reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino doskonale Cię rozumiem- moja siostrę straszyli od kiedy urodził się mały- najpierw rzadkimi chorobami które podejrzewali, a potem po kolei co będzie miał nie tak. Ja jakos cały czas wierzyłam że dobrze będzie i chwalić Boga niczego nie stwierdzono. Siostra żyła w starsznym stresie w końcu wzięła tabletki antydepresyjne i powiem Ci że to chwilowe bardzo dobre rozwiązanie. Daje więcej psychicznej siły w takich trudnych sytuacjach. Ja też czuję że Natanielek będzie zdrowy ale się ostresujesz i po lekarzach nalatasz na pewno. Na szczeście jemu tez nic konkretnego nie wykryli tylko jeszcze nie mogą powiedziec że jest dobrze.
Czy Ty rodziłaś na Kopernika?
@czarna_mala spróbuje do tego jedzenia z metformaxem bo żyć się odechciewa wzdęcia zaparcia albo sraczka. Już wolę szczepienia przysięgam!
@roxie123 o tych naszych trudnych lekach to lepiej nie czytać za wiele jak się już zdecydowałyśmy brac...

reklama
@dżoasia Rozumiem kochana.. a tobie w ogole pecherzyki nie rosna nic a nic? Ja to zla juz jestem bo u mnie co sobie zaplanuje to klops;)Chyba juz nic nie bede planowac tylko co z monitami i lekami :mad: A jak u ciebie sytuacja?

Edit: Kochana znasz moze ten suplement Fertil Ova plus?? Ma bardzo obiecujacy sklad. Ktoras z dziewczyn z watku ivf moze go stosuje?Teraz biore miositogyn ale jest ta torbiel wiec jakby jajniki nie pracuja super skoro ona powstala? Moze to by wspomoglo? o_O

Ostatnia edycja:
@dżoasia Rozumiem kochana.. a tobie w ogole pecherzyki nie rosna nic a nic? Ja to zla juz jestem bo u mnie co sobie zaplanuje to klops;)Chyba juz nic nie bede planowac tylko co z monitami i lekami :mad: A jak u ciebie sytuacja?

Edit: Kochana znasz moze ten suplement Fertil Ova plus?? Ma bardzo obiecujacy sklad. Ktoras z dziewczyn z watku ivf moze go stosuje?Teraz biore miositogyn ale jest ta torbiel wiec jakby jajniki nie pracuja super skoro ona powstala? Moze to by wspomoglo? o_O

Nie kochana, nie słyszałam o tym suplemencie i nie wiem, czy któras z dziewczyn na tamtym wątku to stosowała...
Co do moich owu to nie wiem jak jest teraz "na codzień", bo tego nie monitoruję (do transferów podchodze na sztucznych cyklach więc tylko wiz w 2-3dc i jak jest czysto to leki na blokadę włączamy) - przed laparo nie rosło nic nawet po stymulacji, tydzień po drillingu była spontaniczna owu, potem przy iui miałam stymulacje - za każdym razem rosło po 2 pęcherzyki i przy ostatniej jeden właśnie nie pękł. Potem by stymulacja do ifv i kolejny uchwycony pęcherzyk to w sierpniu ta torbiel. Kolejna owu była tuż po krwotoku we wrześniu (nie dość, że byłam wtedy jeszcze teoretycznie w ciąży to na lekach hamujących owu, taki to czarny humor moich jajników). Potem w listopadzie chyba też miałam tą owulke 4 tyg po łyżeczkowaniu (tej wrześniowej ciąży) ale jakieś 2-3dni po niej przyszła @ (rósł ładny pęchol, dr przewidywała, że pęknie za 3-4dni ale równo tydzien po tej wizycie dostałam @). Więc tak by to wyglądało u mnie - jak jest owu to akurat w najmniej spodziewanych momentach życia... Jajcoki sobie żyją swoim życiem, a kurde najgorsze to to, że jeszcze nie "wpadłam" :p za to z każdego transferu bach - ciąża. Przy czym nasienie u nas bardzo ok jeśli chodzi o liczbę, ruchliwość, wiązanie z hialuronianem, fragmentację itp, tylko mamy obniżona morfo, ale przy tej liczebności to ponoć nie problem. A jajowody u mnie drożne, komórki do ifv były ładne, zarodki ładne i tu jest ból największy, jakbym chociaz raz jakiegoś naturalsa zaliczyła, choćby nawet to była cb to już bym mogła mieć nadzieję, że nie będę musiała zbierać kasy na kolejna procedure :/ a tak to weź tu znajdź przyczynę...

@pixi.nova ten skład byłby super gdyby nie ten kwas foliowy, który mam już w nadmiarze :p Ale coś pokombinuję i chyba zakupię ten preparat, bo wydaje mi się, że jednak kolejna procedura mnie nie ominie, więc tak czy siak jajkom pomogę :)

Ostatnia edycja:
@dżoasia To faktycznie wredne te jajniki :mad: No ale moze w koncu sie zreflektuja i wyprodukuja jakis zgrabny pecherzyk w dobrym czasie. Tego Ci zycze kochana! Domyslam sie jak trudna jest procedura ivf.. i wiem, ze pewnie trudno jest przez to kolejny raz przejsc no i finanse to w ogole makarba.. Domyslam sie, ze metformine bierzesz w duzej dawce? A moze daj sobie teraz czas na duze dawki tych D-Chiro-Inozytoli i inozytli + metformina w duzej dawce. Do tego scisla dieta IG i moze cos ruszy? Moze sie ludze.. ale wg. prof Jerzak jezeli przyczyna jest pco to moze pomoc..
Skoro i tak narazie nie robisz transferu to co szkodzi probowac?
Ano ja chyba sie przerzuce z tego miositogynu na niego. Co do kwasu foliowego ponoc w tych miksach jest duzo mniejsze wchlanienie niz branie osobno.
Zreszta kwas w nadmierze jest wydalany.

Roxie weź te osobno a jak się uda przerzucisz się na mix :) pamiętaj ze to co osobno ma ponoć lepsze działanie niż kompex

@Destino dobra decyzja :*

@marshia

Ps ja teraz uczę siostrę mojego zawodu wiec to tez mi zajmuje trochę czasu ale udalo mi się jej pomóc i zmienić jej pracę ale na zasadzie ze ją nauczę wszystkiego :)
A powiem tez wam że byłam u pediatry NFZ poprosić o badania oraz skierowania do specjalisty dla Karola które sugerował lekarz prywatny i tyle się osluchalam krytyki jak chyba nigdy :( a tylko chodzi o zdrowie mojego dziecka!

Olej głupie gadanie lekarza!!! Wpusc jednym uchem, a drugim wypusc!!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry