reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@iveo kochana ja tsh i takie podstawowe badania robiłam u siebie i posiewy bo ja miałam 200 km do Maliny i taki tak jeździłam co 3 tygodnie a badania robiłam u siebie na pewno będziesz robić attp, d-dimery,morfologia co 3 tygodnie i zgodnie z wiekiem ciąży odpowiednie badania jeśli mogę coś doradzić dobrze mieć gin u siebie bo czasem Malina rozstaje się ok 27 tygodnia ciąży a chociażby fraxi musisz mieć . Jeśli chodzi o posiewy i tsh to ja sama sobie pilnowałam

@Jagoda Jagoda witaj

Ostatnia edycja:
Tak, euthyrox 50. A spadło mi baardzo szybko i potem 25 brałam
@Jagoda Jagoda WITAJ :) na forum nie ma chyba dziewczyny z taką przypadłością. możesz zdradzić u kogo się leczysz? Powodzenia! JA jestem z okolic Krakowa, rodziłam w Koperniku.

Też rodziłam na Kopernika,bo żaden inny szpital w Małopolsce nie odbierze u mnie porodu niestety :( I teraz też jestem skazana na Kopernika,choć bardzo nie chce.
Jeśli chodzi o ginekologa : prof. Krzysztof Rytlewski - jakby co to polecam iść do jego gabinetu na Krowoderską,bo konsultacja u niego przez prywatne kliniki jest dużo droższa. On w gabinecie swoim ma na prawdę uczciwe ceny.
Jeśli chodzi o hematologa to : dr. Małgorzata Rucińska. Kobieta z jajami i bardzo twardym charakterem,ale uwielbiam ją za ten sposób bycia i jej wiedzę.

@Porzeczka1234 no znalazlam sobie takiego miejscowego ale chyba zwyklego bo ostatnio chodzilam do profesora to mi nawet clexane nie zapisal a potem wyszlo ze mam zespol antyfosfolipidowy
@kas90 a jeszcze dopytam szybko czyli po jakim czasie spadlo?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:)
Wczoraj Wam pisałam o wynikach mlr i lct,a dziś dzwonił do mnie dr Paśnik by je omówić. Zaleca ponowne szczepienia. 2 oraz doszczepienie 3ci raz jeśli się uda.
A więc mój nowy plan: badania męża, bo trzeba powtórzyć całą listę, bym mogła z niego się szczepić, następnie szczepienia, następnie pojadę do Katowic do dr Cygal, by wystymulować cykl, następnie, zajść, następnie się doszczepić, następnie parę miesięcy żyć w stresie ale za to w ciąży....następnie urodzić :):):) Dooobry plan;)

Dziewczyny,
Mam do Was takie pytanko... (póki co nie jestem w ciąży, także proszę spokojnie, bez ekscytacji :p ) ale pytam na przyszłość...

Temat: Encorton.

Gin zaleciła mi brać dawkę 7,5 mg jak już się uda...
Czy Waszym zdaniem, na podstawie Waszego doświadczenia, przy mojej wadze - 46 kg to wystarczająca dawka? Czy powinnam brać np. 10 mg?

Dajcie mi proszę znać, co o tym sądzicie. ;*

@Marthi ja uwazam i Malina ze 10 mg to podstawa. @kas90 tez szczuplutka i taka miala
@burczus ja bym najpierw zbadala MLR po szczepieniach i dopiero jak bedzie wlasciwe to zachodzić. Czesto spada po szczepieniach na poczatku.
Jesli masz problem zakrzepowy to Clexane dobiera sie do wagi i nie bawic sie dawka 0.4
Przy mutacji PAI lub innej zakrzepowej warto brac clexane od owu. To samo z encortonem i acardem. Czy przyjmujesz metformine?

To takie moje pomysly na zwiekszenie szans

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia @iveo ogromne kciuki za waszymi fasolkami!! pokazcie nam światełko nadzieii

Witam NOWE KOLEŻANKI- rozgoście się.
Przytulam moje wierne stałe bywalczynie. Jestem myślami z wami (a cały post klepię zdrowaśke za was) :*
Troche odpadłam od forum, zreszta chyba juz za dużo wątków obserwuje. Poza tym chwilowo miałam depresje i musiałam się wspomóc farmakologicznie. niestety ona co jakis czas wraca, jak ta franca @ :p

reklama
@Marthi ja na bralam 15 mg przy wadze 49 kg. Doc Pasnik uwazal, ze 10 mg wystarczy ale ja zrobilam rekonesans dzieki forum i zwiekszylam do 15 mg. Ja balam sie ryzykowac mniejsza dawka. Oczywiscie zwiekszalam stopniowo pamietajac, ze to nie cukierki. Moze Ci pomoze opinia prof Malinowskiego u ktorego pojawilam sie w 9 tyg ciazy chcac zapytac czy brac encorton w dawce 5 mg (prowadzil mnie inny gin) to prof stwierdzil, ze taka dawka to plastetek na sumienie co najwyzej. Reasumujac ja bym 10 mg brala. Stopniowo wprowadzajac od 2.5 mg.

Do góry