reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mój lekarz jest bardzo miły i ogólnie specjalista też dobry , ale tez ma wady bo znowu zawsze jak mu coś podpowiadam , czy pytam to mówi żebym tyle nie czytała , nie nabierała do głowy , bo każa kobieta / ciąża jest inna . Żebym stosowała się do zaleceń i czekała... co mnie osobiście czasami irytuje i tak robię po swojemu . Niby nie kazał stosować , nic więcej niż mam zalecone , a ja za Waszą radą biorę encorton 10 i dupka 3x1 :p ale chyba mu sie nie przyznam , bo mi wyjedzie jeszcze ,że po co przychodze jak sama sie lecze heh

reklama
@roxie123 ty jestes tak jakos z moich rejonow ;-) nafoczki tez. Ja do dr P dojezdzalam 100km ale co to pikus autostrada. Wiec wiem ze jak sie chce to i spotkanie mozna zrobic. Do krakowa mamy jakies 200km a @czarna_mala inne okolice tez tyle ma lecz wsiadzie na czarnego jak ona rumaka i patataj na krakow. Wiec damy rade ....kiedys.

@Ilis91 ja mimo ostatniej wizyty dr P nadal go cenie i inne dziewczyny z problemami do niego wysylam, ma facet wiedze nie naciaga niepotrzebnie na kase, ma wypasiony sprzet dlatego ja do niego potrafilam przejechac tyle km na monitoring bo nie wiem czy innemu zaufalabym przy takiich milimetrowych sprawach.

Dzien 2 bez kija nie oodchodz. Meza utluke mlotkiem do miesa za te grzyby. 2dni w piekarniku i ciapa na ciul mi robot syzyfowych i tak tego na wigilie nie rusze.

No a mój specjalistą od poronień nie jest, jego specjalizacja to badania prenatalne, ale grunt, że ma otwartą głowę i wie czym działać. Sam powiedział, ze przypadków z MTHFR ma obecnie 3 - każda w innym trymestrze (zanim ja zabingowAłam :) ). To bardzo niewiele, ale jak widać wie co dać. I pomimo, ze nie mam potwierdzeń od genetyków, immunologów, jedynie papierek z badań dna, to daje wszystko co można na ryczałt.
@bertha mize spróbujesz u niego? Wprawdzie ja mam 3 straty za sobą, nie wiem jak potraktuje 1 jeśli chodzi o clexane. Ale można spróbować. No chyba, ze ten Twój z pakietu pracowego daje na ryczałt bez zalecenia od immunologa?
No o tym, ze przemiły i odpowiada na 10-20-30 pytań, które mam zawsze przygotowane, to już nie wspomnę :) Kiedyś nawet badania berty mu pokazywałam, mówiłam, ze koleżanki i nie obruszył się. Niestety nie pomógł, bo jak sam przyznał immunologia to nie jego dział.

@bea25ta w piekarniku grzyby tylko na termoobiegu bo nie chca sie suzyc inaczej :) ja widzac pogode za oknem wszystkie grzyby zamroziłam i zamarynowałam do słoiczków :)
Tak ja jestem z Waszych okolic 50km do Rzeszowa mam od strony Sanoka jadąc :) na wizyty jeżdże do profamilii :)
@marshia ja jak swojemu pokazałam , że mam mthfr to powiedział tylko tyle ,że akurat nie sądzi żeby było podstawą do poronień ,bo mam w tym łagodnym stopniu gdzie trzeba tylko wprowadzić witaminy . Całą reszte dał profilaktycznie bo mówił że immunologia < nie wiem czy dobrze nazywam > jest taką dziedziną ,że czasami badając wszytsko pod tym kątem możemy nie znaleźć przyczyny , bo jej jeszcze nie wynaleziono . Dlatego lekarze z mózgiem dają żelazny zestaw , bo wiedzą , że jak coś tam nie hula to ma pomóc nie zaszkodzić :) i wszystko mi pisze z refundacją , nawet powiedział jakby się przyczepili to skombinuje papier , ze ma podstawy mi takie recepty dawac :)

@magda1208 tak jak piszesz wiara Kochana wiara niech u Ciebie bedzie :) kilka pecherzykow o ho ho ja tylko moge o takiej sytuacji marzyc u mnie lewy wygasly a prawy jak jest jeden pecherzyk to jest jupi. A wiare mnie nie opuszcza ;)9
@roxie123 @marshia Dziewczyny a o Was ciagle mysle i wspominam w modlitwie i ciepło mi na sercu bo czuje ze to Wasz czas szczescia sie zaczal :D
@Funia90 Ty pedantulo daj pozyc troche chlopu poki jeszcze w nocy nie musi wstawac . Moj M jest pedantem ale to juz takim do kwadratu przyklad jedna koszulke po praniu gladzi i sklada w kosteczke tak z 5 min oj nie łatwy z Wami zywot bu ha ha ;)
@marzycielka81 spelnienia tego małego a jakze wielkiego cudownego marzenia i poczucia spełnienia tak w ogole Ci zycze :*
@bertha ja do Pasnika zawsze wciskam sie miedzy pacjentow albo wizyte na miejscu mam wiec nie odpowiem jak u niego z mailami. No ale ja z Lodzi wiec mam latwiej. Dzieki ze piszesz o tym istotnym fakcie jak sie okazuje "terapeutycznym" pomocne
@mickey* ta Twoja wizyta przypomina mi wizyte u prof Malinowskiego. Pamietam jak dzis jak bedac w drugiej ciazy upatrywalam w nim cudotworce ktory pomoze mi w szczesliwym zakonczeniu a uslyszalam tylko tyle po 10 min wizyty ze on bez swoich badan to nic mi nie powie. Dodam ze mialam caly wachlarz badan immuno od mojego reumatologa. Nawet na nie nie chcial spojrzec. Ale bylam wsciekla jak wyszlam. O moim M to juz nie wspomne jak zapłonoł tak to czasami jest z tymi lekarzami ...

@marzycielka81 spelnienia najskrytszych marzen Kochana [emoji8][emoji255][emoji272][emoji253][emoji898][emoji258][emoji259]
@anetkruczek dziekuje [emoji8]
@mickey* takie mialam badanie, to ta aktywnosc?
1506159115-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Hej ho,

Nie przychodziły mi powiadomienia od Was, myślę sobie śpią po piątuniu wszystkie [emoji6]

@mickey* nareszcie się odezwałaś [emoji8]
dr P - ten co wyprasza, ten niemiły, to ten dr Paśnik?
Nie, nie P to Przybycień , a Paśnik jest bardzo miły i odpowiada z sensem i logicznie na każde pytanie. Ja siedziałam ze 20min. na wizycie :)

@bertha Ty pisałaś chyba o mailu do Paśnika, że nie odpisał. A pisałaś na maila APC czy na "skowronkowego" [emoji23] bo mi ostatnio Pani Ola z rejestracji kazała pisać na "skowronkowego" ;)

@pixi.nova @roxie123 trzymam nieustannie kciuki za Was

@bea25ta @tęczowa89 @nafoczka @susana całuje i pamiętam o Was [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

@bertha nie wiem jakim protokołem, a czym się różnią tak w skrócie? [emoji848]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dziękuje dziewczyny, że pamiętacie o mnie i dodajecie otuchy :) Wczoraj spedzilam dzien z rodzinka i jakos mi lepiej. Poplakalam sobie, wyzalilam sie. Czlowiek potrzebuje wsparcia.

@anetkruczek ma racje ja mysle, ze tu na forum mozna poznac prawdziwe przyjaciolki. Szkoda, ze mamy do siebie tak daleko z niektorymi dziewczynami. Ale @marzycielka81 jezeli masz ochote mozemy sie spotkac we trzy z @Marthi :)
To chyba nasza cala reprezentacja z Poznania ;) Jezeli kogos pominelam to przepraszam. Moze ustalimy dziewczyny jakies spotkanko? :)

U mnie dzisiaj dzien doliny. Dzisiaj/wczoraj przypada termin mojej drugiej miesiaczki kiedy zawsze poranialam, no jeszcze 9tydzien poronilam za pierwszym razem ale ciaza zatrzymala sie w 8.
Smutno mi bardzo. Martwie sie ogromnie. Jakby tego bylo malo plamienia i poronienia zawsze zaczynaly sie w sobote...
Do tego boje sie, ze o ironio zdrowe ciaze mi polecialy a chora jak sie utrzyma to nie wiem co zrobie..

Tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo dobrze.. Cholernie sie boje. Nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse.

Nie pisze bo nie chce wam dolinowac... Wiem, ze z takiego smutnego gadania tylko stres u dziewczyn powstaje wiec siedze w krzaczorach. Udanego weekendu kochane!

reklama
Do góry