reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia trzymam kciuki za kropka wiesz jak to jest może brak objawów to też jakiś objaw

@dżoł kochana trzymam bardzo mocno kciuki za pozytywny test

@marshia przykro mi że tak się wszystko popierniczyło

Ja tylko napiszę, że mam mthfr heterozygote i 2 na 3 geretyków upatrywało w tym problem strat . Obaj wdrożyli heparyne na ryczałt

@zosiak ja bym się starała ale zwiększyła bym kwas z 400 na 800 mi spadła homocysteine z 9 na 4 przy dawce 800 przez 4 miesiące buraki jadłam często ale nie codziennie

@matylda23 jak brzuszek? I jak po wizycie?

Dziewczyny za wczasu Wesołych Świąt

szczere_zyczenia_wielkanocne_432.jpg

Załączniki

• szczere_zyczenia_wielkanocne_432.jpg
    szczere_zyczenia_wielkanocne_432.jpg
    62,5 KB · Wyświetleń: 444
Ostatnia edycja:
reklama
Ale morfologię ma słabą tak ? Robiliście MSOME ? Mamy bardzo podobną sytuację z tym, że my jesteśmy na początku drogi. Też mam mutację MTHFR C i PAI1, homocysteina u mnie to 15 wyszła :(

No właśnie MSOME wyszły słabo - w 1 trzech grupach łącznie 16% - teoretycznie prawidlowe, 84% całkiem nieprawidłowe. Ale co do grup: 1 grupa -1%, 2 grupa - 2%, 3 grupa - 13%, Chromatyna trochę ponad normę - 19%. Posiewy i badanie ogólne - idealne.

@dżoasia trzymam kciuki za kropka wiesz jak to jest może brak objawów to też jakiś objaw

@dżoł kochana trzymam bardzo mocno kciuki za pozytywny test

@marshia przykro mi że tak się wszystko popierniczyło

Ja tylko napiszę, że mam mthfr heterozygote i 2 na 3 geretyków upatrywało w tym problem strat . Obaj wdrożyli heparyne na ryczałt

@zosiak ja bym się starała ale zwiększyła bym kwas z 400 na 800 mi spadła homocysteine z 9 na 4 przy dawce 800 przez 4 miesiące buraki jadłam często ale nie codziennie

@matylda23 jak brzuszek? I jak po wizycie?

Dziewczyny za wczasu Wesołych Świąt

Zobacz załącznik 844223
Jedyna mutacja jaką masz to MTHFR ? To nie może być główny problem strat, musi być coś więcej, nie ma żadnych badań które by potwierdzały, że samo MTHFR zwiększa ryzyko straty. Ma to co najmniej co 3 kobieta.

No właśnie MSOME wyszły słabo - w 1 trzech grupach łącznie 16% - teoretycznie prawidlowe, 84% całkiem nieprawidłowe. Ale co do grup: 1 grupa -1%, 2 grupa - 2%, 3 grupa - 13%, Chromatyna trochę ponad normę - 19%. Posiewy i badanie ogólne - idealne.
A ja wertowałam kilka nocy badania i opinie i wyszło mi że do zapłodnienia są zdolne tylko z gr 1 i 2, przy czym 2 grupa jest już gorsza. I przy tak niskich parametrach nasienia (u nas są prawie identyczne) to może powodować poronienia i zalecany jest dobór plemników przy in vitro.

A ja wertowałam kilka nocy badania i opinie i wyszło mi że do zapłodnienia są zdolne tylko z gr 1 i 2, przy czym 2 grupa jest już gorsza. I przy tak niskich parametrach nasienia (u nas są prawie identyczne) to może powodować poronienia i zalecany jest dobór plemników przy in vitro.

No dojladnie tak. Ta 3 grupa ma już za duże wakuole. Tych najlepszych powinno być 4% do naturalnego i prawidlowego zapłodnienia. Jak dokładnie macie Wy? Ja jeszcze jeden cykl pociągną naturalnie w, ale potem nie wiem czy nie będę myśleć o czyms głębiej... :(

No dojladnie tak. Ta 3 grupa ma już za duże wakuole. Tych najlepszych powinno być 4% do naturalnego i prawidlowego zapłodnienia. Jak dokładnie macie Wy? Ja jeszcze jeden cykl pociągną naturalnie w, ale potem nie wiem czy nie będę myśleć o czyms głębiej... :(
w grupie 1 jest 1 % a w 2 jest 5 %. Staram się nie panikować, ale ciągle nowe rzeczy wychodzą :(

To i tak jesteś w dużo lepszej sytuacji niż ja. Bo razem macie 6% a my 3 :/
No właśnie nie wiem, w ogólnym badaniu było napisane że 1 % prawidłowych, więc chyba tylko 1 grupę biorą pod uwagę. U mnie jest jeszcze problem z torbielą jajnika, która prawdopodobnie go unieczynnia, niskie amh i początki hashimoto.

reklama
Do góry