reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia , tak , poprzestawiały jej się cykle, chodziła do dr P. I jej pomógł. On w ogóle jest przeciwnikiem wlewów domacicznych z accofilu i podawania go przed owu. Twierdzi,że z tego jest zero ciąż. :( a co do M. To oswieć go, że spermatogeneza trwa ok.3 msce,więc branie witamin przez miesiąc to trochę o kant tyłka rozbić...

@marshia , tak , poprzestawiały jej się cykle, chodziła do dr P. I jej pomógł. On w ogóle jest przeciwnikiem wlewów domacicznych z accofilu i podawania go przed owu. Twierdzi,że z tego jest zero ciąż. :( a co do M. To oswieć go, że spermatogeneza trwa ok.3 msce,więc branie witamin przez miesiąc to trochę o kant tyłka rozbić...

No teraz w to wierzę..... Ale nie żałuję, że spróbowałam. Gdybym tego nie zrobiła, myślałabym że jest to lek na całe zło i bardziej żałowałabym że czegoś nie zrobiłam. Tak straciłam wprawdzie 2 cykle, kupę kasy, sporo stresu przez te krwawienia, ale przynajmniej wiem że to nie dla mnie. A tak myślałabym, że pewnie by mi pomogło.
Wracam do cykli naturalnych, bo lepiej na tym wychodzę.
Rozmawiałam z dziewczyną z wątku in vitro o komórce dawczyni i też nie jest to takie różowe. Ona miała 2 podejścia z KD. Z pierwszej dwie biochemiczne, z drugiej jedno puste jajo, i teraz dopiero ciążę. Też ma wysokie NK, więc jak widać nie zawsze w tym wieku chodzi o kiepską komórkę, ale jednak być może immunologia tak bruździ. Bo komórki dawczyni były zdrowe, młode i urocze ;) a G z tego wyszło.....
A wracając do tej dziewczyny, to Przybycień nie uratował jej konkretnego cyklu, tylko doprowadził do ciąży w jakimś zupełnie następnym?

@Marthi konsultowalam z hematologiem. Dr Kubiaczyk nic nie mowila.

Ogolnie to beda do kitu swieta. Bo nasz wspanialy ubezpieczyciel nie zamierza nam pomoc w sprzedazy wraku. Mam tego wszystkiego dosc. Mam wisielczy humor.

Dziewczyny mam nadzieje, ze Wasze swieta beda lepsze bo nasze sa do kitu.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 dlsczego do kitu nie przejmuj sie rzeczami materialnymi naoewno bedzie jakies rozwiazanie. Ja ogolnie nie przepadam za swietami bo co swieta to kogos brakuje teraz tato mojego meza zmarl. Jednak samo przeslanie swiat jest cudowne.

Konsultowałam wynik z ginem z Invimedu. W międzyczasie dostaliśmy jeszcze wynik chromatyny i ona też nie powala, bo wynik 19%. Wg gina takie wyniki dają prawdopodobieństwo złego połączenia na poziomie 45-50% :(. Mój m brał przez miesiąc F.e.r.t.i.l.m.a.n, i wg niego już na prwno jest bossssko, bo powiedział, ze nie widzi sensu zamawiać więcej i brać..... Przeviez brał przez miesiąc. Jprdl..... wiec ja faszeruje sie wsystkim co można, a kto wie, czy to nie bruździ plemnik z wakuolami :(
Jakbym słyszała mojego :D On też twierdzi, że na pewno nie ma takich złych wyników i nie ma co się przejmować. Wy podchodziliście do in vitro czy próbujecie naturalnie ?

reklama
Do góry