reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Test lct wyszedł mi ujemny. Nie wiem czy to dobrze, czy nie. Z jednej strony paśnik powiedział ze to chyba by było dobre jakby tak wyszedł bo próbujemy na sterydzie, ale wcześniej powiedział ze w takim przypadku szczepienia. To ja już nie wiem.

A w klinice z karteczka od Pasnika z zaleceniami, dostałam clexane na 100%!! Grrrr... dlatego ze Paśnik napisał ze w dawce "profilaktycznej", a nie "terapeutycznej", bo profilaktyki się nie refunduje :( No i kuzwa, specjalnie jadę do immunologa żeby papierek sobie załatwić i dupa...
na maila Paśnik mi nie odpisał od tygodnia. Wysłałam ponownie. Przecież tam tylko 6 pytań ujęłam ;) ograniczałam się ;)

Czy komuś odpisał Paśnik na maila?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak. Mi i koleżance odpisał. Odpisze lub oddzwoni.

reklama
@marzycielka81 wiadomo czego Ci życzę :) Spełnienia największego marzenia :) Ale przy okazji tez zdrowia. Uwierzcie mi, ze świadomość, ze jest się zdrowym jest naprawdę najważniejsza i pozwala na realizacje wszystkich planow. Jsk tej świadomości zabraknie pojawia sie w głowie i czasem w realu mnóstwo ograniczeń.
@Funia90 inseminacja (IUI) jest robiona wtedy, kiedy jest szansa na zapłodnienie wewnątrzustrojowe. Działają jajniki, występuje owulacja, plemniki są w miare dobrej jakości. I nie wiadomo co jest powodem braku ciąży.
Kobieta jest oczywiście stymulowana gonatropinami , żeby pojawiły się 2-3 pecherzyki (ale trochę mniejszego kalibru niż przy in vitro). Ja miałam tabletki lametta, zastrzyki fostimon, oczywiście Ovitrelle, żeby mieć pewność, ze wychodowane i podtuczone sztucznie pęcherzyki pękły. Rano partner oddaje nasienie, które ok 3 godzin jest poddawane obróbce w celu poprawy jakości. Selekcjonują najlepsze i najmocniejsze jednostki, witaminizują je. Dodatkowo, przepuzczsją przez wirówkę, żeby ożywić - serio - i tak przygotowany "preparat" podany jest długą "strzykawką" bezpośrednio do wnętrza samej macicy. W ten sposób omija się długą drogę, której naturalnie plemnik może nie przeżyć, ze względu na wrogie środowisko w szyjce, pochwie, być moze wrogi śluz partnerki czy zbyt małą żywotność.
Ja miałam 4 inseminacje. 2 się na chwile udały. A potem mij organizm się odblokował i zachodzę naturalnie :)
@pixi.nova hak się trzymasz???

Ostatnia edycja:
@magda1208 tak prawda to fryzjerka tak czy siak grudzień jest dla Ciebie piszesz szczęśliwym miesiącem oby był szczęśliwy także jeśli chodzi o ciążę .
Ja brałam ślub 13 mieszkałam pod 13 kiedyś a teraz mieszkam pod 3 coś w tym jest

@Funia90 Haha to właśnie one są na prawdę dobre jak się człowiek rozsmakuje to wydaje mu się , że to prawie batonik prawdziwy.

@marzycielka81 wszystkiego naj naj zdrowia i spełnienia marzeń ściskam Cię.

@mickey* też bym się wkurzyła jakby mnie tak lekarz przegonił.

@bertha buuu w spraw heparyny lct ujemny to chyba dobrze moze tu @edloteh coś dopisze

Idę zjeść śniadanie bo dzidzia bardzo się domaga . Buziaki miłego dnia dziewczyny

@mickey* nas tez dr P wyprosil z gabinetu, choc bylismy z badaniami, ktore sam zlecil i chcielismy dopytac o procedure in vitro. Do tego powiedzial, ze nie jest zadowolony, ze do niego przyszlismy, bo ja ciezki kaliber. Wiec wyszlismy i wiecej do niego nie wrocilismy. Nawet byl taki czas, ze chcialam w ciazy do niego pojsc by pokazac mu jak jego czarnowidztwo sie nie sprawdzilo. W koncu odpuscilam.

Lece na sniadanie. M robi [emoji38]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta swiete slowa [emoji1]

Mnie wyprosil dr P. Nie chcialam wam tego pisac, bo u was sprawdzil sie jako lekarz. Uwazam ze sie wypalil. Moja gin trudne wypadki wysyla do niego. Jak jej powiedzialam co zrobil otworzyla szeroko oczy. Na szczescie nie rozlozyla rak i chciala pomoc calym sercem. To lekarz, ktoremu nawet ufam, a u mnie to nie takie proste

Dziewczyny czy Wy wszystkie jesteście z tych samych okolic ze chodźcie do tych samych specjalistów? :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Roxi123 akurat mam to szczescie ze mieszkam w Krakowie. Wiec do dr P mialam niedaleko, ale leczylam sie tez w katowicach i w zabrzu. Czasem czlowiek pokonuje kilometry, jak dziewczyny jezdzace do lodzi, by zrealizowac marzenia o macierzynstwie.

Do góry