reklama
matulkaa
Fanka BB :)
@marshia ja brałam od drugiej bety, tj. od 25 dc, ale miałam brać już po potwierdzonej owulacji. Mój cykl jednak nie zwiastował sukcesu, stąd accofil wdrożony został dopiero po potwierdzonej ciąży. Poniżej wklejam wytyczne Sachy, co do stosowania accofilu, z którymi P. nie zgadza się we wszystkich punktach. Przede wszystkim nie podaje accofilu przed owulacją!!! Bo wg. niego accofil ją blokuje.
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
olaa90
@roki_1991 na mój chłopski rozum tak. Potwierdziło to 2 lekarzy (w tym jeden światowej już klasy ). A jaka dawkę miałaś tego kwasu ? Ja 400mg,jeśli miałaś wyższa to z automatu miałaś go więcej w organizmie ja po metylach czułam się złe. Wiec widocznie mój organizm ich nie potrzebuje. Jeden docent z bialegostoku (pacjentkę poznałam na grupie na face mthfr polska) mówił,ze wystarczy tylko kwas foliowy 800mg przy mutacji homo lub tej 677. Tam tez kiedyś pobrałam to,może już widzialyscie. A dawka 800 to dlatego,ze jeśli człowiek przed ciąża zużywa 200mg to w ciąży drugie tyle potrzebuje - 400 a jeśli gen jest uszkodzony to się to podwaja. Dlatego tez w tych moich witaminach z USA metylowanych kwasu foliowego jest 800 mg ! Nie więcej jak to było w foliku itp
Załączniki
matulkaa
@roxie123 nie ma co panikować [emoji4] i zakładać, że źle zareagujesz na zaproponowane leczenie. Ja tak naprawdę czułam jakiekolwiek skutki uboczne tylko przy pierwszym zastrzyku. P. właśnie tak zaleca stosować ten lek. Trzymam kciuki za owocny cykl [emoji4]
bertha
@bertha nie wiem czy mam isc do Smedek. Pierwszy raz o niej slysze. Czy jest sens umawiac sie na konsultacje telefoniczne do niego? Czy czekac do wizyty?
Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom
A to jak ci nie kazał do Smedek iść to nie idź. Pójdź do swojego endo.
Przy podejściu do ivf on zleca ze musi być wizyta dopuszczająca od internisty do ivf. A smedek jest i internista i endokrynologiem.
marzycielka81
matulkaa
a Ty jak długo jeszcze w dwupaku ?
Zostało 20 dni. Wg. mojej lekarki, ze względu na cukrzycę muszę urodzić nie później niż w 40 tygodniu. A termin dokładnie na 26 lutego [emoji7]
reklama
dżoasia
@marshia ja miałam podanie dowcipne w teoretyczny dzień owu. Teoretyczny bo to był cykl sztuczny, bezowulacyjny. A potem zastrzyki co 3 dni@matylda23 @dżoasia kiedys mi pisałyście jak się bierze accofil. Ale coś pokręciłam chyba. Bo z notatek wychodzi, ze dopuero kilka dni po owulacji. Mam zapisane ze 17,22,27 dpo @matylda23 . Ale to chyba dzień cyklu raczej, dobrze myślę?
@matulkaa a Ty pamiętasz od kiedy brałaś?
PS. Widziałaś może priva ode mnie?
@Porzeczka1234 Zdrowaśka "wysłana"
@pixi.nova u mnie raz torbiel się wchłonęła i po @ nie było po niej śladu, ale raz nie zeszła i w następnym cyklu 5-25dc miałam orgametril
Podziel się: