reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Test lct wyszedł mi ujemny. Nie wiem czy to dobrze, czy nie. Z jednej strony paśnik powiedział ze to chyba by było dobre jakby tak wyszedł bo próbujemy na sterydzie, ale wcześniej powiedział ze w takim przypadku szczepienia. To ja już nie wiem.

A w klinice z karteczka od Pasnika z zaleceniami, dostałam clexane na 100%!! Grrrr... dlatego ze Paśnik napisał ze w dawce "profilaktycznej", a nie "terapeutycznej", bo profilaktyki się nie refunduje :( No i kuzwa, specjalnie jadę do immunologa żeby papierek sobie załatwić i dupa...
na maila Paśnik mi nie odpisał od tygodnia. Wysłałam ponownie. Przecież tam tylko 6 pytań ujęłam ;) ograniczałam się ;)

Czy komuś odpisał Paśnik na maila?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak. Mi i koleżance odpisał. Odpisze lub oddzwoni.

reklama
@marzycielka81 wiadomo czego Ci życzę :) Spełnienia największego marzenia :) Ale przy okazji tez zdrowia. Uwierzcie mi, ze świadomość, ze jest się zdrowym jest naprawdę najważniejsza i pozwala na realizacje wszystkich planow. Jsk tej świadomości zabraknie pojawia sie w głowie i czasem w realu mnóstwo ograniczeń.
@Funia90 inseminacja (IUI) jest robiona wtedy, kiedy jest szansa na zapłodnienie wewnątrzustrojowe. Działają jajniki, występuje owulacja, plemniki są w miare dobrej jakości. I nie wiadomo co jest powodem braku ciąży.
Kobieta jest oczywiście stymulowana gonatropinami , żeby pojawiły się 2-3 pecherzyki (ale trochę mniejszego kalibru niż przy in vitro). Ja miałam tabletki lametta, zastrzyki fostimon, oczywiście Ovitrelle, żeby mieć pewność, ze wychodowane i podtuczone sztucznie pęcherzyki pękły. Rano partner oddaje nasienie, które ok 3 godzin jest poddawane obróbce w celu poprawy jakości. Selekcjonują najlepsze i najmocniejsze jednostki, witaminizują je. Dodatkowo, przepuzczsją przez wirówkę, żeby ożywić - serio - i tak przygotowany "preparat" podany jest długą "strzykawką" bezpośrednio do wnętrza samej macicy. W ten sposób omija się długą drogę, której naturalnie plemnik może nie przeżyć, ze względu na wrogie środowisko w szyjce, pochwie, być moze wrogi śluz partnerki czy zbyt małą żywotność.
Ja miałam 4 inseminacje. 2 się na chwile udały. A potem mij organizm się odblokował i zachodzę naturalnie :)
@pixi.nova hak się trzymasz???

Ostatnia edycja:
@magda1208 tak prawda to fryzjerka tak czy siak grudzień jest dla Ciebie piszesz szczęśliwym miesiącem oby był szczęśliwy także jeśli chodzi o ciążę .
Ja brałam ślub 13 mieszkałam pod 13 kiedyś a teraz mieszkam pod 3 coś w tym jest

@Funia90 Haha to właśnie one są na prawdę dobre jak się człowiek rozsmakuje to wydaje mu się , że to prawie batonik prawdziwy.

@marzycielka81 wszystkiego naj naj zdrowia i spełnienia marzeń ściskam Cię.

@mickey* też bym się wkurzyła jakby mnie tak lekarz przegonił.

@bertha buuu w spraw heparyny lct ujemny to chyba dobrze moze tu @edloteh coś dopisze

Idę zjeść śniadanie bo dzidzia bardzo się domaga . Buziaki miłego dnia dziewczyny

@mickey* nas tez dr P wyprosil z gabinetu, choc bylismy z badaniami, ktore sam zlecil i chcielismy dopytac o procedure in vitro. Do tego powiedzial, ze nie jest zadowolony, ze do niego przyszlismy, bo ja ciezki kaliber. Wiec wyszlismy i wiecej do niego nie wrocilismy. Nawet byl taki czas, ze chcialam w ciazy do niego pojsc by pokazac mu jak jego czarnowidztwo sie nie sprawdzilo. W koncu odpuscilam.

Lece na sniadanie. M robi [emoji38]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta swiete slowa [emoji1]

Mnie wyprosil dr P. Nie chcialam wam tego pisac, bo u was sprawdzil sie jako lekarz. Uwazam ze sie wypalil. Moja gin trudne wypadki wysyla do niego. Jak jej powiedzialam co zrobil otworzyla szeroko oczy. Na szczescie nie rozlozyla rak i chciala pomoc calym sercem. To lekarz, ktoremu nawet ufam, a u mnie to nie takie proste

Dziewczyny czy Wy wszystkie jesteście z tych samych okolic ze chodźcie do tych samych specjalistów? :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Roxi123 akurat mam to szczescie ze mieszkam w Krakowie. Wiec do dr P mialam niedaleko, ale leczylam sie tez w katowicach i w zabrzu. Czasem czlowiek pokonuje kilometry, jak dziewczyny jezdzace do lodzi, by zrealizowac marzenia o macierzynstwie.

Do góry