reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxi123 badania hormonow najlepiej miedzy 2-5 dniem cyklu. Polecam fsh, lh, estrogen, prolaktyne. Do prolaktyny trzeba dobrze sie wyspac. Dzien wczesniej nie kochac sie, nie cwiczyc, nie przemeczac bo wynik bedzie zafalszowany. Niedawno zdaje sie ze @bertha pisala, ze w novum kaza w inny dzien cyklu robic prolaktyne. Jednak po sobie wiem, ze jak jest podwyzszona to i tak wyjdzie. Co do krzywej to wiekszosc labow chce skierowanie. Albo kartke z pieczatka gina. W medicover jednak robilam bez skierowania.
Roci mi sie cykle rozjezdzaly i ginowie nie widzieli problemu. Ja widzialam i drazylam. Po kilku badaniach okazalo sie ze winna byla prolaktyna.

@Maciejka78 po cichutku gratuluje. Teraz pecherzyk i serduszko [emoji7]

@bertha chcialabym miec Nathaniela pisanego przez th. Wiem ze moga sie nie zgodzic, jednak zawalczymy.

Bylam dzis na grzybach. Sezon uwazam za zamkniety. Drugiej okazji raczej nie bedzie. Jaka radocha. Nie ma to jak spacer po lesie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova nie wiem czy one tam od 8 siedzą. O 12 w te dni na pewno są. Ja na początku też byłam sfrustrowana że się nigdy nie dodzwonie jednak udało się
@Destino gdzie jeździsz na grzyby? Mi tego bardzo brakuje od kiedy mieszkam w Krakowie bo nie wiem gdzie iść
@Porzeczka1234 jak to jest z wizytami w ciąży? Co miesiąc chodzisz do Maliny a do swojej lokalnej co ile?
Ja się tak zastanawiam czy on zawsze prowadzi ciaze po szczwpieniach?
Męczące to jeżdżenie do Lodzi jak idzie zima.
@Destino a u Ciebie to jak jest? Też chodzisz do 2 gin? Czy oni o sobie wiedza?
Zastanawiam się czy nie iść do Twojej lekarki w razie w. Muszę mieć kogoś w tym Krak.

@roxie123 gdyby lekarz odwodzil Cie od zrobienia krzywej insulinowej to nie daj sie zbyc. Moj dal mi tylko na krzywa cukrowa z infor. Ze jak zle wyjdzie to pomyslimy o insulinowej. Nie chcialam czekac i bez skierowania w luxmedzie dorobilam insulinowa. I tak jak dziewczyny pisaly zrob te po 2 godz czyli 3× pobierana krew bo mi dopiero ta ostatnia insulina nie spadla tak jak powinna choc cukrowa byla wzorowa. Ja trzymam diete niskoweglowodanowa. Prochow nie biore i rece jak mam dlugie przerwy w posilkach juz nie lataja wiec u mnie to chyba dziala.

@iveo mama mojego m ma dzialke za dobczycami. Tam sa lasy z grzybami i tam chodze. W tym roku juz raczej nie pojde, ale w pszyszlym roku... moze pojedziemy razem?
Chodze do dwoch ginow, ale oni zupelnie o sobie nie wiedza. Nawet mam 2 karty ciazy. Natomiast moja gin wie o wszystkich lekach ktore przyjmowalam i przyjmuje. Wybierz sie do kobiety. Jest bardzo mila i przejmuje sie pacjentami. Tyle ze tez prywatnie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 przyrost piękny :) oby tak dalej
@marshia trzeba wierzyć do końca :) a widzę z twoich postów dot. owulacji, że to mogło być jeszcze za wcześnie, czasami dzień czy dwa wystarczą by diametralnie odmienić sytuację. Kciuki wciąż mocno zaciśnięte
@roxie123 u mnie za to cykl po poronieniach bardzo się skrócił od 24 do 27 dni, ale u mnie wiąże się to przede wszystkim z wyczerpującą się rezerwą :( ps. jeżeli chodzi o skierowanie na badanie, ja już kilkakrotnie robiłam i krzywą glukozową i krzywą insulinową i nikt skierowania ode mnie nie chciał :) a jeśli jesteś zainteresowana badaniem AMH to robi się je na początku cyklu (3 dc).
@Porzeczka1234 ale utuczyłaś bydluniową, superrrr
@kas90 jak to pięknie brzmi, 9 miesiąc, wzruszyłam się bardzo gdy pisałaś, że właśnie patrzysz z boku na swoje prawie zrealizowane marzenia :)
@burczuś udanego wypoczynku, weźcie mnie ze sobą :) kocham góry, ale te wyższe na razie muszę odpuścić. My w przyszłym tygodniu uciekamy na kilka dni w Bieszczady to może do Chatki Puchatka się dotoczę :) dłuższych wędrówek raczej na pewno nie będę uskuteczniać :)
@bertha wysłałam ci na priv. numer nadania przesyłki, dziwna sprawa bo od 28.09 jest w trasie :(
@anetkruczek jedziesz poromansować z P [emoji4]

Ostatnia edycja:
Dziękuję za info dziewczyny jeśli będzie kolejny cykl to pójdę zbadać :) lekarzowi powiem ze chce ta krzywa i już .
Czemu się obwiniam za pierwsza ciążę? Bo czekałam do 8 tygodnia na usg bez badań bez niczego tsh prawie 10 :( pierwsza ciąża nic nie wiedziałam na te tematy eh :( Ale było minęło gdybac sobie mogę ...

Widzialyscie [emoji33][emoji33][emoji33][emoji85] nie mam pytań...
1507138141-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie odzwonil Pasnik. Super, ze tak szybko zareagowal :) bo dzwonil godzine po mailu moim tylko ja myslalam, ze to kurier i jak oddzwonilam nikt nie odbieral a potem dziewczyny z apc poinf. Mnie ze dr juz nie i dzwonic jutro miedzy 13-14:00. No ale oddzwonil jeszcze raz.
Ale nie o tym mialo byc. Opisze bo moze sie przyda sie staraczkom:
- intralipidu jesli przed ciaza nie bralam to w ciazy nie moge juz wprowadzic. Mam brac nadal encorton 15 mg do 4-5 tyg potem bedziemy zmniejszac. Zatem zdaniem dr duza dawka tylko do zagniezdzenia.
- fraxiparine 0.4 mam wystarczajaca bo u mjie tylko p/ciala przeciw beta 2 glikoproteinie a klasie IgM poza norma i to fest ponad 50 w nieudanej ciazy ale podobno dawke mam odpowiednia jesli mthfr i leiden ok oraz jesli duze dawki foliowego biore.
A zla informacja taka za na te ww p/ciala beta 2 gliko nie ma znizki na fraxi
A i fraxi przy moich wynikach od 12 tyg bedzie chcial odstawiac ale jak sie pewnie domyslacie bede sie upierac o dalsze branie ze strachu. Ale poki co tak daleko nie siegam myslami bo nigdy tak daleko sie nie udalo utrzymac kropka.
Przepraszam, ze taki moze przydlugi opis ale szybko pisalam wszystko by niczego nie pominac poki pamietam ;)

reklama
Do góry