolei jak zjem te dwie kromki później ,cukry są w normie..

@bobasek1990 Jak to zleciało aż trudno uwierzyć. Jeszcze troche i twoja kolej.
@marshia Kochana będzie dobrze musimy tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać na swoją kolej.
@bertha Co u ciebie.?
Kciuki za staraczki i brzuchatki.

Magda, mocne kciuki za bąbelka!! Kiedy jakaś wizyta?

Nafoczus, kurczę, zeby te problemy juz sobie poszły!

Ja zaczynam trzecia procedurę. W poniedziałek zaczynam gonapeptyl, bede miała długi protokół. Teraz jestem na antykach.

reklama
Do góry