reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@iveo kochana ja tsh i takie podstawowe badania robiłam u siebie i posiewy bo ja miałam 200 km do Maliny i taki tak jeździłam co 3 tygodnie a badania robiłam u siebie na pewno będziesz robić attp, d-dimery,morfologia co 3 tygodnie i zgodnie z wiekiem ciąży odpowiednie badania jeśli mogę coś doradzić dobrze mieć gin u siebie bo czasem Malina rozstaje się ok 27 tygodnia ciąży a chociażby fraxi musisz mieć . Jeśli chodzi o posiewy i tsh to ja sama sobie pilnowałam

@Jagoda Jagoda witaj

Ostatnia edycja:
Tak, euthyrox 50. A spadło mi baardzo szybko i potem 25 brałam
@Jagoda Jagoda WITAJ :) na forum nie ma chyba dziewczyny z taką przypadłością. możesz zdradzić u kogo się leczysz? Powodzenia! JA jestem z okolic Krakowa, rodziłam w Koperniku.

Też rodziłam na Kopernika,bo żaden inny szpital w Małopolsce nie odbierze u mnie porodu niestety :( I teraz też jestem skazana na Kopernika,choć bardzo nie chce.
Jeśli chodzi o ginekologa : prof. Krzysztof Rytlewski - jakby co to polecam iść do jego gabinetu na Krowoderską,bo konsultacja u niego przez prywatne kliniki jest dużo droższa. On w gabinecie swoim ma na prawdę uczciwe ceny.
Jeśli chodzi o hematologa to : dr. Małgorzata Rucińska. Kobieta z jajami i bardzo twardym charakterem,ale uwielbiam ją za ten sposób bycia i jej wiedzę.

@Porzeczka1234 no znalazlam sobie takiego miejscowego ale chyba zwyklego bo ostatnio chodzilam do profesora to mi nawet clexane nie zapisal a potem wyszlo ze mam zespol antyfosfolipidowy
@kas90 a jeszcze dopytam szybko czyli po jakim czasie spadlo?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:)
Wczoraj Wam pisałam o wynikach mlr i lct,a dziś dzwonił do mnie dr Paśnik by je omówić. Zaleca ponowne szczepienia. 2 oraz doszczepienie 3ci raz jeśli się uda.
A więc mój nowy plan: badania męża, bo trzeba powtórzyć całą listę, bym mogła z niego się szczepić, następnie szczepienia, następnie pojadę do Katowic do dr Cygal, by wystymulować cykl, następnie, zajść, następnie się doszczepić, następnie parę miesięcy żyć w stresie ale za to w ciąży....następnie urodzić :):):) Dooobry plan;)

Dziewczyny,
Mam do Was takie pytanko... (póki co nie jestem w ciąży, także proszę spokojnie, bez ekscytacji :p ) ale pytam na przyszłość...

Temat: Encorton.

Gin zaleciła mi brać dawkę 7,5 mg jak już się uda...
Czy Waszym zdaniem, na podstawie Waszego doświadczenia, przy mojej wadze - 46 kg to wystarczająca dawka? Czy powinnam brać np. 10 mg?

Dajcie mi proszę znać, co o tym sądzicie. ;*

@Marthi ja uwazam i Malina ze 10 mg to podstawa. @kas90 tez szczuplutka i taka miala
@burczus ja bym najpierw zbadala MLR po szczepieniach i dopiero jak bedzie wlasciwe to zachodzić. Czesto spada po szczepieniach na poczatku.
Jesli masz problem zakrzepowy to Clexane dobiera sie do wagi i nie bawic sie dawka 0.4
Przy mutacji PAI lub innej zakrzepowej warto brac clexane od owu. To samo z encortonem i acardem. Czy przyjmujesz metformine?

To takie moje pomysly na zwiekszenie szans

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia @iveo ogromne kciuki za waszymi fasolkami!! pokazcie nam światełko nadzieii

Witam NOWE KOLEŻANKI- rozgoście się.
Przytulam moje wierne stałe bywalczynie. Jestem myślami z wami (a cały post klepię zdrowaśke za was) :*
Troche odpadłam od forum, zreszta chyba juz za dużo wątków obserwuje. Poza tym chwilowo miałam depresje i musiałam się wspomóc farmakologicznie. niestety ona co jakis czas wraca, jak ta franca @ :p

reklama
@Marthi ja na bralam 15 mg przy wadze 49 kg. Doc Pasnik uwazal, ze 10 mg wystarczy ale ja zrobilam rekonesans dzieki forum i zwiekszylam do 15 mg. Ja balam sie ryzykowac mniejsza dawka. Oczywiscie zwiekszalam stopniowo pamietajac, ze to nie cukierki. Moze Ci pomoze opinia prof Malinowskiego u ktorego pojawilam sie w 9 tyg ciazy chcac zapytac czy brac encorton w dawce 5 mg (prowadzil mnie inny gin) to prof stwierdzil, ze taka dawka to plastetek na sumienie co najwyzej. Reasumujac ja bym 10 mg brala. Stopniowo wprowadzajac od 2.5 mg.

Do góry