reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova na 1 rzut oka Twoje wskazniki to nie IO. U mnie ten wskaznik HOMA dobry jest ale ta insulina nie spada. Czy Jerzak mimo to zapisala Ci glucophage?
Ja tez od Nowego Roku biore sie za siebie dieta o niskim IG i wiecej ruchu zbadam tez nietolerancje glutenu choć mi sie strasznie nie chce go odstawiac.
@marshia z Twoim AMH tez duzo ciaz sie udaje nie przejmujmy sie tym na co nie mamy wplywu!

reklama
Zadzwonił do mnie Paśnik :szok: Wysłałam mu @ 2 dni temu co z tym IMK w tych bezowulacyjnych cyklach i podesłałam pozostałe wyniki. Czy jest szansa już teraz coś zaproponować czy IMK jest niezbędne.
I jestem nadal w dupie..... bo zaproponował mi encorton 5 mg od 6 dc (na moje pytanie czy tylko 5????? Powiedział, ze 10 to max), żeby zimniejszyc stos IFN/IL10, bo u mnie wynosi on 1,5. Pozostałe wyniki tez niestety wskazują, ze układ immunologiczny absolutnie nie sprzyja ciąży. I na ten moment tyle..... po IMK się zobaczy stos cd4/cd8 i wyedy będzie pełny obraz.
I teraz pytanie, bo to się już przewinęło wczesniej, ale muszę się upewnić. Czy encorton blokuje owulację upośledzając komórki jajowe? @edloteh
Teraz to już zupełnie wiem, ze nic nie wiem....:no:

@marshia bierz [emoji41] taka dawka nie zaszkodzi.
@iveo patrząc na wyniki krzywej, zmiana diety i ruch się kłania... 3x w tygodniu może być rower na siłowni i wyniki będą duuuuużo lesze [emoji41]

@iveo Tak, ja nie mam IO dlatego dostałam gluckophage w mniejszej dawce 1x500 mg ponieważ amh mam 4,3
Do tego stosunek lh i fsh jest trochę odwrócony. Prolaktyna za wysoka a to wskazuje na Pco plus obraz jajników w 4 dc. U mnie to jest bardzo minimalne sama Jerzak tak mówiła ale gluckophage może pomóc więc je biorę :) Staram się wspomóc moje słabe komórki jajowe mleczkiem pszczelim, maca itd. A co to da to się okaże. na twoim miejscu brałabym gluckophage i to w dawce 2x500 mg- tak zleca Jerzak osobom z rozpoznaną IO.

@pixi.nova tak go wlasnie wezme 2x1 bo sama tak myslalam.
@marshia ta dawka 5 mg encortonu jakos malo przekonywujaca jak dla mnie. Tu nikt tak nie bral. Czy ma on jakis wplyw na owulacje nie mam pojecia.
Moze u Ciebie ten accofil skoro problem jest na poczatku?

@mała79 przykro mi ja miałam niedrożne jajowody ale udało się je udrożnić przez laparoskpię spróbuj nie słuchaj lekarki

@marshia mhhh słaby plan Paśnik ma dla Ciebie może ten accofil i intralipid mówiłaś , że w klinice mogli by Ci go podać zastanów się bo nie wiem czy z nim nie tracisz czasu

reklama
@marshia moim zdaniem słuchaj zalecenia Paśnika, encorton w dawce 10. Do tego zdecydowanie accofil albo jego zamiennik. Najlepiej jako wlew domaciczny. Zrobiłabym cykl na lametta (trzeba zwiększyć szanse i może ze dwa pecherzyki podhodowac), potem zastrzyk na pęknięcie... Do tego heparynę w niedużej dawce. Zobacz jak to będzie grać. Niestety nikt ci nie da odpowiedzi co na pewno pomoże, ale moim zdaniem warto spróbować [emoji51]
@iveo 5 encortonu ja mam [emoji51] tyle że ja po szczepieniach więc traktuję to jak tick tack [emoji23] wiadomo, że steryd osłabia działanie szczepień... wiec nie ma tu dużego pola do popisu. Chyba że większa dawka sterydu, a tym samym więcej szczepień... coś za coś... no ale to nie dotyczy @marshia tylko takie moje wtrącenie.

Ostatnia edycja:
Do góry