reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Aaa, w końcu nadrobiłam dwa dni!!! Ufff

@Auri_a Anetka czemu jesteś przeciwna accofilowi? Ten mój gin z Invimedu mówił, ze oni to syosują ostatnio z powodzeniem i mógłby mi to zaproponować. Mój gin przystojniak nawrt o accofilu nie słyszał. Wiec muszę znac za i przeciw. A paśnik chyba go nie stosuje, wiec jego nawrt nie ma co pytać.
@iveo dzięki za rady. Wiem, ze pai i vr2 są typowo zakrzepowe i one są właśnie wskazaniem do heparyny, dużo bardziej niż mthfr. Na razie zrobię ten test IMK i zobaczę co powie Paśnik na wszystko.
@bertha calkiem sprawnie wyliczyłas mi chyba owulke na jutro. Dziś mnie zakłuł lekko prawy jajnik, a tam te 2 pecherzyki. Mize coś się klaruje, ale mnie tchórz obleciał i bzykanka nie będzie na wszelki wypadek.
Paśnik stosuje accofil. Znajoma z innego forum dostała od niego accofil.

Kochana, mam nadzieje ze twój luby jednak cię wziął z zaskoczenia i będzie gol :p
Ty masz dzisiaj owu wiec zrób progesteron za tydzień w piątek po prostu.

@kas90 ty masz chrzest teraz prawda? Powiedz mi czy ksiądz daję jakieś karteczki do spowiedzi dla chrzestnych bo mój jest z Warszawy i nie wiem jak to techniczne ewentualnie załatwić bo wiem że na nauki nie musi iść jak mieszka daleko bynajmniej u nas w parafii bo pewnie różnie bywa.
Jak byłam 3 razy chrzestna to nic od księdza/parafi gdzie był chrzest nie dostałam, miałam tylko załatwić zaświadczenie w swojej parafi ze mogę być chrzestna. Trzeba pojsc do księdza i poprosić o takie zaświadczenie. Ksiądz patrzy w księgi czy księdza na kolende się przyjmuje itp i wypisuje :) zawsze musiałam kombinować żeby zaświadczenie dostać ale udało się ;)
@Ilis91, super ze fasolka się rozwija! Pokonacie tego krwiaka! A szpital to jaka masakra!

Dziewczynki wymieniajcie poglady a na rozproszenie wrzuce wam brzuszek 35tc
Zobacz załącznik 832321
Oczywiscie ze sie chwale [emoji39]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cuuuuuuudo!!

@magda82 , @magda1208jaki plan teraz masz starasz sie czy wyczekujesz momentu dobrego/ lepszego?
Czy szukasz wymowek jak @anetkruczek heh anetka ty sie przyznaj ze na brzuch @Funia90 polujesz. Sama na taki zgrabny rzucilabym sie.

@bertha jak przygotowania do podejscia do ivf ogarniete masz badania??
Ooo, właśnie, brzuch Funi niedługo do przejęcia! A czy to znaczy ze gdybym przejęła to magicznie schudnę 15kg żeby wyglądać jak Funia?? :D
Matko, muszę się ogarnąć z odżywianiem bo ostatnio jest tragedia, wróciłam do pieczywa i ciach. Ale chociaż jestem szczęśliwa ;)

Bea, plan mamy teraz taki ze ten cykl na luzaku, wzięłam sobie Lamette od Anetki, i naturalnie niech się dzieje. A w styczniu jeśli się uda to iui, ale wybieram się do nowego gina w tym temacie (Gizler Invimed) wiec nie wiem jak szybko się uda iui zrobić, czy już w styczniu czy dopiero w lutym. W każdym badz razie w styczniu podrasuje jajeczka Aromkiem od Burczusi :):*

Spróbujemy 2-3 iui i wracamy do Lewego na in vitro.

@czarna_mala co u Ciebie?
to tak wróciłam od docenta:D:D:D
mąż mi to długo zapamięta:p
wiecie nie wiem co napisać bo ogólnie nie mogłam o wszytsko zapytać bo patrzył na zegarek:p:p:p
interferon gamma/interleukina 10 najlepiej jest 0,1-0,5, u mnie 0,2 więc spoko jesli jest wyższy od 0,5 trzeba wyciagnać mocniejszą artylerie
wstawie zaraz mój wynik cba

jesli chodzi o TNF alfa jest żle gdy wynik jest w tysiącach!!!np. 3000,5000 ale jak zapytałam czy jest zagrożeniem bezpośrednim dla ciązy powiedział NIE

ogolnie doc jako pierwszy lekarz zwrócił uwage na moją morfologię, nieumiem wam napisać ale powiedział że u mnie immunogia dziwnie dziala(albo taka moja uroda) ma się to wyjasnić po wyniku IMK- od razu zrobiłam
mam za wysokie leukocyty w stosunku do małej liczby limfocytów, to go zastanowiło
jesli chodzi o szczepienia powiedział, że w moim przypadku nie przynioslo by to korzyści( haszi mogłoby spowodować że nie zadziałają) i polecał wlewy- bo one wymiatają z organizmu wszytsko co złe(przeciwciała) a działają głownie na wzrost interleukiny 10

był mega zadowolony ze tyle mam badań nawet genotyp kir, więc łatwiej mu się stawiało diagnozę,bo tylko brakuje mi 1 wyniku-IMK (dr S mówił ze niepotzrebnie wyrzuciłam tyle kapusty w błoto):pa ja wiem że nie wyrzuciłam
na aktywność nk mówił że sterydzik,
jesli chodzi o łaczenie wlew + steryd+intralipid= nie ma problemu można łączyć tylko steryd do 10 mg, nie więcej
o accofil nie zdązyłam już zapytać i inne rzeczy
aha i jeszcze jedno intralipid nie działa na cytokiny!!! tylko i wyłacznie na nk:szok::szok::szok:
jesli chodzi o colostrum immune- bo ono działa na interleukine 10 powiedział ze nie ma wyników jak to oddziaływuje , ale napewno dobry specyfik ale w dłuższej perspektywie stosowania(wkoncu to suplement-więc nie ma co się spodziewać)
roki 1991 napisz co masz zdiagnozowane, jakie wyniki czy masz jakąś chorobe autoimmunologiczna? byłaś na pewno zdrowa jak robiłaś badanie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@bertha najwazniejsze jest bycie szczesliwym wiec wcinaj ciacha i chleb a plakac bedziesz po porodzie ze gruba jestes prawie tak jak ja.

@Porzeczka1234 mowisz ze mala daje po garach?? No i dobrze mamcia czuj ze masz niunke w domu. Moja w dzien jej nie ma w nocy to juz wiem ze mam dziecko .

@Funia90 slyszalam ze ten do odkurzacza jest mega ale ja na szybko kupilam dzis syfiasta gruszke i mam nadzieje ze juz wiecej chorowac nie bedziemy i kupowac innych rzeczy kupowac nie bede a ta gruszkazaledwie 5a

@burczuś beta swietna przeciez wiesz

@Liluli wkrotce jak sie ogarniemy. Mala ma 11dni i katar wiec staje na rzesach aby bylo ok noc w strachu i glowa w dzien ze zmeczenia peka.

@Ilis91juz wszystko ustalo?? Mam nadzieje ze jest ok z dzidkiem.

@magda82 , @magda1208jaki plan teraz masz starasz sie czy wyczekujesz momentu dobrego/ lepszego?
Czy szukasz wymowek jak @anetkruczek heh anetka ty sie przyznaj ze na brzuch @Funia90 polujesz. Sama na taki zgrabny rzucilabym sie.

@bertha jak przygotowania do podejscia do ivf ogarniete masz badania??

@marshia a Ty obijasz sie czy czekasz na jakis mecz?? Bo wiesz jak to z nasza reprezentacja i ich golami moze strzel sobie samobója

Kochana stoję w miejscu i ryczeć mi się chce momentami, że tyle badań,do tego szczepienia a ja tkwie w punkcie martwym . Nadal nic nie wiem .

@mickey* ufff. Grunt że wróciłaś cała [emoji7] a mąż zapamięta na pewno, bo dzięki doktorkowi będziesz mieć brzuszek [emoji41][emoji110]️ po twoim wpisie, wnioskuje że idziesz w kierunku wlewów [emoji848] to jaki jest plan kochana? Czekasz na wyniki a potem....

@dżoasia @Auri_a jest drobniutka i wyglada na niepelnoletnią :p Pewnie niewiele tam takich. Szukaj kogoś, kto wyglada na córkę jakiejś pacjentki ;)
@bertha to jednak nie dziś. Dziś jest 12 dzień od żywszej krwi w tym całym plamieniu, ale nic nie kłuje. Moje wcześniejsze owulki były ok 16 dc, wiec wypadnie jeśli już koło wtorku. Ale czy tak będzie, najstarsi górale tego nie wiedzą :D
@mickey* ale wyczerpująca relacja. Super!

reklama
@bea25ta u nas problem to jedzenie zapomnij ,że po kąpieli będzie jadła z cyca jest tak zła i głodna , że się na tym nie skupi więc ściągam wcześniej i daję w butelce ale to rodzi kolejny problem mianowicie jaka ilość bo ciągle jest za mało zrobię 90 chce 100 zrobię 100 chce 130 mówię Ci taki żarłok później krzyczy jest zdenerwowana i nie może zasnąć i ze 30 min meczarni i.krzyku i nic jej nie uspokoi no może bujaczek haha który zamierzam jutro kupić.

@Kitki znalazłam na necie ten twój bujaczek kupię używany już na olx ugadałam się z babka i jadę odebrać dziękuję jeszcze raz za radę

@mickey* mam nadzieję , że coś tam docent pomoże ale pewno , że patrzył na zegarek lekko zdenerwowało :p

Do góry