reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kiciula ja nie wiem jaki koszt u Paśnika!! U Maliny nie ma to znaczenia. Szczepienia są u niego co 2 tygodnie i po nich czyli serii 3 szczepień za 2-3 tygodnie powtórka badań jeśli wszystko ok to zielone światło ale jak Paśnik ma zalecenia przy szczepieniach to nie wiem.

@mickey* kochana co u Ciebie bo czytam , że zbiłaś już nk super będziesz brała wlewy z accofilu napisz jak znajdziesz chwilę ściskam Cię.

@Maciejka78 spokojnie kochana @kiciula pisała, że brała jeszcze intralipid Ty nie.

Ja kompletnie nie rozumiem leczenia Paśnika nie wiem na jakieś podstawie jednej zleca tak drugiej tak. I dlaczego nie powtatza badan skąd wie , że już się polepszyły skoro tego nie sprawdza. Ale może jest w tym jakiś sens. Ważne jest aby każda dotarła do upragnionego celu

Ostatnia edycja:
reklama
Maciejka78

Nie wiem czy to intralipid czy encorton spowodował wzrost NK. Jedno jest pewno coś to zrobiło.
U Ciebie może być całkiem inaczej. Ale radzę badania powtarzać bo Paśnik nie zaleca. A w ciemno nie ma sensu sie leczyć, bo jdnemu jedne pomaga drugiemu co innego.
Paśnik nie zalecał mi szczepień ze wzgledu na to że nie byłam w ciąży.

Gdzieś czytałam że niektórym dziewczynom Paśnik zaleca
zestaw immunosupresyjny metypred azatiopryna , equoral i ranigast.
A innym jak mi Encorton + wlewy, albo oddzielnie to albo to.
Gdyby nie cytokliny miałabym sam intralipid.
A teraz nie wiem co brać aby pomgło. Bo jak znow zleci intralipid i enorton to znow mi NK wzrośnie maskakrycznie ;/
I kogo słuchać.

Moja znajoma też miala 2x1 wlewy i encorton 10 tez jej NK po tym wzrosły.
A do tranferu nadal kaze jej brac wlewy + encorton ;/
a jak nie uda sie to pomyśli co dalj robić. ehhhh ale jak widac too sie juz nie sprawdzilo wiec jest ryzyko niepowodzenia.

Ja dzis bylam na usg w prawie niestety nic nie widac o_O mam przyjsc znow w czwartek. Tlumaczyla mi ginka, ze zazwyczaj przy bhcg kolo 1000 powinno juz byc cos widac wiec niby jeszcze jest czas bo beta ponad 400 byla ale jakos smuteczkowo u mnie ...
Zdziwilo mnie tylko to, ze luteiny ani duphastonu nie kazala brac. Ale chyba z mojej miny wywnioskowala, ze i tak bede brala bo ostatecznie ewen. Max 2× dziennie dupek.
Dziewczyny czy to prawda, ze luteina powoduje problemy z krzepliwoscia? Tak mi to tłumaczyla, ze biore fraxi na krzepliwosc i zarazem lutka ktory temu zaprzecza dlatego nie widzi powodu by brac bo wyniki ok mam.
Dodam progesteronu w ciazy nie badalam.

@roxie123 ale masz piekne gniazdko domowe pozazdraszczam ;)

@Maciejka78 ja bym dupka brała [emoji4] a i głowa do góry jest czas żeby coś bylo widać ; *
Dzięki jeszcze dużo do wykończenia ale no cos do przodu :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 za malutka jeszcze ta beta, żeby coś dojrzeć. Od ok 1000 faktycznie widać pęcherzyk, od ok 1500 być może echo zarodka - ale jak nie ma to tez nic złego. Trzeba czekać. Myśle, ze Twoja beta pozwoliłaby zobaczyć pęcherzyk za jakieś 2-3 dni, może z czyms więcej już :) Masz w ogole jeszcze powtarzać betę czy już tyko kolejne usg?
I przypomnij mi ile Ty encortonu bierzesz i od którego dnia cyklu?

Roxie ładne sobie dekorujesz ;)
Ja jednak nie jestem fanka takich naklejek [emoji12]jestem bardziej indywidualistką i jeśli jakiekolwiek napisy to jakaś myśl która należy tylko do mnie lub wygrzebie ja z jakiejś książki która utożsamia się ze mną ;)
Ale to kwestia gustu ;)

Maciejka będzie widać niedługo ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Maciejka78 Tak luteina zageszcza krew mi to mowilo kilku lekarzy juz. Prof. z Novum polecał bardzo Duphaston bo ma dzialanie antyimmunologiczne. Moze bierz 3x1 Duphaston? Luteina tez nie ma tak dobrego wchlaniania jak Lutinus czy zastrzyki Prolutex

Dziewczyny martwicie mnie tym Pasnikiem :sad: Ja w nim duze nadzieje pokladalam a teraz zaczynam watpic.. czy to dobry wybor.. Kurcze nie chce zeby ktos na mnie eksperymentowal... Boje sie bardzo immunologii nie chce pogorszyc sobie sytuacji..

Ja tez pytałam gina czy dupek i lucyna zagęszczają krew. Powiedział, ze procesy ciążowe same w sobie powodują zagęszczenie krwi, bo organizm tak naprawdę już od poczatku przygotowuje się do porodu i utraty krwi i chodzi o to, żeby nie doszło do krwotoku. Między innymi działa tak progesteron, który w prawidłowej ciąży wytwarzacsię naturalnie. Powiedział, ze biorąc heparynę i acard nie trzeba się bać aż tak bardzo sztucznego progesteronu. Mi zalecał 3xdupka i 3x lucynę. Ale po zrobieniu wywiadu wśród dziewczyn ile brały ostatecznie biorę 3xdupek i 2xlucynka.

reklama
@Maciejka78 pecherzyk i zarodeczek pojawia sie. Jeszcze nie czas. Luteina jest naturalnym progesteronem i zageszcza krew. Duphaston jest syntetyczny i troszke inaczej dziala, nawet w badaniach nie wychodzi wiec wiekszosc lekarzy go woli przypisywac. Mialam niski progesteron i bralam glownie duphaston 3x1. Luteine tylko raz dziennie przy silniejszych krwawieniach.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry