reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Aaa, w końcu nadrobiłam dwa dni!!! Ufff

@Auri_a Anetka czemu jesteś przeciwna accofilowi? Ten mój gin z Invimedu mówił, ze oni to syosują ostatnio z powodzeniem i mógłby mi to zaproponować. Mój gin przystojniak nawrt o accofilu nie słyszał. Wiec muszę znac za i przeciw. A paśnik chyba go nie stosuje, wiec jego nawrt nie ma co pytać.
@iveo dzięki za rady. Wiem, ze pai i vr2 są typowo zakrzepowe i one są właśnie wskazaniem do heparyny, dużo bardziej niż mthfr. Na razie zrobię ten test IMK i zobaczę co powie Paśnik na wszystko.
@bertha calkiem sprawnie wyliczyłas mi chyba owulke na jutro. Dziś mnie zakłuł lekko prawy jajnik, a tam te 2 pecherzyki. Mize coś się klaruje, ale mnie tchórz obleciał i bzykanka nie będzie na wszelki wypadek.
Paśnik stosuje accofil. Znajoma z innego forum dostała od niego accofil.

Kochana, mam nadzieje ze twój luby jednak cię wziął z zaskoczenia i będzie gol :p
Ty masz dzisiaj owu wiec zrób progesteron za tydzień w piątek po prostu.

@kas90 ty masz chrzest teraz prawda? Powiedz mi czy ksiądz daję jakieś karteczki do spowiedzi dla chrzestnych bo mój jest z Warszawy i nie wiem jak to techniczne ewentualnie załatwić bo wiem że na nauki nie musi iść jak mieszka daleko bynajmniej u nas w parafii bo pewnie różnie bywa.
Jak byłam 3 razy chrzestna to nic od księdza/parafi gdzie był chrzest nie dostałam, miałam tylko załatwić zaświadczenie w swojej parafi ze mogę być chrzestna. Trzeba pojsc do księdza i poprosić o takie zaświadczenie. Ksiądz patrzy w księgi czy księdza na kolende się przyjmuje itp i wypisuje :) zawsze musiałam kombinować żeby zaświadczenie dostać ale udało się ;)
@Ilis91, super ze fasolka się rozwija! Pokonacie tego krwiaka! A szpital to jaka masakra!

Dziewczynki wymieniajcie poglady a na rozproszenie wrzuce wam brzuszek 35tc
Zobacz załącznik 832321
Oczywiscie ze sie chwale [emoji39]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cuuuuuuudo!!

@magda82 , @magda1208jaki plan teraz masz starasz sie czy wyczekujesz momentu dobrego/ lepszego?
Czy szukasz wymowek jak @anetkruczek heh anetka ty sie przyznaj ze na brzuch @Funia90 polujesz. Sama na taki zgrabny rzucilabym sie.

@bertha jak przygotowania do podejscia do ivf ogarniete masz badania??
Ooo, właśnie, brzuch Funi niedługo do przejęcia! A czy to znaczy ze gdybym przejęła to magicznie schudnę 15kg żeby wyglądać jak Funia?? :D
Matko, muszę się ogarnąć z odżywianiem bo ostatnio jest tragedia, wróciłam do pieczywa i ciach. Ale chociaż jestem szczęśliwa ;)

Bea, plan mamy teraz taki ze ten cykl na luzaku, wzięłam sobie Lamette od Anetki, i naturalnie niech się dzieje. A w styczniu jeśli się uda to iui, ale wybieram się do nowego gina w tym temacie (Gizler Invimed) wiec nie wiem jak szybko się uda iui zrobić, czy już w styczniu czy dopiero w lutym. W każdym badz razie w styczniu podrasuje jajeczka Aromkiem od Burczusi :):*

Spróbujemy 2-3 iui i wracamy do Lewego na in vitro.

@czarna_mala co u Ciebie?
to tak wróciłam od docenta:D:D:D
mąż mi to długo zapamięta:p
wiecie nie wiem co napisać bo ogólnie nie mogłam o wszytsko zapytać bo patrzył na zegarek:p:p:p
interferon gamma/interleukina 10 najlepiej jest 0,1-0,5, u mnie 0,2 więc spoko jesli jest wyższy od 0,5 trzeba wyciagnać mocniejszą artylerie
wstawie zaraz mój wynik cba

jesli chodzi o TNF alfa jest żle gdy wynik jest w tysiącach!!!np. 3000,5000 ale jak zapytałam czy jest zagrożeniem bezpośrednim dla ciązy powiedział NIE

ogolnie doc jako pierwszy lekarz zwrócił uwage na moją morfologię, nieumiem wam napisać ale powiedział że u mnie immunogia dziwnie dziala(albo taka moja uroda) ma się to wyjasnić po wyniku IMK- od razu zrobiłam
mam za wysokie leukocyty w stosunku do małej liczby limfocytów, to go zastanowiło
jesli chodzi o szczepienia powiedział, że w moim przypadku nie przynioslo by to korzyści( haszi mogłoby spowodować że nie zadziałają) i polecał wlewy- bo one wymiatają z organizmu wszytsko co złe(przeciwciała) a działają głownie na wzrost interleukiny 10

był mega zadowolony ze tyle mam badań nawet genotyp kir, więc łatwiej mu się stawiało diagnozę,bo tylko brakuje mi 1 wyniku-IMK (dr S mówił ze niepotzrebnie wyrzuciłam tyle kapusty w błoto):pa ja wiem że nie wyrzuciłam
na aktywność nk mówił że sterydzik,
jesli chodzi o łaczenie wlew + steryd+intralipid= nie ma problemu można łączyć tylko steryd do 10 mg, nie więcej
o accofil nie zdązyłam już zapytać i inne rzeczy
aha i jeszcze jedno intralipid nie działa na cytokiny!!! tylko i wyłacznie na nk:szok::szok::szok:
jesli chodzi o colostrum immune- bo ono działa na interleukine 10 powiedział ze nie ma wyników jak to oddziaływuje , ale napewno dobry specyfik ale w dłuższej perspektywie stosowania(wkoncu to suplement-więc nie ma co się spodziewać)
roki 1991 napisz co masz zdiagnozowane, jakie wyniki czy masz jakąś chorobe autoimmunologiczna? byłaś na pewno zdrowa jak robiłaś badanie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@bertha najwazniejsze jest bycie szczesliwym wiec wcinaj ciacha i chleb a plakac bedziesz po porodzie ze gruba jestes prawie tak jak ja.

@Porzeczka1234 mowisz ze mala daje po garach?? No i dobrze mamcia czuj ze masz niunke w domu. Moja w dzien jej nie ma w nocy to juz wiem ze mam dziecko .

@Funia90 slyszalam ze ten do odkurzacza jest mega ale ja na szybko kupilam dzis syfiasta gruszke i mam nadzieje ze juz wiecej chorowac nie bedziemy i kupowac innych rzeczy kupowac nie bede a ta gruszkazaledwie 5a

@burczuś beta swietna przeciez wiesz

@Liluli wkrotce jak sie ogarniemy. Mala ma 11dni i katar wiec staje na rzesach aby bylo ok noc w strachu i glowa w dzien ze zmeczenia peka.

@Ilis91juz wszystko ustalo?? Mam nadzieje ze jest ok z dzidkiem.

@magda82 , @magda1208jaki plan teraz masz starasz sie czy wyczekujesz momentu dobrego/ lepszego?
Czy szukasz wymowek jak @anetkruczek heh anetka ty sie przyznaj ze na brzuch @Funia90 polujesz. Sama na taki zgrabny rzucilabym sie.

@bertha jak przygotowania do podejscia do ivf ogarniete masz badania??

@marshia a Ty obijasz sie czy czekasz na jakis mecz?? Bo wiesz jak to z nasza reprezentacja i ich golami moze strzel sobie samobója

Kochana stoję w miejscu i ryczeć mi się chce momentami, że tyle badań,do tego szczepienia a ja tkwie w punkcie martwym . Nadal nic nie wiem .

@mickey* ufff. Grunt że wróciłaś cała [emoji7] a mąż zapamięta na pewno, bo dzięki doktorkowi będziesz mieć brzuszek [emoji41][emoji110]️ po twoim wpisie, wnioskuje że idziesz w kierunku wlewów [emoji848] to jaki jest plan kochana? Czekasz na wyniki a potem....

@dżoasia @Auri_a jest drobniutka i wyglada na niepelnoletnią :p Pewnie niewiele tam takich. Szukaj kogoś, kto wyglada na córkę jakiejś pacjentki ;)
@bertha to jednak nie dziś. Dziś jest 12 dzień od żywszej krwi w tym całym plamieniu, ale nic nie kłuje. Moje wcześniejsze owulki były ok 16 dc, wiec wypadnie jeśli już koło wtorku. Ale czy tak będzie, najstarsi górale tego nie wiedzą :D
@mickey* ale wyczerpująca relacja. Super!

reklama
@bea25ta u nas problem to jedzenie zapomnij ,że po kąpieli będzie jadła z cyca jest tak zła i głodna , że się na tym nie skupi więc ściągam wcześniej i daję w butelce ale to rodzi kolejny problem mianowicie jaka ilość bo ciągle jest za mało zrobię 90 chce 100 zrobię 100 chce 130 mówię Ci taki żarłok później krzyczy jest zdenerwowana i nie może zasnąć i ze 30 min meczarni i.krzyku i nic jej nie uspokoi no może bujaczek haha który zamierzam jutro kupić.

@Kitki znalazłam na necie ten twój bujaczek kupię używany już na olx ugadałam się z babka i jadę odebrać dziękuję jeszcze raz za radę

@mickey* mam nadzieję , że coś tam docent pomoże ale pewno , że patrzył na zegarek lekko zdenerwowało :p

Do góry