reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@ovli22 ogólnie to ja uwielbiam cytaty i nawet zapisywalam swoje ulubione w zeszycie i mam to gdzieś w ktoryms kacie nie wiem gdzie [emoji16]
Ten napis wiem ze jest oklepany ale jakoś zawsze mi się podobał i chcialam taki też [emoji16] lustro z Ikei też oklepane hehe a mi się podobało xD

Ja doszłam do wniosku że mój lekarz w sumie to wie co robi i mówi i dobrze mną kieruje . Czasami kombinując za dużo faktycznie można sobie zaszkodzić jeszcze bardziej . No ale czegoś się trzeba łapać gdzieś pomocy szukać. My jesteśmy w stanie zrobić wszystko i zaufać... [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Roxie masz śliczny domek i ty masz się w nim dobrze czuć ;) .
Jak ogólne nie lubię napisów na ścianie [emoji851][emoji14]
Ikea ?! ja bardzo lubię ikea [emoji12]a lustra takiego jescze nie widziałam ;)

Dzieczyny czy wy tez macie siniaki po acardzie ?
Bo ja ma i nawet jak lekko się uderzę to zaraz mi wychodzi ! Czy coś jest nie tak ?

A tego progesteronu to ile bierzecie ? Ile jest w jednej dawce .

Ja ostatnio brałam 1x400 dop

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 400 mg jednorazowo??? Omg
Ja biorę duphaston (20mg) 3x1 tabletka i luteina (100mg) 2x1 tabletka.
Mam porozdzielane. Duphaston 8:00, 14:00, 20:00. Luteina 11:00 i 23:00
Od acardu mAją prawo robić się siniaki - to efekt rozrzedzenia krwi. Mnie się nie robią, to zależy od tendencji.

@Maciejka78 a lekarz kazał Ci brać encorton o 10:00 i koło południa? Steryd w związku z wyrzutem kortyzolu należy brać wg wszelkich wskazań rano. W miarę wcześnie. Najlepiej przed 8:00. No i z normalnym posiłkiem, żeby nie rozwalił żołądka. Banan to za malutko. Ja zawsze jem kanapkę i między kęsami łykam steryd. A potem całą resztę.

@marshia kurcze godzin z Pasnikiem nie ustalałam bo bez jego zgody zaczelam brac a tel. Potwierdzil mi tylko dawke potem. Taki schemat dzialania mialam ustalony przy ostatnim niepowodzeniu z innym lekarzem. Kurcze to napisze do Pasnika na skowronkowego maila dzieki moj aniele strozu ;)
Jedno moge powiedziec nastroje to ja mam zmienne. Pol nocy dzis nie przespalam raz nie moje lozko (jestem na wyjezdzie u tesciow) dwa brzuch mnie troche cmił jak do okresu do tego test bolacych piersi wyszedl slabo wiec juz mysli zaczely sie klebic. A zawsze o sobie myslalam stoicki spokoj. ;) Widac jednak, ze tyle sie znamy ile nas sprawdzono.
A czy godzina brania metyli tez ma znaczenie?
@marshia Ty bierzesz encortonu 10 prawda?

Tak @Maciejka78 - 10 mg, chociaż kazał 5 ;). Godzina metyli nie ma znaczenia.
Piersiami się nie przejmuj. Nie wiem czy wyłapałas jakiś tydzień temu pytałam o to dziewczyn czy zawsze bolą tsk samo. @nafoczka piękbue odpisała: cycki żyją swoim życiem. Jak chcą bolą, jak chcą nie bolą.
Mnie bolą już teraz tak, że nawet przy myciu czuję ból.
Co do nastrojów - mój m powiedział wczoraj wieczorem, ze ciąża mi nie służy. Bo jestem jak wulkan. Najmniejszy drobiazg i erupcja.....
Eh. Jakby tylko objawy zewnętrzne świadczyły o prawidłowej ciąży, to nie musiałabym się niczym stresować ;) ;) bo objawy prawidłowe. Tylko rzyganka mi wciąż brakuje ;).
Ale obie doskonale wiemy, ze objawy mogą być, a moze być dupa... wiec nie ma co się na nich skupiać, tylko wierzyć w nasze fasolki i czekać na usg

@marshia to mozemy zalozyc grupe pod wezwaniem tesknot za mdlosciami i rzygankami ;)
Dzis od rana cyce lepiej (bola) wiec i glowa w lepszej kondycji :D
Jak tu spokojnie przetrwac ten czas oczekiwania? ;)
@ovli22 ja tam tendencje do siniakow zawsze mialam wiec nawet tego z acardem nie wiazalam ale jak dziewczyny pisza moze miec wplyw.

@marshia @Maciejka78 nie chcecie mdłości [emoji39] ja się mecze od tamtej soboty bo podraznilam żołądek i cały tydzień mnie boli do tego od kilku dni mi niedobrze więc ciąży nie ma a jakieś wirusy w powietrzu xD moim zdaniem zdrowa ciąża nie musi objawiac się mdlosciami każda jest inna , wiem że shizujecie to normalka ... czas przed wizyta ciągnie się niesamowicie, a nasza cierpliwość jest cwiczona konkretnie [emoji4] zobaczycie że wszystko będzie dobrze [emoji8] kiedy dokładnie wizyty ?
A ja jutro jadę na wizytę i się boję żeby coś nowego nie wyszło :/
@ovli22 siniaki to norma nie trzeba się uderzyć same wychodzą [emoji6]więc nie przejmuj się tym [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marshia kochana robię frankfruterki na śniadanie papryka, chebek z serem i ogórkiem zielonym może chcesz wpaść masz 200 km ? :p do picia inka z mlekiem lub kakao ?
Cyce to nie wyznacznik teraz mnie bolą,nigdy nie rzygałam w ciąży w tej też także może się nie zdażyć co nie oznacza , że kropek się mości i ma się dobrze

@Maciejka78 ja też brałam 15 mg encortonu 10mg po śniadaniu 5 przed obiadem tak kazał mi Malina i miałam specjalną rozpiskę leków co i jak robić i od którego dnia.

@ovli22 też mam sińce tylko lekkie uderzenie i już 2x2 cm siniak i to bolacy czasem jak dobrze walnę

@roxie123 spokojnie badań nie robiłaś to nic nowego nie wyjdzie. Ale zobaczymy czy twój lekarz ma jakieś inny pomysł niż żelazny

Ps edytuje

@Funia90 kochana dlatego pod jezyk, żeby tam jakieś infekcje nie powstały na dole bo luteina temu sprzyja. A biorę ją profilaktycznie teraz żeby szyjka tam nie szalała i nie zaczęłam się skracać . Dlatego tylko 100 mg dziennie takie cukierki haha.

Ostatnia edycja:
Do góry