reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 @olaa90 letrox dlatego lepszy bo tabletka nie zawiera laktozy jako wypelniacza tabletki a niektorzy maja nietolerancje laktozy i zeby sie niepotrzebnie nie alergizowac.
@mala79 przykro mi ze niedrozne ale skoro znasz przyczyne to moze warto udroznic i próbować?
Ja po Nowym Roku badam nietolerancje glutenu pare przeciwciał na APS allo mlr i powtarzam te testy limfocytowe interleukiny itd i zobaczymy co dalej.
Mysle czy sama nie zaczac metforminy 500 bo wizyta dopiero 24.01

reklama
Kurcze @mała79 ja wierzę,że na pewno jest jeszcze jakieś wyjście. Skoro masz jedno dziecko, a niedrożność sie pojawiła, to znaczy...ze można to jakoś odetkać? Porozmawiaj z dobrym ginekologiem o laparo i usunięciu zrostów. Choćby mieli odetkać jeden... dziewczyny na ćwierci jajnika doczekały się ciąż, to na pewno i odetkanie jajowodów jest możliwe! Wiem,ze nas goni bardzo wiek. Mi moja pierwsza ginekolog też niedawno powiedziała,że mnie podziwia,że jeszcze walczymy,że ona dawno by się poddała. A ja jej mówię,że chcę wyczerpać wszystkie możliwości i dopiero wtedy ewentualnie się poddać. Nie wcześniej, bo bym żałowała,że nie wykorzystałam każdej szansy. Jeśli masz siłę,dowiedz się o tej laparoskopii. A jeśli zdecydujesz,że odpuszczasz, to tez będziemy wspierać:(

@mała79 miałaś sono czy normalne z rtg? jak kontrast nie przechodzi to i zwykły gin jest w stanie to zobaczyć... ale... to jeszcze nic pewnego. Może trzeba laparoskopię zrobić. Jeżeli masz wątpliwości co do sztuki lekarskiej to może warto powtórzyć u kogoś doświadczonego. Przykro mi kochana. Pamiętaj, nadzieja umiera ostatnia!

@Auri_a Odnosnie mleczka dziekuje kolezanka mi juz zalatwila. Ja aktualnie ide na przekor trendom :D
Biore to co zalecila Jerzak:
- kwas foliowy 5 mg
- femibion
- wit b6 25 mg x 2
- wit b12 100
- dostinex pol tabletki tygodniowo
- gluckophage 500x1
- vigantoletten max
- acard
- euthyrox 25 mg
- miositogyn
Z dodatkowych spraw biore:
- maca
- mleczko pszczele
- cefasel
Uffff.. chyba niczego nie zapomniałam ;):p
@dżoasia Kochana wiesz jak mocno trzymam kciuki za twoje blizniaki!!!! Musi sie udac! Koniecznie zdaj relacje nam.
@bertha I jak testowanko? Trzymamy kciuki! :)
@burczuś :) Za Ciebie kochana cały czas trzymam kciuki i mocno myślę o Tobie i twojej kruszynce. Juz niedlugo piekny widok na usg! Zobaczysz :)
@mała79 Nie poddawaj sie, zobacz ile jest tutaj historii dziewczyn, ktore w podobnej sytuacji wyszly z brzuszkami. Ja wierze, ze sie uda!
@edloteh Ja też mu wierzę, że te leki pomogą u mnie :)
@Beciiia-87 Kochana wspolczuje przezyc z ivf ale byc moze zmiana kliniki pomoze? Ja mocno trzymam kciuki za naturalsa u was! :) A co, cuda sie zdarzaja!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a co to znowu jakieś nieporozumienia:o??Wszyscy jesteśmy dorośli i myślę że @burczuś nie miała niczego złego na myśli i nasze mamusie kochane nie uciekajcie nam z forumu, jesteście tu wszytski z swoją wiedzą potrzebne.

Ja po drożności i niestety ZAŁAMKA :( oba jajwody niedrożne (nie wiem czy im wierzyc bo to miejscowi zwykli ginowi) ale powiem WAM że mam dość. Pani ginekolog zasugerowała żebym sobie juz dała spokój.....:sad: że jestem stara i tyle poronień:( limit złych wiadomości u mnie się wyczerpał:( nie wiem co dalej i czy jest wogóle "jakieś dalej"
Jezeli 79 to Twoj rocznik to witaj w klubie staruszko[emoji10][emoji10][emoji10] u mnie wiek 38, amh 0.29 dwa poronienia i tez nie wiem jak to dalej bedzie...
Buziaki Ci sle kochana

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova czy masz jakas mutacje? Czy te witaminy bierzesz metylowane? Dostinex to na prolaktyne? Jaką mialas wartosc? Powiem szczerze ze suplementuje podobnie ale tak 3 po 3 bo mnie brzuch boli od tych wszystkich tabletek
@Ilis91 śluz jak najbardziej normalny i sennosc tez. Zazwyczaj mniejsza jest w 2 trymestrze

reklama
Do góry