reklama
burczuś
Fanka BB :)
@iveo dziękuję Ci za wskazówki;* Metforminę brałam ale mi się skończyła(muszę iść po receptę). Mam problem zakrzepowy...i myślę że dawka 0,4 to na banka za mała dla mnie. Nie rozpisując się...mam nadwagę:/ W tej chwili nie biorę nic. ale też jeszcze się nie staram. Tutaj chyba @marshia pisała o braniu heparyny i encortonu już od owu lub od 1dc...lub od pozytywnego testu. @marshia przypomnisz proszę? Bo to miało znaczenie kto ma jakie problemy...od kiedy co brać.
Kotuś ja raczej byłam i jestem w stanie to udźwignąć bo ja ten typ jestem. Jak to mamusia mówi: "jedna (siostra) dostaje wszystko bo ma Anioła (mnie), a druga musi wszystko zrobić sama (żeby pomóc tej pierwszej)" takie zycie... ale nie o to chodzi... tylko jak mi sie posypały relacje z M i odpadł jeden klocek z mojej układanki to "zawaliło" mi sie wszystko inne. Myśle, ze dopiero opowiedzenie mu o moich "demonach" poprawiło sytuacje@nafoczka Kochana to Ty moze za duzo bierzesz na siebie. Chlopaki, robota wiadomo ogarniecie domu i forum moze troszke odpusc tam gdzie mozesz oczywiscie. Dobre fluidy sily dla Ciebie dzielna Kobietko :*
Marthi
@iveo - dziękuję za poradę ;*
@nafoczka - byle do przodu akysz depresji!
@Maciejka78 - dzięki kochana za poradę. :* Który u Ciebie już tydzień w ogóle?
Kochane, kto jeszcze mi doradzi odnośnie encortonu? Im więcej opinii tym lepiej, będę bardzo wdzięczna <3
@nafoczka - byle do przodu akysz depresji!
@Maciejka78 - dzięki kochana za poradę. :* Który u Ciebie już tydzień w ogóle?
Kochane, kto jeszcze mi doradzi odnośnie encortonu? Im więcej opinii tym lepiej, będę bardzo wdzięczna <3
marshia
Co do encortonu to po potwierdzonej owulacji bezpiecznie już można wdrażać steryd. Im większy problem, tym szybciej pomoże.
Mnie osobiście Paśnik proponował brać już od 6 dc (nie od poczatku cyklu, żeby zbyt mocno nie psuć jajek, ale po moich wystraszonych oczach powiedział, ze jak się tak boję o te jajca to po owu).
Co do dawki: wg większości lekarzy wynika, ze 5 "nie pomoże, nie zaszkodzi"... 10 jest standardowa - tez nie zaszkodzi - czy pomoże - jak widać po forum często nie. W klinikach niepłodności najmniejsza dawka z jaką wchodzą to w ogole 15 mg, często 20 mg.
Co do heparyny. Mając MTHFR c i PAI1, czyli problem z zagniezdzeniem, należy stosunkowo szybko wykonać test i wdrożyć clexane + acard (to każda z nas łyka już chyba codziennie ). Przy PAI-u Pasnik już teraz zaleca 0,6, jeszzcze pół roku temu zalecał 0,4. Waze 61-62 kg przy 170 cm, wiec raczej nie szło o wagę, bo w normie (chociaż wiadomo wszem i wobec, ze marzę o 7 kg mniej ). A co do terminu - niby od testu, ale ja zawsze wole 5 dpo już się ukłuć, niż potem żałować .
To tak w skrócie moje obserwacje i informacje.
Mnie osobiście Paśnik proponował brać już od 6 dc (nie od poczatku cyklu, żeby zbyt mocno nie psuć jajek, ale po moich wystraszonych oczach powiedział, ze jak się tak boję o te jajca to po owu).
Co do dawki: wg większości lekarzy wynika, ze 5 "nie pomoże, nie zaszkodzi"... 10 jest standardowa - tez nie zaszkodzi - czy pomoże - jak widać po forum często nie. W klinikach niepłodności najmniejsza dawka z jaką wchodzą to w ogole 15 mg, często 20 mg.
Co do heparyny. Mając MTHFR c i PAI1, czyli problem z zagniezdzeniem, należy stosunkowo szybko wykonać test i wdrożyć clexane + acard (to każda z nas łyka już chyba codziennie ). Przy PAI-u Pasnik już teraz zaleca 0,6, jeszzcze pół roku temu zalecał 0,4. Waze 61-62 kg przy 170 cm, wiec raczej nie szło o wagę, bo w normie (chociaż wiadomo wszem i wobec, ze marzę o 7 kg mniej ). A co do terminu - niby od testu, ale ja zawsze wole 5 dpo już się ukłuć, niż potem żałować .
To tak w skrócie moje obserwacje i informacje.
Maciejka78
marshia
@nafoczka przekaż dalej "idź precz mendo, wiosna idzie - nie Twoja pora" a szczerze - tez uważam, ze za dużo masz ostatnio na głowie :/.
@Maciejka78 jenyyy, Ty już coraz bliżej
@burczuś czyli wracasz do gry &&
@Maciejka78 jenyyy, Ty już coraz bliżej
@burczuś czyli wracasz do gry &&
Marthi
@marshia - jak zwykle niezawodna! ;*
Dlaczego paśnik zmienił zalecenia z 0,4 na 0,6?
@Maciejka78 - nie dziękuję kochana, by nie zapeszyć, ale miło by było gdyby się te Twoje przeczucia spełniły <3
Ty już tak daleko, jejku! <3 Cudownie!
A co do wprowadzania stopniowego - co ile byś zwiększała w moim przypadku te 2,5 mg? Co 2-3 dni?
Dlaczego paśnik zmienił zalecenia z 0,4 na 0,6?
@Maciejka78 - nie dziękuję kochana, by nie zapeszyć, ale miło by było gdyby się te Twoje przeczucia spełniły <3
Ty już tak daleko, jejku! <3 Cudownie!
A co do wprowadzania stopniowego - co ile byś zwiększała w moim przypadku te 2,5 mg? Co 2-3 dni?
iveo
@burczuś mnie denerwuje ze on każe zachodzic po 2 szczepieniu a nie po zbadaniu mlr. A skad wie ze wzroslo jak niektorym w Krak u Sachy albo u Maliny spadło?
Clexane mi siostra tlumaczyla ze sie dobiera do masy ciala 1 mg na kg czyli np 60 mg na 60 kg.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Clexane mi siostra tlumaczyla ze sie dobiera do masy ciala 1 mg na kg czyli np 60 mg na 60 kg.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jagoda Jagoda
Zaangażowana w BB
Dziewczyny jak tak,czytam,to aż podziwiam,że tak optymistycznie podchodzicie do brania sterydów Ja wróciłam własnie z hematologii. Morfologia już mi się znacznie pogorszyła i moja hematolog wypisała mi już sterydy z informacją ( taką delikatną,bo wie że ja zawsze megaaa niechętna do sterydów ), że jak mi się trochę obniżą PLT,to już wprowadzamy Moja mina była mnie więcej taka ,a odpowiedź, że nienawidzę sterydów,bo to samo zło
Podziel się: