reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jakbym słyszała mojego :D On też twierdzi, że na pewno nie ma takich złych wyników i nie ma co się przejmować. Wy podchodziliście do in vitro czy próbujecie naturalnie ?

Naturalnie. Bo jak na razie zachodziłam, a nasienie ogólne to mój m mial jak młody Bog.... nie spodziewaliśmy sie tam problemu na poziomie głębszych badań. Zreszta te ostatnie badania ogólne tez idealne.... W międzyczasie trafiła mi się ciąża biochemiczna. Której nawet niespecjalnie chciałam, bo ja nie zdążyłam żadnych leków sobie zaaplikować. Teraz 2 cykle przez accofil mi uciekły i gryzę się co dalej.

reklama
@8Ania8 na poczatku pazdziernika dowiedzialam sie o homocysteinie ze mam wysoka ok ponad 14 i zbijalam burakami cwiczeniami i uwaga zrobilam 15 marca ponowne badania i szok tylko o 1 spadlo bo wynik 13. Teraz hestem na metylach folian 400 i mamadha premium ( tam jest kw foliowy i metylowany) b6 i b12. Duzo jem migdaow orzechow i ryb prawie codziennie albo raz na dwa dni kupuje ze sloika glownie sledzie rekomendowane przez Relige do tego tez cwiczenia i spadek wagi z 67 na 62 kg nie wiem wydaje mi sie ze najbardziej metyle pomogly.

Naturalnie. Bo jak na razie zachodziłam, a nasienie ogólne to mój m mial jak młody Bog.... nie spodziewaliśmy sie tam problemu na poziomie głębszych badań. Zreszta te ostatnie badania ogólne tez idealne.... W międzyczasie trafiła mi się ciąża biochemiczna. Której nawet niespecjalnie chciałam, bo ja nie zdążyłam żadnych leków sobie zaaplikować. Teraz 2 cykle przez accofil mi uciekły i gryzę się co dalej.
Ale morfologię ma słabą tak ? Robiliście MSOME ? Mamy bardzo podobną sytuację z tym, że my jesteśmy na początku drogi. Też mam mutację MTHFR C i PAI1, homocysteina u mnie to 15 wyszła :(

@8Ania8 polecam metyle i ponowne badania za miesiac;) nie musisz sie tym martwic mnie tez to dobilo ale winko czerwone wytrawne sobie popijam i sie wyluzowalam;)

@8Ania8 na poczatku pazdziernika dowiedzialam sie o homocysteinie ze mam wysoka ok ponad 14 i zbijalam burakami cwiczeniami i uwaga zrobilam 15 marca ponowne badania i szok tylko o 1 spadlo bo wynik 13. Teraz hestem na metylach folian 400 i mamadha premium ( tam jest kw foliowy i metylowany) b6 i b12. Duzo jem migdaow orzechow i ryb prawie codziennie albo raz na dwa dni kupuje ze sloika glownie sledzie rekomendowane przez Relige do tego tez cwiczenia i spadek wagi z 67 na 62 kg nie wiem wydaje mi sie ze najbardziej metyle pomogly.
To spadło do 8,6 czy 13 ? ( bo w poście wyżej coś o 8,6 pisałaś) . A b6 i b12 jakiej firmy? Dziękuję za odpowiedź :*

reklama
@marshia to badanie to anty xa, ale ddimery mi starczaly. a Sysor mi mowil, ze nie ma znaczenia kiedy acard a kiedy heparyna, bo to dwa rozne dzialania, wiec ja nie zwracalam uwagi. Heparyne bralam na noc, bo nie chodzilam. Tak sobie wymyslilam. Przed porodem w szpitalu mowili, by brac rano, bo porody odbywaja sie najczesciej noca.

@bertha dojladnie taki wynik mialam. Mniejsza o wartosc. Dla mukewicza to byla podstawa by dac heparyne na ryczalt. To przeciwciala wskazyhace na problemy zakrzepowe. Tylko pomocnicze przeciwciala do glownej trojcy. Tyle wiem. Do tego w rodzinie zylaki i problemy z nadcisnieniem.

@marzycielka81 waleczna babka z ciebie. Pokonalas ubezpieczyciela, to i z dzidzia dasz rade

@matylda pieknue to i m i plemnikach napisalas.

@marshia do mojego m 3 miechy tez nie przemawialy. A lekarz kazal. Nawet zabronil na rowerze jezdzic nosic obcislych gaci. A facet jak to facet on wie lepiej. Przeciez z jego strony nie moze byc problemow. Oni to duzo gorzej znosza, a leki to trzeba im pilnowac jak dzieciom. Tyle ze dziecku powiesz i zrobi, a m dyskutuje

@zosiak homocysyeina najlepiej 5-7 do staran. Jestes blisko. Ja bym sie juz starala a buraki dalej pils
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry