reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kiciula ja nie wiem jaki koszt u Paśnika!! U Maliny nie ma to znaczenia. Szczepienia są u niego co 2 tygodnie i po nich czyli serii 3 szczepień za 2-3 tygodnie powtórka badań jeśli wszystko ok to zielone światło ale jak Paśnik ma zalecenia przy szczepieniach to nie wiem.

@mickey* kochana co u Ciebie bo czytam , że zbiłaś już nk super będziesz brała wlewy z accofilu napisz jak znajdziesz chwilę ściskam Cię.

@Maciejka78 spokojnie kochana @kiciula pisała, że brała jeszcze intralipid Ty nie.

Ja kompletnie nie rozumiem leczenia Paśnika nie wiem na jakieś podstawie jednej zleca tak drugiej tak. I dlaczego nie powtatza badan skąd wie , że już się polepszyły skoro tego nie sprawdza. Ale może jest w tym jakiś sens. Ważne jest aby każda dotarła do upragnionego celu

Ostatnia edycja:
reklama
Maciejka78

Nie wiem czy to intralipid czy encorton spowodował wzrost NK. Jedno jest pewno coś to zrobiło.
U Ciebie może być całkiem inaczej. Ale radzę badania powtarzać bo Paśnik nie zaleca. A w ciemno nie ma sensu sie leczyć, bo jdnemu jedne pomaga drugiemu co innego.
Paśnik nie zalecał mi szczepień ze wzgledu na to że nie byłam w ciąży.

Gdzieś czytałam że niektórym dziewczynom Paśnik zaleca
zestaw immunosupresyjny metypred azatiopryna , equoral i ranigast.
A innym jak mi Encorton + wlewy, albo oddzielnie to albo to.
Gdyby nie cytokliny miałabym sam intralipid.
A teraz nie wiem co brać aby pomgło. Bo jak znow zleci intralipid i enorton to znow mi NK wzrośnie maskakrycznie ;/
I kogo słuchać.

Moja znajoma też miala 2x1 wlewy i encorton 10 tez jej NK po tym wzrosły.
A do tranferu nadal kaze jej brac wlewy + encorton ;/
a jak nie uda sie to pomyśli co dalj robić. ehhhh ale jak widac too sie juz nie sprawdzilo wiec jest ryzyko niepowodzenia.

Ja dzis bylam na usg w prawie niestety nic nie widac o_O mam przyjsc znow w czwartek. Tlumaczyla mi ginka, ze zazwyczaj przy bhcg kolo 1000 powinno juz byc cos widac wiec niby jeszcze jest czas bo beta ponad 400 byla ale jakos smuteczkowo u mnie ...
Zdziwilo mnie tylko to, ze luteiny ani duphastonu nie kazala brac. Ale chyba z mojej miny wywnioskowala, ze i tak bede brala bo ostatecznie ewen. Max 2× dziennie dupek.
Dziewczyny czy to prawda, ze luteina powoduje problemy z krzepliwoscia? Tak mi to tłumaczyla, ze biore fraxi na krzepliwosc i zarazem lutka ktory temu zaprzecza dlatego nie widzi powodu by brac bo wyniki ok mam.
Dodam progesteronu w ciazy nie badalam.

@roxie123 ale masz piekne gniazdko domowe pozazdraszczam ;)

@Maciejka78 ja bym dupka brała [emoji4] a i głowa do góry jest czas żeby coś bylo widać ; *
Dzięki jeszcze dużo do wykończenia ale no cos do przodu :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 za malutka jeszcze ta beta, żeby coś dojrzeć. Od ok 1000 faktycznie widać pęcherzyk, od ok 1500 być może echo zarodka - ale jak nie ma to tez nic złego. Trzeba czekać. Myśle, ze Twoja beta pozwoliłaby zobaczyć pęcherzyk za jakieś 2-3 dni, może z czyms więcej już :) Masz w ogole jeszcze powtarzać betę czy już tyko kolejne usg?
I przypomnij mi ile Ty encortonu bierzesz i od którego dnia cyklu?

Roxie ładne sobie dekorujesz ;)
Ja jednak nie jestem fanka takich naklejek [emoji12]jestem bardziej indywidualistką i jeśli jakiekolwiek napisy to jakaś myśl która należy tylko do mnie lub wygrzebie ja z jakiejś książki która utożsamia się ze mną ;)
Ale to kwestia gustu ;)

Maciejka będzie widać niedługo ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Maciejka78 Tak luteina zageszcza krew mi to mowilo kilku lekarzy juz. Prof. z Novum polecał bardzo Duphaston bo ma dzialanie antyimmunologiczne. Moze bierz 3x1 Duphaston? Luteina tez nie ma tak dobrego wchlaniania jak Lutinus czy zastrzyki Prolutex

Dziewczyny martwicie mnie tym Pasnikiem :sad: Ja w nim duze nadzieje pokladalam a teraz zaczynam watpic.. czy to dobry wybor.. Kurcze nie chce zeby ktos na mnie eksperymentowal... Boje sie bardzo immunologii nie chce pogorszyc sobie sytuacji..

Ja tez pytałam gina czy dupek i lucyna zagęszczają krew. Powiedział, ze procesy ciążowe same w sobie powodują zagęszczenie krwi, bo organizm tak naprawdę już od poczatku przygotowuje się do porodu i utraty krwi i chodzi o to, żeby nie doszło do krwotoku. Między innymi działa tak progesteron, który w prawidłowej ciąży wytwarzacsię naturalnie. Powiedział, ze biorąc heparynę i acard nie trzeba się bać aż tak bardzo sztucznego progesteronu. Mi zalecał 3xdupka i 3x lucynę. Ale po zrobieniu wywiadu wśród dziewczyn ile brały ostatecznie biorę 3xdupek i 2xlucynka.

reklama
@Maciejka78 pecherzyk i zarodeczek pojawia sie. Jeszcze nie czas. Luteina jest naturalnym progesteronem i zageszcza krew. Duphaston jest syntetyczny i troszke inaczej dziala, nawet w badaniach nie wychodzi wiec wiekszosc lekarzy go woli przypisywac. Mialam niski progesteron i bralam glownie duphaston 3x1. Luteine tylko raz dziennie przy silniejszych krwawieniach.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry