reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jakbym słyszała mojego :D On też twierdzi, że na pewno nie ma takich złych wyników i nie ma co się przejmować. Wy podchodziliście do in vitro czy próbujecie naturalnie ?

Naturalnie. Bo jak na razie zachodziłam, a nasienie ogólne to mój m mial jak młody Bog.... nie spodziewaliśmy sie tam problemu na poziomie głębszych badań. Zreszta te ostatnie badania ogólne tez idealne.... W międzyczasie trafiła mi się ciąża biochemiczna. Której nawet niespecjalnie chciałam, bo ja nie zdążyłam żadnych leków sobie zaaplikować. Teraz 2 cykle przez accofil mi uciekły i gryzę się co dalej.

reklama
@8Ania8 na poczatku pazdziernika dowiedzialam sie o homocysteinie ze mam wysoka ok ponad 14 i zbijalam burakami cwiczeniami i uwaga zrobilam 15 marca ponowne badania i szok tylko o 1 spadlo bo wynik 13. Teraz hestem na metylach folian 400 i mamadha premium ( tam jest kw foliowy i metylowany) b6 i b12. Duzo jem migdaow orzechow i ryb prawie codziennie albo raz na dwa dni kupuje ze sloika glownie sledzie rekomendowane przez Relige do tego tez cwiczenia i spadek wagi z 67 na 62 kg nie wiem wydaje mi sie ze najbardziej metyle pomogly.

Naturalnie. Bo jak na razie zachodziłam, a nasienie ogólne to mój m mial jak młody Bog.... nie spodziewaliśmy sie tam problemu na poziomie głębszych badań. Zreszta te ostatnie badania ogólne tez idealne.... W międzyczasie trafiła mi się ciąża biochemiczna. Której nawet niespecjalnie chciałam, bo ja nie zdążyłam żadnych leków sobie zaaplikować. Teraz 2 cykle przez accofil mi uciekły i gryzę się co dalej.
Ale morfologię ma słabą tak ? Robiliście MSOME ? Mamy bardzo podobną sytuację z tym, że my jesteśmy na początku drogi. Też mam mutację MTHFR C i PAI1, homocysteina u mnie to 15 wyszła :(

@8Ania8 polecam metyle i ponowne badania za miesiac;) nie musisz sie tym martwic mnie tez to dobilo ale winko czerwone wytrawne sobie popijam i sie wyluzowalam;)

@8Ania8 na poczatku pazdziernika dowiedzialam sie o homocysteinie ze mam wysoka ok ponad 14 i zbijalam burakami cwiczeniami i uwaga zrobilam 15 marca ponowne badania i szok tylko o 1 spadlo bo wynik 13. Teraz hestem na metylach folian 400 i mamadha premium ( tam jest kw foliowy i metylowany) b6 i b12. Duzo jem migdaow orzechow i ryb prawie codziennie albo raz na dwa dni kupuje ze sloika glownie sledzie rekomendowane przez Relige do tego tez cwiczenia i spadek wagi z 67 na 62 kg nie wiem wydaje mi sie ze najbardziej metyle pomogly.
To spadło do 8,6 czy 13 ? ( bo w poście wyżej coś o 8,6 pisałaś) . A b6 i b12 jakiej firmy? Dziękuję za odpowiedź :*

reklama
@marshia to badanie to anty xa, ale ddimery mi starczaly. a Sysor mi mowil, ze nie ma znaczenia kiedy acard a kiedy heparyna, bo to dwa rozne dzialania, wiec ja nie zwracalam uwagi. Heparyne bralam na noc, bo nie chodzilam. Tak sobie wymyslilam. Przed porodem w szpitalu mowili, by brac rano, bo porody odbywaja sie najczesciej noca.

@bertha dojladnie taki wynik mialam. Mniejsza o wartosc. Dla mukewicza to byla podstawa by dac heparyne na ryczalt. To przeciwciala wskazyhace na problemy zakrzepowe. Tylko pomocnicze przeciwciala do glownej trojcy. Tyle wiem. Do tego w rodzinie zylaki i problemy z nadcisnieniem.

@marzycielka81 waleczna babka z ciebie. Pokonalas ubezpieczyciela, to i z dzidzia dasz rade

@matylda pieknue to i m i plemnikach napisalas.

@marshia do mojego m 3 miechy tez nie przemawialy. A lekarz kazal. Nawet zabronil na rowerze jezdzic nosic obcislych gaci. A facet jak to facet on wie lepiej. Przeciez z jego strony nie moze byc problemow. Oni to duzo gorzej znosza, a leki to trzeba im pilnowac jak dzieciom. Tyle ze dziecku powiesz i zrobi, a m dyskutuje

@zosiak homocysyeina najlepiej 5-7 do staran. Jestes blisko. Ja bym sie juz starala a buraki dalej pils
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry