reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@ovli22 ogólnie to ja uwielbiam cytaty i nawet zapisywalam swoje ulubione w zeszycie i mam to gdzieś w ktoryms kacie nie wiem gdzie [emoji16]
Ten napis wiem ze jest oklepany ale jakoś zawsze mi się podobał i chcialam taki też [emoji16] lustro z Ikei też oklepane hehe a mi się podobało xD

Ja doszłam do wniosku że mój lekarz w sumie to wie co robi i mówi i dobrze mną kieruje . Czasami kombinując za dużo faktycznie można sobie zaszkodzić jeszcze bardziej . No ale czegoś się trzeba łapać gdzieś pomocy szukać. My jesteśmy w stanie zrobić wszystko i zaufać... [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Roxie masz śliczny domek i ty masz się w nim dobrze czuć ;) .
Jak ogólne nie lubię napisów na ścianie [emoji851][emoji14]
Ikea ?! ja bardzo lubię ikea [emoji12]a lustra takiego jescze nie widziałam ;)

Dzieczyny czy wy tez macie siniaki po acardzie ?
Bo ja ma i nawet jak lekko się uderzę to zaraz mi wychodzi ! Czy coś jest nie tak ?

A tego progesteronu to ile bierzecie ? Ile jest w jednej dawce .

Ja ostatnio brałam 1x400 dop

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 400 mg jednorazowo??? Omg
Ja biorę duphaston (20mg) 3x1 tabletka i luteina (100mg) 2x1 tabletka.
Mam porozdzielane. Duphaston 8:00, 14:00, 20:00. Luteina 11:00 i 23:00
Od acardu mAją prawo robić się siniaki - to efekt rozrzedzenia krwi. Mnie się nie robią, to zależy od tendencji.

@Maciejka78 a lekarz kazał Ci brać encorton o 10:00 i koło południa? Steryd w związku z wyrzutem kortyzolu należy brać wg wszelkich wskazań rano. W miarę wcześnie. Najlepiej przed 8:00. No i z normalnym posiłkiem, żeby nie rozwalił żołądka. Banan to za malutko. Ja zawsze jem kanapkę i między kęsami łykam steryd. A potem całą resztę.

@marshia kurcze godzin z Pasnikiem nie ustalałam bo bez jego zgody zaczelam brac a tel. Potwierdzil mi tylko dawke potem. Taki schemat dzialania mialam ustalony przy ostatnim niepowodzeniu z innym lekarzem. Kurcze to napisze do Pasnika na skowronkowego maila dzieki moj aniele strozu ;)
Jedno moge powiedziec nastroje to ja mam zmienne. Pol nocy dzis nie przespalam raz nie moje lozko (jestem na wyjezdzie u tesciow) dwa brzuch mnie troche cmił jak do okresu do tego test bolacych piersi wyszedl slabo wiec juz mysli zaczely sie klebic. A zawsze o sobie myslalam stoicki spokoj. ;) Widac jednak, ze tyle sie znamy ile nas sprawdzono.
A czy godzina brania metyli tez ma znaczenie?
@marshia Ty bierzesz encortonu 10 prawda?

Tak @Maciejka78 - 10 mg, chociaż kazał 5 ;). Godzina metyli nie ma znaczenia.
Piersiami się nie przejmuj. Nie wiem czy wyłapałas jakiś tydzień temu pytałam o to dziewczyn czy zawsze bolą tsk samo. @nafoczka piękbue odpisała: cycki żyją swoim życiem. Jak chcą bolą, jak chcą nie bolą.
Mnie bolą już teraz tak, że nawet przy myciu czuję ból.
Co do nastrojów - mój m powiedział wczoraj wieczorem, ze ciąża mi nie służy. Bo jestem jak wulkan. Najmniejszy drobiazg i erupcja.....
Eh. Jakby tylko objawy zewnętrzne świadczyły o prawidłowej ciąży, to nie musiałabym się niczym stresować ;) ;) bo objawy prawidłowe. Tylko rzyganka mi wciąż brakuje ;).
Ale obie doskonale wiemy, ze objawy mogą być, a moze być dupa... wiec nie ma co się na nich skupiać, tylko wierzyć w nasze fasolki i czekać na usg

@marshia to mozemy zalozyc grupe pod wezwaniem tesknot za mdlosciami i rzygankami ;)
Dzis od rana cyce lepiej (bola) wiec i glowa w lepszej kondycji :D
Jak tu spokojnie przetrwac ten czas oczekiwania? ;)
@ovli22 ja tam tendencje do siniakow zawsze mialam wiec nawet tego z acardem nie wiazalam ale jak dziewczyny pisza moze miec wplyw.

@marshia @Maciejka78 nie chcecie mdłości [emoji39] ja się mecze od tamtej soboty bo podraznilam żołądek i cały tydzień mnie boli do tego od kilku dni mi niedobrze więc ciąży nie ma a jakieś wirusy w powietrzu xD moim zdaniem zdrowa ciąża nie musi objawiac się mdlosciami każda jest inna , wiem że shizujecie to normalka ... czas przed wizyta ciągnie się niesamowicie, a nasza cierpliwość jest cwiczona konkretnie [emoji4] zobaczycie że wszystko będzie dobrze [emoji8] kiedy dokładnie wizyty ?
A ja jutro jadę na wizytę i się boję żeby coś nowego nie wyszło :/
@ovli22 siniaki to norma nie trzeba się uderzyć same wychodzą [emoji6]więc nie przejmuj się tym [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marshia kochana robię frankfruterki na śniadanie papryka, chebek z serem i ogórkiem zielonym może chcesz wpaść masz 200 km ? :p do picia inka z mlekiem lub kakao ?
Cyce to nie wyznacznik teraz mnie bolą,nigdy nie rzygałam w ciąży w tej też także może się nie zdażyć co nie oznacza , że kropek się mości i ma się dobrze

@Maciejka78 ja też brałam 15 mg encortonu 10mg po śniadaniu 5 przed obiadem tak kazał mi Malina i miałam specjalną rozpiskę leków co i jak robić i od którego dnia.

@ovli22 też mam sińce tylko lekkie uderzenie i już 2x2 cm siniak i to bolacy czasem jak dobrze walnę

@roxie123 spokojnie badań nie robiłaś to nic nowego nie wyjdzie. Ale zobaczymy czy twój lekarz ma jakieś inny pomysł niż żelazny

Ps edytuje

@Funia90 kochana dlatego pod jezyk, żeby tam jakieś infekcje nie powstały na dole bo luteina temu sprzyja. A biorę ją profilaktycznie teraz żeby szyjka tam nie szalała i nie zaczęłam się skracać . Dlatego tylko 100 mg dziennie takie cukierki haha.

Ostatnia edycja:
Do góry