reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Jagoda Jagoda no bez sterydów nasze ciąże się nie utrzymują. Żadna z nas nie podeszła do pierwszej ciąży ze sterydem. Do drugiej w zasadzie też nie. Steryd pojawił się po serii badań i niechęci do kolejnego ryzyka. Ja osobiście steryd brałam dopiero w czwartej ciąży. Która i tak zakończyła się niepowodzeniem. Dlatego wolę wziąć większy steryd i liczyc na lepszą ochronę zarodka (moja Interleukina10 wynosi 1200 przy normie od 1500 w górę, Nk prawie 30%, przy ideale ok 11%) niż iść na żywioł.
@Marthi Pasnik zmienił zalecenia zgodnie z najnowszymi badaniami angielskimi podobno :)

reklama
@iveo po poprzedniej serii kazał mi zrobić cytokiny.mlr nie.to szkoła ś.p.prof.Tchórzewskiego. czy sluszna nie wiem.moze tym razem zbadam sama...
@Jagoda Jagoda co do sterydów...to jak każdy lek.na jedno pomaga a na drugie szkodzi. My poprostu mamy takie pragnienie dziecka,że mamy w d...pie że stryd to prawie samo zło;) wiemy że pomaga utrzymać i to tylko się liczy...

@iveo po poprzedniej serii kazał mi zrobić cytokiny.mlr nie.to szkoła ś.p.prof.Tchórzewskiego. czy sluszna nie wiem.moze tym razem zbadam sama...
@Jagoda Jagoda co do sterydów...to jak każdy lek.na jedno pomaga a na drugie szkodzi. My poprostu mamy takie pragnienie dziecka,że mamy w d...pie że stryd to prawie samo zło;) wiemy że pomaga utrzymać i to tylko się liczy...

Tak, przyznaję że jeśli chodzi o moją pierwszą ciążę,to bez leków nie przeżyłabym ani ja,ani tym bardziej dziecko. Na pewno też dawka sterydów ma duże znaczenie. Ja brałam Metypred w dawkach 16-60 mg dziennie,więc sporo :D Ale... po sterydach pojawiły się tzw. rozstępy posterydowe, które doprowadzały mnie do płaczu. Oprócz rozstępów posterydowych, olbrzymi przyrost masy ciała, nadciśnienie posterydowe, cukrzyca posterydowa...No i przez prawie rok cierpiałam z powodu okropnych bóli żołądka. Plus jedyny był taki, że schudłam 45 kg w ciągu 7 miesięcy,bo nic nie mogłam zjeść :D

Dziewczyny a MLR bada sie w labach typu synevo? Alab? Czy tylko w Prokocimiu? Ma to jeszxze jakąś inną nazwę ewentualnie?

@marshia bada sie tez w Łodzi. Moze sie nazywac przeciwciala blokujace i znalazlam kiedys na stronie diagnostyki ale nie dopytywalam czy faktycznie robią

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@Bertha,@dżoasia czy do punkcji nie mozna miec hybryd na paznokciach. Wyczytalam w informatorze z Novum, ze jeden paznokiec ma byc nie pomalowany. Rozumiem, ze paznokiec od reki poniewaz bedzie monitorowane serce? Kupy mi sie tez nie trzyma punkcja tego samego dnia jak przyjade w informatorze informacja o 6 h bez jedzenia i picia.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia @iveo ogromne kciuki za waszymi fasolkami!! pokazcie nam światełko nadzieii

Witam NOWE KOLEŻANKI- rozgoście się.
Przytulam moje wierne stałe bywalczynie. Jestem myślami z wami (a cały post klepię zdrowaśke za was) :*
Troche odpadłam od forum, zreszta chyba juz za dużo wątków obserwuje. Poza tym chwilowo miałam depresje i musiałam się wspomóc farmakologicznie. niestety ona co jakis czas wraca, jak ta franca @ :p

Trzymaj się Nafoczus!! :*

reklama
Do góry