reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoł spokojnie skarbie, z tego co doczytałam jesteś umówiona do doc, zobaczysz co on zaproponuje,a napewno już będziesz miala ustalony plan dzialania;)
dziewczynki robiłyście test LCT i on mówi o uczuleniu na męża, Sydor o tym mi mówił jeśli jest dodatni to co się z tym robi? jesli ktoś nie moze być szczepiony?
Paśnik powiedział ze jeśli lct będzie dodatnie to wtedy leki immunosupresyjne.

No a mój specjalistą od poronień nie jest, jego specjalizacja to badania prenatalne, ale grunt, że ma otwartą głowę i wie czym działać. Sam powiedział, ze przypadków z MTHFR ma obecnie 3 - każda w innym trymestrze (zanim ja zabingowAłam :) ). To bardzo niewiele, ale jak widać wie co dać. I pomimo, ze nie mam potwierdzeń od genetyków, immunologów, jedynie papierek z badań dna, to daje wszystko co można na ryczałt.
@bertha mize spróbujesz u niego? Wprawdzie ja mam 3 straty za sobą, nie wiem jak potraktuje 1 jeśli chodzi o clexane. Ale można spróbować. No chyba, ze ten Twój z pakietu pracowego daje na ryczałt bez zalecenia od immunologa?
No o tym, ze przemiły i odpowiada na 10-20-30 pytań, które mam zawsze przygotowane, to już nie wspomnę :) Kiedyś nawet badania berty mu pokazywałam, mówiłam, ze koleżanki i nie obruszył się. Niestety nie pomógł, bo jak sam przyznał immunologia to nie jego dział.
Tez pomyślałam ze może do niego się wybiorę, jeśli mój gin podstawowy nie wypisze ryczałtu.
Ale tego się dowiem jak już się uda zajść. Na razie mam 2 opakowania clexane na 100%.

Hej ho,

Nie przychodziły mi powiadomienia od Was, myślę sobie śpią po piątuniu wszystkie [emoji6]

@mickey* nareszcie się odezwałaś [emoji8] Nie, nie P to Przybycień , a Paśnik jest bardzo miły i odpowiada z sensem i logicznie na każde pytanie. Ja siedziałam ze 20min. na wizycie :)

@bertha Ty pisałaś chyba o mailu do Paśnika, że nie odpisał. A pisałaś na maila APC czy na "skowronkowego" [emoji23] bo mi ostatnio Pani Ola z rejestracji kazała pisać na "skowronkowego" ;)

@bertha nie wiem jakim protokołem, a czym się różnią tak w skrócie? [emoji848]
Na tego skowronkowego :) mam nadzieje ze dobrze zapisałam jak mi dyktował. Przedziwny adres ;)

Krótki protokół - zaczynasz stymulacje w 2dc i ok 6 dnia stymulacji wizyta i dołączenie antagonisty - czyli leku wstrzymującego pik lh. I potem w odpowiednim momencie wyzwalacz (np pregnyl). Trwa to ok 9-11 dni.

Długi protokół - często poprzedzony antykoncepcja, od 21dc agonista - np gonapeptyl - wyciszający hormony do menopauzy i po ok 14 dniach weryfikacja hormonów (czy się wyciszyły) i dołączenie stymulacji na dojrzewanie jajek. I w odpowiednim momencie wyzwalacz. Trwa to ok 45 dni (z antykoncepcja 1 cykl).

@dżoł spokojnie skarbie, z tego co doczytałam jesteś umówiona do doc, zobaczysz co on zaproponuje,a napewno już będziesz miala ustalony plan dzialania;)
dziewczynki robiłyście test LCT i on mówi o uczuleniu na męża, Sydor o tym mi mówił jeśli jest dodatni to co się z tym robi? jesli ktoś nie moze być szczepiony?
Moj wynik LCT wynosi 0.07 przy normie do 0.30 wg dr Pasnika moge byc szczepiona limfocytami meza. Jesli meza nie da rady to mozesz poszukac kogos innego nazwijmy to wtajemniczyc w Wasze sprawy albo od dawcow (poolowane) Ja chyba zdecyduje sie na poolowane wieksza skutecznosc szkoda mi czasu na uda sie nie uda :)
A ja wnerwiona na dziada co sie u mnie zadomowil (esch. Coli) nadal ma sie dobrze i nie zamierza sie ewakuowac. Kupilam zurawinke jak radzilyscie ale obawiam sie ze po kolejny antybiotyk bede musiala pojsc wrrr

ja stosuję od kilku miesięcy:pale nie jestem w stanie powiedzieć czy coś działa, jak widzisz w mojej stopce:psą i tak wysokie
Malina fondie powiedział że to woda święcona
Dzieki pytam bo jak zapytalam Pasnika to mi odradzil twierdzi, ze jego zdaniem NK po colostrum jeszcze moze podskoczyc a czytalam duzo pozytywnych opinni i oczywiscie zakupilam a teraz po zdaniu doktorka mego to juz sama nie wiem czy brac. Ale widac ze linia orzecznicza niejednolita 8-)

Dzieki pytam bo jak zapytalam Pasnika to mi odradzil twierdzi, ze jego zdaniem NK po colostrum jeszcze moze podskoczyc a czytalam duzo pozytywnych opinni i oczywiscie zakupilam a teraz po zdaniu doktorka mego to juz sama nie wiem czy brac. Ale widac ze linia orzecznicza niejednolita 8-)
Maciejka kochana ja brałam colostrum 6 szczepień i po nich mrl 0 rzuciłam bo pomyślałam, że może mam tak agresywny organizm i jeszcze go uodparniam i rzuciłam na 4 szczepionki i mlr 47% nie wiem czy to miało jakieś znaczenie czy nie ale to moje spostrzeżenia. Tak Malina mówi , że colostrum to woda swięcona i jak chcę to mam brać jak nie to nie bo to nie ma znaczenia.

reklama
@roxie123 kochana jeżeli uważasz za dobre leki które Ci wysłałam to dziękuję, ale raczej mało w tym dobroci bo mi aktualnie i tak zbywały :D a jeżeli mają się Tobie przydać to tylko jedz na zdrowie :*

@mickey* kochana no lepiej bym nie ujęła tych 20 minut z naszego 5 godzinnego spotkania :D no ubawiłam się wyciągnęłaś co najlepsze :)

Do góry