reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* wrzucę jak będę z kompa pisać, bo tam gdzieś mam wyniki [emoji848]
a weź kotek, kitu mi nie wciskaj [emoji13][emoji13][emoji13] dążymy do tego samego celu... tak?! No tak [emoji41] to czekam na info kiedy idziesz na drożność [emoji1318] chyba że mam cię sama umówić [emoji87][emoji51]

reklama
@burczuś Oby tak dalej. Kochana mam podobne odczucia do ciebie w kwesti poronień. Nie rozpamiętuje idę dalej w sercu mam moje aniołki. Oczywiście jest czas na łzy i smutek .
@Destino Brzusio super.
@Ilis91 Wierzę ,że będzie dobrze i wszystko pomalutku się ustabilizuje i pozwoli tobie i małej fasolce odetchnąć .
@mickey Cieszę się z udanej wizyty .
Jest plan można przejść do działania.
@marshia @bertha @czarna_mała @mała79 @dżoł @Marzycielka @Auri_a @edloteh Wytrwałości w dążeniu do celu trafnych diagnoz .
@iveo @pixi.nova @roxie123
Za was również kciuki zaciśnięte.
Pozdrawiam brzuchatki i mamusie.
Wpadłam w wir przedświątecznych przygotowań i zakupów. Mężuś się rozchorował.

Czasami wydaje mi się jak czytam wasze posty na temat badań ,wlewów że ciągle czegoś nie mam ,nie wiem. U mnie to ciężko z dietą nie stosuję słodycze natomiast kocham choć staram je ograniczać.

Ostatnia edycja:
@dżoasia a gdzie relacja [emoji848][emoji51]
Juz pisze. No wiec nie obylo sie bez "wysmiania" kolegi po fachu. Nie dziwie sie, bo widze ze kazdy musi sie powyzywac na poprzedniku, nie wiem co maja w zamysle - wzbudzic zaufanie, powymadrzac sie czy cos? Ja jak juz slysze ze jeden dr neguje drugiego to mam ochote wyjsc z gabinetu. CBA Pasnik kazal zrobic miesiac po lyzeczkowaniu, Pituchowa stwierdzila, ze to za wczesnie. Powinien byc zrobiony przynajmniej 2 miesiace po. "Po co on pani kazal takie badania robic?!" (Nie, qwa lepiej od razu przywalic w zyle 4 wlewy po 4 tysiaki, tak z marszu, bez konkretnych podstaw). Powiedziala, ze moj gin slusznie zlecil mi wlewy i pogadala co chciala, nie zeby sie wymadrzala czy cos ale tak pod katem tych wlewow jakie one sa super skuteczne itp a na dobra sprawe wg ich statystyki z roku 2016 wyszlo, ze ok 65% kobiet z.problemami immuno donosila ciaze na wlewach, a kobiet z problemami immuno, ktore nie zrobily nic bylo 57% (albo ich moze nie poinformowaly, ze cos robia na wlasna reke, tak ja sobie mysle). Statystyka dupy nie urywa. Mozna sie tez poszczepic, ona nie zabrania, skutecznosc podobna, ale do konca nie wiadomo jakie maja skutki w przyszlosci. O intralipidzie i jego skutecznosci nie czytala nic konkretnego, bo to ponoc dosc "nowa" metoda, wiec nie ma jeszcze konkretnych opracowan, wg niej jest stosowana przez Sydora od ok roku. (???) Jesli chcialabym intralipid to kazala mi isc do niego. Swietnie. W koncu pytam o co kaman w tych moich wynikach i czy cos konkretnie wskazuje na to, ze powinnam miec te wlewy, to uslyszalam ze u mnie nie wiadomo czy cos pomoze, bo wyniki na nic konkretnego nie wskazuja, ale moze nie zaszkodzi. Oni na dobra sprawe widza co sie dzieje we krwi a co w macicy to nie maja pojecia. I nie jest pewne, czy to w ogole pomaga. Moj maz podsumowal wizyte "tak naprawde nic nie wiemy ale proszę 200zł". :)

A i na nk 18% powiedziala ze sa super piekne.
Jedyne czego byla pewna to ze ten accofil bardzo dobrze dziala w macicy, w sensie podany domacicznie.
No i dla wyjasnienia ten moj gin, ktory "slusznie zlecil wlewy" robil z nia te podsumowania i statystyki. Mafia?

Sorki, ze wcinam się między wierszami :p ale na co jest encorton ? Bo czytam wasze inf na profilach i wiele z was na tym właśnie donosiło ciąże? To jakiś lek na wszelkie zło?

@dżoasia niestety Mafia.

Ja też nie lubię tego podważania kompetencji poprzednika w sumie odbyłaś wizytę 200 zł skasowała i taki tak zarobisz co będziesz sama uważała za słuszne ot po to nam lekarze haha żeby się upewnić że tylko my mamy rację :);)
Dokładnie! Wiecie co mi napisała na tym świstku?
Jeśli PACJENTKA PODEJMIE DECYZJĘ, to:
po transferze wspomaganym accofilem - jeśli ciąża - to 10-14dpt przetoczenie 20g, następnie po 4 tyg 20 g a następnie i potem po 15g (jedno lub 2 przetoczenia)

Cycki mi jebły o podłogę. Sory za słownictwo, ale nie mam innych słów...

Ostatnia edycja:
@dżoasia spodziewałam się większych achów po tej wizycie, skoro to taka Pani profesor. Dobrze, że to nie ja tam byłam bo mój cięty język miałby problem żeby w spokoju dotrwać do końca wizyty [emoji23] A tak całkiem już serio, czy ty przypadkiem nie jesteś już do niej zniechęcona po tak przeprowadzonym wywiadzie... czy będzie zwrot akcji i kolejna wizyta u Paśnika [emoji848][emoji51]
@ola90 bierze się go na „wyciszenie” zbyt agresywnego układu immuno. Można obniżyć nim NK (ale nie u wszystkich działa [emoji15])... takie tam [emoji55] generalnie lek immunosupresyjny. Nie cukierek.

Ale jestem dzisiaj uszczypliwa [emoji15] małpa za rogiem [emoji23][emoji23][emoji23] zmykam bo jeszcze jakąś wojnę rozpętam [emoji51]

@dżoasia spodziewałam się większych achów po tej wizycie, skoro to taka Pani profesor. Dobrze, że to nie ja tam byłam bo mój cięty język miałby problem żeby w spokoju dotrwać do końca wizyty [emoji23] A tak całkiem już serio, czy ty przypadkiem nie jesteś już do niej zniechęcona po tak przeprowadzonym wywiadzie... czy będzie zwrot akcji i kolejna wizyta u Paśnika [emoji848][emoji51]
@ola90 bierze się go na „wyciszenie” zbyt agresywnego układu immuno. Można obniżyć nim NK (ale nie u wszystkich działa [emoji15])... takie tam [emoji55] generalnie lek immunosupresyjny. Nie cukierek.

Ale jestem dzisiaj uszczypliwa [emoji15] małpa za rogiem [emoji23][emoji23][emoji23] zmykam bo jeszcze jakąś wojnę rozpętam [emoji51]
Hmm... zwrotu akcji nie będzie. Muszę się z tym przespać.
Paśnik mówił, że wlewy są ok, jednak nieco niżej niż szczepienia. Szczepienia u mnie niby mogą być, ale jak widzę tu u dziewczyn takie rozjechane wyniki badań, to nie wiem, czy one faktycznie coś wnoszą... Kuźwa ocipieć idzie. Nikt nie powie co tak naprawdę jest wskazane w danym przypadku, nie proszę o gwarancję, ale o prawdopodobieństwo, że coś może zadziałać najlepiej.
I najlepsze, że jeden neguje drugiego ale odsyła do innego, a na wypisie z wizyty wklepie JEŚLI PACJENTKA PODEJMIE DECYZJĘ... kto tu kuźwa jest specjalistą?? I za co te 2 stówy zapłaciłam jak i tak decyzję mam podjąć sama??
Poszłam tam naprawdę z nadzieją a wyszłam z jeszcze większymi wątpliwościami.

reklama
@dżoasia ja Cię teraz zagnę bo czytam co piszesz i jakbyśmy były u dwóch różnych osób :o:o:o moja teoria że co pacjent to opinia się po prostu sprawdza :D
Z tym że ja do tej Pani przyjechałam po wlewy i innej opcji nie biorę nawet pod uwagę już więc i rozmowa szła prosto.
Co do mafii to się trochę z tym nie zgodzę :D bo to że oni prowadzą wspólne statystyki to raczej dobrze, bo po pierwsze jest bardzo mało osób które na wlewy w Polsce się decydują bo u nas jeszcze nie są zakazane szczepienia z limfocytów dawcy a jest to tańsza alternatywa, po drugie w samym Krakowie jeszcze wlewy robi centrum Kostyk & Kruczek z powodzeniem dość dużym. I chyba tyle....
Do tego kochana nikt nie da gwarancji że dana terapia zadziała... bo w medycynie nic nie ma pewnego. Jak byś wybrała opcję szczepień to też decyzję podejmujesz sama a konsekwencję bierzesz na siebie bo wszędzie jest formularz zgody.
Ja jestem bardzo zadowolona dowiedziałam się to co już wiem od roku :D i dostałam zlecenie :D koniec reszta mnie nie interesuje :D
A i ja nie mam ani testu CBA, ani NK ani Kirów i ona powiedziała żebym tych badań nie robiła skoro jestem zdecydowana na wybraną terapię ponieważ jeżeli tutaj też coś nie działa to wlewy są najlepszym lekiem na te zmiany :D

Do góry