reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 to udanej imprezki :D baw się dobrze :)
Ja nie wiem nie myślę o tym na razie ... póki co czekam na poniedziałek na bete i później na termin @ ... ciągle mam w głowie żeby to nie było cp albo biochemiczna . Cóż trzeba wierzyć ,że będzie dobrze :)

reklama
Jest pięknie [emoji173]️
@Ilis91 taaak to prawda - im mniej Ci się chce tym lepsza zabawa - także miłej imprezki [emoji1380][emoji1380] wybaw się na całego! [emoji485]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@7Martynka88 kooooocham nasze morze po sezonie. Szczególnie okolice Smołdzina (miedzy Łebą a Rowami - totalna pustka :) ).
@Ilis91 ja w pon beta. I wtedy wyjdzie kiedy wizytuję. Strasznue bym chciała, żeby było to >1500, żebym mogła już w tym tygodniu zobaczyć chociaż czy jst prawidłowo umiejscowione i że jest ciałko zoltkowe. Baw się dobrze na weselu - korzystaj z życia ile się da :) :)

@marzycielka81 spelnienia najskrytszych marzen Kochana [emoji8][emoji255][emoji272][emoji253][emoji898][emoji258][emoji259]
@anetkruczek dziekuje [emoji8]
@mickey* takie mialam badanie, to ta aktywnosc?
1506159115-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
słoneczko 10% to liczba kom nk, a aktywność ich to co innego i Sydorowi oto badanie chodzi, natomiast niewiem co oznacza u ciebie kom nk aktywowane wczesne, pózne:confused:może to jest to badanie ale naprawdę niewiem, nie chcę Cię w błąd wprowadzać, wstawie moj wynik badania.
To tak jak Malina robi badania ile razy pytałam @magda1208 o wynik nk zawsze mi pisała ze ma aktywność ponad 30% czyli Malina też się sugeruje aktywnościa nk a liczby nie robi, noi w sumie na logikę, może być wysoka liczba kom nk a ich aktywność niska co jest obserwowwane np u osób chorych na nowotwory
sory niedam rady inaczej tego wstawić,

Załączniki

• prok.png
    prok.png
    78,4 KB · Wyświetleń: 112
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Znalazlam artykul ( fragment):
"Jako niekorzystną dla rozwoju ciąży uznaje się aktywność komórek NK CD56 dim – powinno być ich tylko do 10% wśród wszystkich komórek NK w macicy. Potwierdzają to badania prowadzone na grupach kobiet, które doświadczyły nawracających utrat ciąż.
Analizy wykazały, że w ich przypadku odsetek NK CD56 dim często przekraczał 10% nawet przy utrzymującej się w normie ogólnej liczbie komórek NK. Warto wiedzieć, że liczba komórek NK znacząco się zmienia podczas cyklu, istotnie rosnąc w trakcie fazy lutealnej w macicy (prawdopodobnie częściowo z powodu przechodzenia tych komórek z krwi obwodowej do macicy). Dlatego podwyższony odsetek NK CD56dim w krwi obwodowej może stanowić wskaźnik zagrożenia ciąży."

Czyli to chyba to. U mnie 52%.

Read more at Link do: Czym są komórki NK i jaki jest ich wpływ na leczenie niepłodności

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł spokojnie skarbie, z tego co doczytałam jesteś umówiona do doc, zobaczysz co on zaproponuje,a napewno już będziesz miala ustalony plan dzialania;)
dziewczynki robiłyście test LCT i on mówi o uczuleniu na męża, Sydor o tym mi mówił jeśli jest dodatni to co się z tym robi? jesli ktoś nie moze być szczepiony?

Moj gin konczy specjalizacje i wiedzial juz jak przyszlam na 1 wizyte ze ciezko ze mna bedzie [emoji5] Z kartki wyczytalam jakie chce leki i pisal bez problemu. A jak sama sobie odstawilam acard to sie pytal ze smiechem kto jest lekarzem [emoji16] ja bylam jego 2 przypadkiem i @hajmal trzecim ale ona sie przeniosla do innego gina pozniej.

@bea25ta ja wysuszylam grzyby w piekarniku tj. @roxie123 na termoobiegu.
Bea ale tego prawdziwka mezowi zostawilas [emoji23][emoji23]
I zapomnialas o mnie ja tez z Waszych okolic [emoji12]

@marzycielka81 spelnienia marzen [emoji8][emoji8]

Ostatnia edycja:
Hello dziewczynki,
dzięki za wywołanie @czarna_mala , @mała79 i @magda1208
przepraszam Was kochane ale nie odniosę się do postów bo poprostu niemam kiedy przeczytać,
z tego co wyłapałam
super @magda1208 ze wiesz w czym jest problem- przepchany jajowód i od razu się uda zobaczysz,
@czarna_mala kocham Cię i immunologiczne biuro matrymonialne:p również, oj myślę że nasi faceci byli by zadowoleni jakby mogli świadczyć usługi w zakresie pogotowia seksualnego:D:D:D
powiem Wam że byłam dziś u dr Sydora i u dr P @anetkruczek coś o tym wie:D
jest nie tak źle z punktu immunologicznego -zaleca intralipid dalej !!!pomimo wysokich nk
test cba jak to określił ładny8-)
ale niestety jak na wizytę za 200zł dr mi zwrócił uwagę, że musimy się spieszyć bo ma opoznienie i w sumie nie zapytałam o wiele rzeczy :shocked2::shocked2::shocked2:więc trochę czuje niedosyt:p spisał mi jeszcze kilka badan do zrobienia,acardu nie stosować!!!
@Destino chyba nie przypadłam do gustu dr ;-) ;)
odradza encorton w połączeniu z intralipidem:baffled::baffled::baffled:więcej info napiszę jak poukładam sobie w głowie bo koszmarnie mnie boli:o:o:ochoć @anetkruczek robiła wszystko aby przeszło;)
pozdrawiam Was wszystkie, całuję
i kilka slów do @susana, nie umiem ładnie pisać więc napiszę krótko:
dziekuje Ci za rozmowę w ostatnim czasie, tak dojrzałą i racjonalną, która mi ogromnie pomogła,
jestem Ci bardzo wdzieczna za poświęcony czas, a wiem ze to nie takie łatwe przy maleńkim dziecku.
Mickey
Cieszę się że choć troszeczkę ci jest lżej na serduszku .Nie jest proste to wszystko ale trzeba mocno , mocno wierzyć , że każdej z nas, tutaj się uda .
Ja w to uwierzyłam i się nie poddałam choć czasami było TRAGICZNIE ciężko .

reklama
Bea specjalnie dla ciebie uchylę rąbka tajemnicy jak to wczoraj było na wizycie u dr P:p:p:p
myślę że @anetkruczek nie będzie mi miała mi tego za złe:D
ja pojechałam na wizytę do dr Sydora a Anetka trzyma mi kolejke i zdaje relacje ile pań przed Nią/Mną
ja gryzę pazury w poczekalni u sydora i Anetka pisze:
jest 4-5 osób zobaczymy jak mu pójdzie to siedzenie w pochwach(doktorowi P)
na co ja:
to szybko pójdzie, dr P lubi szybkie numerki (a ja dalej druga w poczekalni u Sydora)
Anetka:
my dalej w kolejce 4, dziś doktorek pozwolił sobie na grę wstępna
ja ucieszona ze mu schodzi dłużej i tym oto sposobem obskoczyłam dwóch lekarzy dzięki @anetkruczek :D:D:D

Do góry