reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 wierze ,ze ciocia da sobie rade [emoji5]

@Destino Natanielek to silny facet [emoji5]a szczepienia dobrze ,ze odlozyliscie [emoji5]

@matulkaa wow 20 dni i bedzie nastepna dzidzi [emoji7]

@Kwiatuszekk23 lez bo czeka cie prawdziwy hardcore[emoji4]Ty bedziesz miala cc?

@roxie123 wierze,ze to ostatnia@ w tym roku [emoji5]

@Auri_a dziekuje[emoji8]poje fe mal ti ker i karmi i dzis rano kapalo mi z poersi ale jeszcze to wszystko jest takie nieustabilizowane.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Funia tak, to będzie moje 3cc. Spokojnie laktacja sie rozkreci. Chociaż ja noe jestem ekspertka bo malo karmilam i to odciaganym mlekiem bo mam male sutki a dzieci fo tego sa alergikami.

@matulkaa pięknie z tą Jagodą. Tez mi się bardzo podoba to imię. Czyli już na bank czekamy teraz na Jagódkę :)
@Auri_a ja się tez śmieję, ze jak coś to ten mój gin będzie jak drugi ojciec.... czesciej zagłada ostatnio do mojego środka niż m ;) Ale jak jakimś cudem potencjalne dziecko odziedziczy trochę mózgu i "ciachowatego" looku po takim "chrzestnym" to tylko się będę cieszyć :p
@burczuś :*
@roxie123 trafiłaś do 1 z lepszych lekarzy (do P) wiec nie panikuj i nie nakręcaj się jak tylko Ty potrafisz ;). Zdaj się na niego i bzykaj jak komar w gorącą, letnią noc :D

@pixi.nova ja znam ten suplement , miałam go kupować na kolejny cykl , ale lekarz mówił , że możemy się starać i nie trzeba nic , więc kończe ten ovarin teraz .

Ja od jutra startuje z lamettą :) w przyszły piątek jadę oglądać co wyhodowałam to będzie 11dc.
Wracam dzisiaj do metylków jak doradził doktorek ; dalej go molestuje o ten clexan , ma mi dac odp , jak przejrzy badania .
Ta @ męczy mnie strasznie , licze , że to ostatnia w tym roku , ale kto tam wie ...
Jutro okulistka , w sobote kino , a w niedziele mamy znajomego księdza na obiad co by nam dom poświęcił .
@nafoczka gdzie przyjmuje teraz ten co Tobie pisał R ?
@Auri_a jak będziesz , moglabyś mi napisać co tam u Ciebie nie hulało po tym accofilu ? mam 1,5 tyg żeby się doinformować xD
W szpitalu na Lwowskej a w przychodni to nie wiem bo u nas jest inny

@Auri_a albo jestem dobrze zorganizowana albo mam grzeczne dziecko :p trzymam kciuki :)

@matulkaa piękne imię też mi się podoba ale mój chciał Zosię mnie też się podobało to kompromisem a Anna to dopiero pięknie imię haha prawda @Funia90

@marshia o której wizyta? ty też bzykaj przy remoncie stół do remontów bo pewno taki macie super się nadaje :D

@mała79 co u Ciebie?

@magda1208 Madziula gdzie jesteś jak u Was?

@nafoczka jak Karolek bo Wikuś pewno dobrze i rozrabia

dziewczyny prosze o ocenę moich wyników, niestety są to badania sprzed dwóch lat więc pewnie trzeba niektóre powtórzyć , liczę na waszą wiedzę, bo ja tego nie ogarniam

1. CRP 4,62 mg/l zakres ref. <5,00

2. TSH 0,967 uU/ml 3,89-5,49

3. TSH 1,7800 0,2700-4,2000 byłam w 3 tyg ciąży,

4. FT4 1,34 ng/dl 0,93-1,70 byłam w 3 tyg ciąży,

5. NK 32% CD – (CD16+CD56+)

6. Toczeń wykluczony

7. Kwas foliowy w surowicy 16,8 zakress. ref 3.1-20,5

8. Czynnik von Willebranda (ICD-9:G47) 63,40 % zakres ref. 50-150

9. Czynnik krzepnięcia VIII (ICD-9: G33) 79,3 zakres ref. 70-150

10. P-ciała p/jądrowe dodatni wartość referencyjna miano<1:100)

11. ANA 3 stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty

12. P-ciała p/plemnikowe ujemny wartość ref miano <1:10

13. Homocysteina 6,2 umol/l zakres ref. 5,0-12,0

14. Dopełniacz C3 1,04 g/l zakres ref. 0,75-1,4

15. Dopełniacz C4 0,19 g/l zakres ref. 0,09-0,36

16. IgA 3,60 g/l zakres ref. 0,70-4,00

17. IgG 13,6 g/l zakres ref. 6,9-14

18. IgM 1,10 g/l zakres ref. 0,34-2,4

19. Czynnik krzepnięcia VIII 41% zakres ref. 60-150

20. Białko C 130% zakres ref. 70-140

21. Wolne białko S 77 zakres ref. 71-113,

22. Mutacja w genie protrombiny - nie wykryto

23. Leiden – nie wykryto,

24. MTHFR – nie wykryto

25. Czynnik reumatoidalny 4,00 wartość ref. 0,00-6,00

26. P./ciała tarczycowe anty TPO 29,50 wartość ref. 0.00-35.00

27. P./c przeciw kardiolipinie IgM 13,10 ujemny od 0-20,00

28. IgG 8,03 ujemny od 0-10

29. P./c. p. beta 2 glikoproteinie IgM 3,22 ujemny 0-20,

IgG 2,18 ujemny

@roxie123 ja tez wczoraj leżałam i doktorek robi usg. Ja gadam jak nakręcona, ale coś się zorientowałam, ze długo oglada prawy jajnik. I pytam: co tam doktor tak oglada? - Prawy jajnik. - Widzę, ale czemu tak długo? - No sprawdzam. - Ale czemu tsk długo? Coś nie tak?
Najgorsza pacjentka ever.... Ja to się dziwię czasem, ze on mnie jeszcze nie pogonił do kogoś innego ;)
@Porzeczka1234 wizyta 14:20. Obym wydebila accofil.... Chociaż przy SM to nie wiem :/

Ostatnia edycja:
@ malutka ja mam 2 koleżanki jagódki :) są cudowne i pełne humoru , radosne i wesołe dziewczyny [emoji2]. Piękne imię .
@Destino @funia jak tam nasze nowe mamusie ?
Jak wam upływają dni z maleństwami ?

Ja wczoraj miałam wizytę u lekarza ;) bardzo fajny rzeczowy lekarz .
Narazie mam tylko zrobić badanie na progesteron żeby ocenić czy owulacja była bo na usg nie było widać pęcherzyka dominującego ! Wiec albo była już owulacja albo dopiero będzie .

Dzisiaj 18 dc .
2 jajniki mam policystyczne .

Któraś z was pisała o dobrych tabletkach na pcos ?
Jakie używacie ? Które są najlepsze ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry