reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 wierze ,ze ciocia da sobie rade [emoji5]

@Destino Natanielek to silny facet [emoji5]a szczepienia dobrze ,ze odlozyliscie [emoji5]

@matulkaa wow 20 dni i bedzie nastepna dzidzi [emoji7]

@Kwiatuszekk23 lez bo czeka cie prawdziwy hardcore[emoji4]Ty bedziesz miala cc?

@roxie123 wierze,ze to ostatnia@ w tym roku [emoji5]

@Auri_a dziekuje[emoji8]poje fe mal ti ker i karmi i dzis rano kapalo mi z poersi ale jeszcze to wszystko jest takie nieustabilizowane.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Funia tak, to będzie moje 3cc. Spokojnie laktacja sie rozkreci. Chociaż ja noe jestem ekspertka bo malo karmilam i to odciaganym mlekiem bo mam male sutki a dzieci fo tego sa alergikami.

@matulkaa pięknie z tą Jagodą. Tez mi się bardzo podoba to imię. Czyli już na bank czekamy teraz na Jagódkę :)
@Auri_a ja się tez śmieję, ze jak coś to ten mój gin będzie jak drugi ojciec.... czesciej zagłada ostatnio do mojego środka niż m ;) Ale jak jakimś cudem potencjalne dziecko odziedziczy trochę mózgu i "ciachowatego" looku po takim "chrzestnym" to tylko się będę cieszyć :p
@burczuś :*
@roxie123 trafiłaś do 1 z lepszych lekarzy (do P) wiec nie panikuj i nie nakręcaj się jak tylko Ty potrafisz ;). Zdaj się na niego i bzykaj jak komar w gorącą, letnią noc :D

@pixi.nova ja znam ten suplement , miałam go kupować na kolejny cykl , ale lekarz mówił , że możemy się starać i nie trzeba nic , więc kończe ten ovarin teraz .

Ja od jutra startuje z lamettą :) w przyszły piątek jadę oglądać co wyhodowałam to będzie 11dc.
Wracam dzisiaj do metylków jak doradził doktorek ; dalej go molestuje o ten clexan , ma mi dac odp , jak przejrzy badania .
Ta @ męczy mnie strasznie , licze , że to ostatnia w tym roku , ale kto tam wie ...
Jutro okulistka , w sobote kino , a w niedziele mamy znajomego księdza na obiad co by nam dom poświęcił .
@nafoczka gdzie przyjmuje teraz ten co Tobie pisał R ?
@Auri_a jak będziesz , moglabyś mi napisać co tam u Ciebie nie hulało po tym accofilu ? mam 1,5 tyg żeby się doinformować xD
W szpitalu na Lwowskej a w przychodni to nie wiem bo u nas jest inny

@Auri_a albo jestem dobrze zorganizowana albo mam grzeczne dziecko :p trzymam kciuki :)

@matulkaa piękne imię też mi się podoba ale mój chciał Zosię mnie też się podobało to kompromisem a Anna to dopiero pięknie imię haha prawda @Funia90

@marshia o której wizyta? ty też bzykaj przy remoncie stół do remontów bo pewno taki macie super się nadaje :D

@mała79 co u Ciebie?

@magda1208 Madziula gdzie jesteś jak u Was?

@nafoczka jak Karolek bo Wikuś pewno dobrze i rozrabia

dziewczyny prosze o ocenę moich wyników, niestety są to badania sprzed dwóch lat więc pewnie trzeba niektóre powtórzyć , liczę na waszą wiedzę, bo ja tego nie ogarniam

1. CRP 4,62 mg/l zakres ref. <5,00

2. TSH 0,967 uU/ml 3,89-5,49

3. TSH 1,7800 0,2700-4,2000 byłam w 3 tyg ciąży,

4. FT4 1,34 ng/dl 0,93-1,70 byłam w 3 tyg ciąży,

5. NK 32% CD – (CD16+CD56+)

6. Toczeń wykluczony

7. Kwas foliowy w surowicy 16,8 zakress. ref 3.1-20,5

8. Czynnik von Willebranda (ICD-9:G47) 63,40 % zakres ref. 50-150

9. Czynnik krzepnięcia VIII (ICD-9: G33) 79,3 zakres ref. 70-150

10. P-ciała p/jądrowe dodatni wartość referencyjna miano<1:100)

11. ANA 3 stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty

12. P-ciała p/plemnikowe ujemny wartość ref miano <1:10

13. Homocysteina 6,2 umol/l zakres ref. 5,0-12,0

14. Dopełniacz C3 1,04 g/l zakres ref. 0,75-1,4

15. Dopełniacz C4 0,19 g/l zakres ref. 0,09-0,36

16. IgA 3,60 g/l zakres ref. 0,70-4,00

17. IgG 13,6 g/l zakres ref. 6,9-14

18. IgM 1,10 g/l zakres ref. 0,34-2,4

19. Czynnik krzepnięcia VIII 41% zakres ref. 60-150

20. Białko C 130% zakres ref. 70-140

21. Wolne białko S 77 zakres ref. 71-113,

22. Mutacja w genie protrombiny - nie wykryto

23. Leiden – nie wykryto,

24. MTHFR – nie wykryto

25. Czynnik reumatoidalny 4,00 wartość ref. 0,00-6,00

26. P./ciała tarczycowe anty TPO 29,50 wartość ref. 0.00-35.00

27. P./c przeciw kardiolipinie IgM 13,10 ujemny od 0-20,00

28. IgG 8,03 ujemny od 0-10

29. P./c. p. beta 2 glikoproteinie IgM 3,22 ujemny 0-20,

IgG 2,18 ujemny

@roxie123 ja tez wczoraj leżałam i doktorek robi usg. Ja gadam jak nakręcona, ale coś się zorientowałam, ze długo oglada prawy jajnik. I pytam: co tam doktor tak oglada? - Prawy jajnik. - Widzę, ale czemu tak długo? - No sprawdzam. - Ale czemu tsk długo? Coś nie tak?
Najgorsza pacjentka ever.... Ja to się dziwię czasem, ze on mnie jeszcze nie pogonił do kogoś innego ;)
@Porzeczka1234 wizyta 14:20. Obym wydebila accofil.... Chociaż przy SM to nie wiem :/

Ostatnia edycja:
@ malutka ja mam 2 koleżanki jagódki :) są cudowne i pełne humoru , radosne i wesołe dziewczyny [emoji2]. Piękne imię .
@Destino @funia jak tam nasze nowe mamusie ?
Jak wam upływają dni z maleństwami ?

Ja wczoraj miałam wizytę u lekarza ;) bardzo fajny rzeczowy lekarz .
Narazie mam tylko zrobić badanie na progesteron żeby ocenić czy owulacja była bo na usg nie było widać pęcherzyka dominującego ! Wiec albo była już owulacja albo dopiero będzie .

Dzisiaj 18 dc .
2 jajniki mam policystyczne .

Któraś z was pisała o dobrych tabletkach na pcos ?
Jakie używacie ? Które są najlepsze ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry