reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo Tak Mrhfr A hetero i to na tyle.
Jerzak nie zaleca metyli, na pewno wszystkim pacjentkom kaze brac normalny kwas ale o tym juz pisalam kilka razy.
Tak dostinex jest na prolaktyne, ktora czesto jest podwyzszona w Pco oraz w stresie. Ja mam delikatnie podwyzszona ale mam brac ja nawet w ciazy na poczatku tak jak gluckophage.
Mnie brzuch nie boli raczej mam zdrowy żołądek, wręcz czuje się lepiej po suplementach itd. aa zapomnialam napisac, że pije Miositogyn.
A ty masz IO? Badalas amh? Czytalam, że myslisz o gluckophage, mysle, ze jezeli masz jakis problem w tym kierunku to ono moze bardzo pomoc.

reklama
@Ilis91 w tej "ciąży" biorę dużo wcześniej leki-te co brałam przy poprzedniej ciąży. Na pewno progesteronu biorę dużo więcej i włączyłam metformax. I intralipid co 2-3 tygodnie od okresu.
p.s. Chyba Święta mi wychodzą...tyłem..bo właśnie mi pękły,tzn tak modnie się rozpruły spodnie przy kieszonce...na tyłku ;););)

Ostatnia edycja:
@mała79 kurczę przykro mi, ze wyszła niedrożność. Ale z drugiej strony..... masz powód niepowodzeń - a to dobrze, bo rachu ciuchu i można temu zaradzić. Tak naprawdę to w tym wszystkim dobra informacja :) Idź do porządnego gina (@bea25ta już Ci dała namiar na sprawdzonego) na laparoskopię, przecież jajowody się udrażnia :) :) :) I wcale nie czuj się jak staruszka, jak Ci @anett96 napisała ;) Do mnie Wam jeszcze daleeeeko ;)
@dżoasia kciuki zaciśnięte za 2 kropki :)
@olaa90 jak chcesz szybko kolejnej ciąży.... to możesz dopuścic.... Bo prwnie jesteś w okolicach owulacji skoro minęły 2 tyg od zabiegu. A organizm jest w stanie bardzo szybko załapać ciaze po ciąży, tylko niekoniecznie udaną. Pytanie czy jesteś na to gotowa. Ja bym osobiście ominęła czas okoloowulacyjny.

Ostatnia edycja:
@burczuś hahah to nie święta , to bobas tak rośnie w siłę rozpycha się na boki i spodnie za małe :D ;* nie mogę się doczekać Twojej wizyty :)
@marshia Ty będziesz robić te badania co ja ostatnio ? ciekawa jestem co Tobie by wyszło bo straty mamy na podobnych etapach . Ja czekam na @ i ide robic te amh i krzywe itd moze tutaj coś wylezie , oby tylko nie kariotyp ... robiłaś go ?

@pixi.nova u mnie AMH 2.6 podobno dobre
Wyniki krzywej
glukoza na cczo 73 po godzinie 110 po 2 h 93
insulina na czczo 3,4 po godzinie 45 po 2 h 43,99
To ze ta insulina nie spada to podobno IO.
Nieglupi ten miositogyn bo ma i innozytol i acc.
A przy jakiej prolaktynie ten dostinex?

@iveo zazdraszczam AMH ;) idealne!
@roxie123 kariotypy mamy oboje prawidłowe. A kirów i allo Pasnik mi nie zlecał, wiec nie robiłam i nie wiem jakie mam. Za to Ty nie robiłaś CBA chyba, a to u mnie rozjechane jak jedno oko na Maroko, a drugie na Kaukaz :D

@marshia no tak lekarze mają swoje schematy na których opieraja swoje leczenie grunt zeby pomogli :) a to CBA za co odpowiada ? :D brzmi jak jakaś organizacja terrorystyczna hahaha moze temu takie wyniki :D < to tak półżartem >

@iveo u mnie prolaktyna przed podaniem metoklopramidu 22,62- norma do 23,30
po 386,70; po 2 godzinach 243,60
Podobno jednak odchodzi się od tego testu i wielu lekarzy mówiło mi, że on nie jest wiarygodny lepiej robić zwykłą prolaktynę na czczo.
Co do IO sprawdz sobie współczynnik HOMA-IR to jest wyznacznik IO.

U mnie glukoza na czczo 88-norma do 99
po 1 godz 127
po 2 godz 102

Insulina na czczo 6,9 norma do 25
po obciążeniu 49,1
kolejna 15,8

Według lekarzy i współczynnika HOMA-IR nie mam IO.
Ja od tych wyników (robiłam w kwietniu) zmieniłam drastycznie dietę i włączyłam ruch. Więc wyniki też się pewnie zmieniły. Do tego biore Glucko i inne. Ale u Ciebie faktycznie insulina nie spadła w ogóle u mnie tak.

@mała79 kurczę przykro mi, ze wyszła niedrożność. Ale z drugiej strony..... masz powód niepowodzeń - a to dobrze, bo rachu ciuchu i można temu zaradzić. Tak naprawdę to w tym wszystkim dobra informacja :) Idź do porządnego gina (@bea25ta już Ci dała namiar na sprawdzonego) na laparoskopię, przecież jajowody się udrażnia :) :) :) I wcale nie czuj się jak staruszka, jak Ci @anett96 napisała ;) Do mnie Wam jeszcze daleeeeko ;)
@dżoasia kciuki zaciśnięte za 2 kropki :)
@olaa90 jak chcesz szybko kolejnej ciąży.... to możesz dopuścic.... Bo prwnie jesteś w okolicach owulacji skoro minęły 2 tyg od zabiegu. A organizm jest w stanie bardzo szybko załapać ciaze po ciąży, tylko niekoniecznie udaną. Pytanie czy jesteś na to gotowa. Ja bym osobiście ominęła czas okoloowulacyjny.
No przecoez to byl zarcik..i mam nadzieję że mala79 zrozumiala[emoji10]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry