reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 przy poziomie ok 2,5 myśle, ze żaden lekarz nie powie, ze "wlasnie to" spowodowało to co się stało. Ale wiedząc, ze ten poziom nie powinien przekraczać 1,5 można upatrywać tu jednej ze składowych.

@pixi.nova na accofilu jadę już 2mc.
Według dr P to jest u mnie duży problem aczkolwiek gdyby mąż był w 100% zdrowy to na ciążę mamy 25% szans przy moich kirach.
Płakać mi się chce jak pomyślę o tym, że moje komórki nk "strzelają" do zarodka żeby się go pozbyć.. bo jak nie "mamusia" to go nie akceptują..
Także pewnie byłam w ciąży a o tym nawet nie wiem..
immunologia jednak może być problemem. To straszne -własny organizm jest wrogiem.
Becia a accofil jak bierzesz? Co 3 czy co 5 dni? Jaką dawkę masz? (nie pamiętam, czy pytałam :D)

@olaa90 mi pani endokrynolog powiedziala, ze tsh na poziomie 10 zagraza zyciu zarodka. Pozostale wartosci raczej prowafza do uposledzenia. A jaka jest prawda na tak wczesnym etapie? Co prawda mi w ciazy zawsze szybko rosnie. Najwyzsza wartosc teraz mialam ponad 4. Na poczatku ciazy ponad 3. Ciezko jednoznacznie odpowiedziec.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Prawda ...
Mi pierwszą ciążę zabiła tarczyca wtedy o niej nie wiedziałam a wynosiła 10 ... gdybym wiedziała pewnie by dzidzia miała teraz pół roku . Niestety w pierwszej ciąży i na początku nie wie się co trzeba badać... czek a się na ta pierwsza wizytę eh :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Prawda ...
Mi pierwszą ciążę zabiła tarczyca wtedy o niej nie wiedziałam a wynosiła 10 ... gdybym wiedziała pewnie by dzidzia miała teraz pół roku . Niestety w pierwszej ciąży i na początku nie wie się co trzeba badać... czek a się na ta pierwsza wizytę eh :(

Roxie, tego co nie zagrało nie wiesz i już się niestety nie dowiesz, a z jednej strony szkoda. Moja bratowa jak zaszła w pierwszą ciążę miała tsh ponad 26 o ile dobre pamiętam. Do endokrynologa trafiła dopiero jakiś tydzien po odebraniu wyniku. Dziecko zdrowe jak ryba, niedługo kończy 4 lata. A endokrynolog wystawiła oczy i zębami walnęła o podłogę jakim cudem bratowa w ogóle zaszła, już nie mówiąc o utrzymaniu ciąży. Dodam jeszcze, że to była "wpadka" w noc poślubną, bo teoretycznie nie planowali dziecka zaraz po ślubie.

26 :O może pomyłka w labie albo inne jednostki masakra chyba bym na zawał padla ...
Wiesz u jednych poszkodzi u innych nie . Sama już nie wiem na pewno nie pomogło: / nie gdybam bo nic nie zmienię... teraz mam ok 1 . Szukamy dalej [emoji4]

26 :O może pomyłka w labie albo inne jednostki masakra chyba bym na zawał padla ...
Wiesz u jednych poszkodzi u innych nie . Sama już nie wiem na pewno nie pomogło: / nie gdybam bo nic nie zmienię... teraz mam ok 1 . Szukamy dalej [emoji4]

raczej nie pomyłka, bo kilka razy powtarzała badanie podczas zbijania i niby za każdym razem było mniej, ale te wartości malały stopniowo :) Wiadomo, że każdy organizm jet inny, ale nie ma się też co załamywać, jak tylko jedna rzecz nie gra (póki co). Jakbyś się nie starała o ciążę, to o tych biochemicznych nawet byś nie wiedziała... A z endometrium nie masz problemu? Może o porządną implantację jest u ciebie trudno? Jak masz niziutko nk to możesz spokojnie pomyśleć nad scratchingiem w cyklu przed staraniami, to zwiększa receptywność :) No i po potwierdzonej owulce jakiś dopochwowy progesteron może?

AA no i chciałam się pochwalić, że zaraz po nowym roku 2 stycznia jadę po moje 2 bąble ;)
Chyba schudnę w tej ciąży, bo nie będę mieć kiedy jeść, tyle mam leków teraz:/

reklama
Do góry