reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@burczuś cytomegalia to jest choroba od dzieci -tak mi to przynajmniej tłumaczył mój lekarz, np od kontaktu ze ślina, ze sprawami fizjologicznymi itp ;) to się tak raczej nie zaraza tym. Ale musisz to zbadac u siebie bo ja mam dziecko w grupie,które urodziło się z szeregiem deficytów właśnie po cytomegalii u mamy...

@burczus twoj m ma swieza infekcje, a to znaczy, ze ty mozesz sie zarazic i dlatego proponuje badanie kontrolne. Nie mowie, ze ty tez masz

@matylda23 cukry rano szaleja jesli jesz zbyt delikatna kolacje, albo za wczesnie. Kolacja tlustsza pomaga i dosc pozno ostatni posilek typu 22, 22.30

@Destino , ja kolacje jem o 24 około. Jak jadłam pół białej bułki z masłem i serem żółtym i do tego warzywa i migdały, to nad ranem (2-4w nocy) cukry za niskie. Jak wczoraj z polecenia diabetolog wykluczyłam warzywa i migdały a dodałam jogurt, po h nie wiem ile było, ale o 3rano 108, przy normach do 90. Także niestety nie wszystko co zalecane się u mnie sprawdza. Na śniadanie nie mogę zjeść dwóch kromek pieczywa, bo cukier 145 :( a diabetolog mówi,że nie mogę jeść jednej kromki, ze najwyżej włączy insulinę. Ja trochę inaczej do tego podchodzę...chcę wytrzymać bez niej ja najdłużej.

Dokładnie w następnym tygodniu zaczynamy robić pokoik dla małej i musimy udać się na jakieś zakupy bo narazie nie chciałam nic kupować i mam jakieś pojedyncze rzeczy a powiedzcie czu ubranka to w roz 62 kupić i kilka 56?
Kochana Michalina chodziła w 56 długo. Teraz kończy 7 miesięcy i chodzi w 68 dopiero, a i w niektóre 62 wchodzi.
Ty zawsze o mnie pamiętasz :*
A jakże mogłabym zapomnieć???
@burczus, nie wiem jak szczepienia, ale m powinien isc do lekarza po leki. Ty powinnas sie przebadac. Dorosli czesto nie czuja tego cholerstwa, ale to zabija maluszki. Jak sie badalam, to bylam przekonana, ze przechodzilam toksoplazmoze. Bo tyle mialam zwierzat. A tu psikus czysto, za to okazalo sie, ze kiedys chorowalam na cytomegalie. Nawet nie wiem kiedy.
A mowilas o Huberciku. Ciagle o nim mysle. Juz na zawsze bedzie blisko mnie. Czasem zaluje, ze sie nie odwazylismy, ale wiem, ze nie dalibysmy rady. Moj m nie moze Natusiem sie zajmowac, a co dopiero Hubciem.

@magda1208 trzeba byc dobrej mysli. A na adopcje zawsze macie czas. Moze na twojej drodze stanie taki maluch, ktoremu bedziecie mogli pomoc. Nigdy nic nie wiadomo. Zycie plata rozne figle

@marzycielka81 jak ty to zrobilas? Nataniel jeszcze nie skonczyl 3miesiecy, a ja juz 68 mu zakladam

@Marthi adopcja to proces trwajacy kilka miesiecy do kilku lat. Jest wiele czynnikow wydluzajacych typu kurs, spotkania no i dziecko. Nie da sie dokladnie powiedziec ile. Srednio 2-3 lata
Ucałuj ode mnie Natanielka [emoji7]
@bobasek1990, zalezy od dziecka. Asia bardzo dlugo miala 56 a 62 może z miesiąc. Kup kilka rzaczy na 56 a reszte w razie czego dokupisz :) i jak pisze Destino kupuj rzeczy rozpinane, nie wkladane przez glowe.

@nafoczka, a co proponują Wam w poradni? Trzymaj sie:*

@magda1208, mysle ze masz dobre podejscie. Myslę ze wszystko samo się potoczy :*

@Kwiatuszekk23 jak ty ogarniasz to ja nie wiem.

U nas sie pojawil pierwszy ząbek :))
Gratuluję pierwszego zabka !!!!

@Marthi u mnie tez 2 ale sa kobiety ktore maja wiecwj tych strat musimy sie podnoesc i walczyc ktory masz dc jakie plany dzialacie?? Ja wyciszylam w pracy radio jest cisza bo juz moj stres dzisiaj czym ja sie tak denerwuje ze nie umiem opanowac tego nie rozumiem czaswm swojego organizmu.Odliczam dni do przyjazdu meza tak bardzo sie ciesze tak bardzo tesknie i w koncu nie bede sama alw jeszcze tydzien 7 dni;(

@zosiak - ja mam jeszcze okres, pochrzaniło sie cos znowu u mnie chyba bo zwykle zywa krew leci mi 3 dni a dzisiaj 5dc i nadal krwawię :/ do dupy.... ja w tym cyklu nie wróżę sobie ciazy bo mam wyjazdów od ch...ch... wiec nawet na owu w chacie mnie raczej nie bedzie. Ale Wy działajcie z Mezem. Moze Wam sie złoży owu i powrót meza. Dasz rade kochana! Podziwiam jednak związek na odległość... dla mnie to byłby za duzy ciężar juz. :(

reklama
Do góry