reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia Nie możesz porownywac tej ciazy do poprzednich. Po pierwsze wtedy nie znalas swojego wroga ;) teraz go zlokalizowalas i dobralas odpowiednie leczenie. Po drugie kochana stare porzekadło się nie myli mówiąc, że każda ciąża jest inna ;)
Po trzecie masz doktorka i nas! I nie ma opcji żebys poddala się swoim schizom bo my je przepedzimy!

Ja sie nie spiesze do lekarza, pojde teraz na dniach, nie wiem kiedy dokladnie bo recepcja jeszcze nie czynna ;) W sumie moge isc z marszu ale jakos mi sie nie spieszy. Jutro mamy taka nasza mala rocznice 8 lat razem ;) nastroju do swietowania nie ma za wiele ale nie chce dokladac sobie emocji lekarzem. Takze wyluzowalam i bedzie co ma byc. Tobie tez polecam i prosze Cie nie rob sobie usg za wczesnie... To niszczy glowe i jest zupelnie bez sensu.. Albo bedziesz kminic czy pecherzyk dobry ma ksztalt, wymiar, czy cialko zolte zmieni sie w zarodek a jak bedzie zarodek to czy za maly, za duzy a moze serce za szybko za wolno.. Wiesz ja mysle, ze po naszych przejsciach i tak wiemy, ze to co moglysmy juz zostalo zrobione. Teraz juz nie ma za wielkiego wachlarza lekow do dodania wiec po co sie stresowac!

reklama
@marshia Nie możesz porownywac tej ciazy do poprzednich. Po pierwsze wtedy nie znalas swojego wroga ;) teraz go zlokalizowalas i dobralas odpowiednie leczenie. Po drugie kochana stare porzekadło się nie mysli mówiąc, że każda ciąża jest inna ;)
Po trzecie masz doktorka i nas! I nie ma opcji żebys poddala się swoim schizom bo my je przepedzimy!

Ja sie nie spiesze do lekarza, pojde teraz na dniach, nie wiem kiedy dokladnie bo recepcja jeszcze nie czynna ;) W sumie moge isc z marszu ale jakos mi sie nie spieszy. Jutro mamy taka nasza mala rocznice 8 lat razem ;) nastroju do swietowania nie ma za wiele ale nie chce dokladac sobie emocji lekarzem. Takze wyluzowalam i bedzie co ma byc. Tobie tez polecam i prosze Cie nie rob sobie usg za wczesnie... To niszczy glowe i jest zupelnie bez sensu.. Albo bedziesz kminic czy pecherzyk dobry ma ksztalt, wymiar, czy cialko zolte zmieni sie w zarodek a jak bedzie zarodek to czy za maly, za duzy a moze serce za szybko za wolno.. Wiesz ja mysle, ze po naszych przejsciach i tak wiemy, ze to co moglysmy juz zostalo zrobione. Teraz juz nie ma za wielkiego wachlarza lekow do dodania wiec po co sie stresowac!

@bea25ta z tego co wiem to taka szyjka jest wskazaniem do leżenia albo bardzo oszczednego trybu życia czyli nawet chodzić nie za dużo
Siostra tak miała to od 6 do 8 miesiąca leżała i to częściowo w szpitalu a w drugiej ciąży brała lutke dopochwowowa cały czas i niby miała dłuższa Ale w sumie porod przedwczesny
Co mówi lekarz? Nie wiem czy można założyć jakiś szew czy coś takiego?
@marshia ja bym tak na betę nie latała bo to nic nie zmienia

Tak jak piszesz może się to zmienić w kazdym momencie to te pomiary nic nie dają.
Zrobiłabym jak @Funia90 kilka razy na początku a potem już czekała na kolejne etapy usg
@roxie123 dołączam do pozytywnych fluidkow

@marshia Ja jestem ogólnie wybredna , ale i tak się nauczyłam cokolwiek jeść hehe
dzięki :* może faktycznie tej bety już nie badać ... schizy nie tylko Ty masz , po naszych przejściach to normalne więc nie mysl ,ze coś z Tobą nie tak ...nam musi lekarz powiedzieć ,że wszystko jest w najlepszym porządku i tak to długo do nas będzie docierać ... każda kolejna ciąża jest znakiem zapytania wiedza tylko te , które niestety doświadczyły straty . Nigdy nie będziemy przechodziły przez ciążę , jak te , które problemów nie miały tylko nasze obawy są nasilone o stokroć bardziej . Musimy wierzyć ,że ta ciąża jest po prostu inna jak wcześniejsze , że mamy leki , które pozwolą na dobry rozwój dzieciątka i nic nie stanie na przeszkodzie :)

A ja zwykle sushi uwielbiać ;) Roxie nie wiesz co dobre ;) Kciuki oczywiście trzymam za Twój test za tydzień :)
@Maciejkaa wiesz.... w 1 ciąży tez beta rosła do 100, a potem zaczęła spadać. w grudniu rosła do 20 tys (!)...... cycki tez, żarłam mięso jak opętana, a go nue lubię normalnie. Latałam jak durna na badania bety i cieszyłam się, ze jest ok. Inaczej niż za 1 razem. Czekałam do końca 7 tygodnia, żeby wczesniej się nie stresować i zobaczyć serduszko i zonk..... I było puste jajo...... w czerwcu beta rosła do 6 tygodnia. Był zarodek. I rosnąć przestała. Niestety początkowa beta nue zawsze jest wyznacznikiem. Stad moje schizy. Ciężko mi będzie je ogarnąć
@marshia rozumiem Cie doskonale bo sama dwa razy czekalam jak na szpilkach na serduszko Kochana ...oj nie bylo latwo nie bylo, kto nie doswiadczyl nie zrozumie nas ale wiesz ja i nie tylko ja z tego co czytam mam dobre przeczucie co do Ciebie i fasolki :) tego sie trzymaj Kobietko dobre mysli podobno przyciagaja dobre 0)) a ja nadal pod gabinetem u Dr Pasnika

Dzięki dziewczyny :) ja też wierze, ze się uda. Mam wszystko co mogę mieć. Także pozytywna wiara i nastawienie są. To nie tak, ze ja schuzuje negatywnie i się nakręcam. Po prostu gdzies tam w środku jest obawa, bo jest doświadczenie..., ale tak jak piszecie. Każda ciąża inna, u mnie tez za każdym razem było coś innego. Teraz wierze, ze będzie inaczej w ten pozytywny sposób. Bo wtedy tylko na dupa-stonie ;), który jeszcze ta krew zagęszczał. A teraz wierze, ze jedt ochrona zarodka, jest dobre odżywienie.
@pixi.nova ja myśle, ze ten tydzień będzie dobry dla Cidbie :) a wiwatować i świętować macie co jutro :) Najlepszego :)

Marshia jeszcze moi glupkowaci szwagrzy mu nagadali, bo wtedy jal.zaszlam chodziłam na rehabilitacje, ze pewnie rehabilitant mnie uspil i wysmigal :p :D

Beata szyjka zdecydowanie za krótka. Nie mowil nic o pesarze? Ja w 30 tc mialam 4 cm i moj gin panikowal i dal mi sterydyna plucka. Sexy sobie odpusc. Ale zapytaj Nafoczki na priv. Ona miala problemy ze szyjka :( moze Ci wiecej napisze jak to wyglada, bo ja sie nie znam. I nie chce Cie niepotrzebnie straszyc :)
Wiecie co? Ja jedynie w ciazy z Adamem nie panikowalam. Owszem balam sie jak jasny gwint, ale mialam jakis wewnetrzny spokój. Nawet jak plamilam to ani raz nie pojechalam na ip tylko grzecznie siedzialam do wizyty.

@Kwiatuszekk23 prawidłowa długością szyjki macicy to 3 do 5 cm także 4 cm to całkiem nieźle. Też dostałam zastrzyk na płucka w 28 tygodniu

@bea25ta co powiedział lekarz na szyjkę mnie powiedziano , że jak się skraca do 2,5 i jest to powyżej 34 tygodnia to nic nie robimy z tym fantem oszczedzamy się ja mierze szyjkę regularnie bo miała zabieg nie tylko łyżeczkowania ale i kolposkopie czy wycieli mi jej z długości kilka mm. Myślę, że winnaś skonsultować to z innym lekarzem i na pewno zrobić wymaz na czystość i niech Ci ewentualnie założą pesar bo leżeć kilka miesięcy jest przewalone

@marshia jeszcze parę słówek do Ciebie będziesz panikować i nic z tym nie zrobisz wiem po sobie w 12 tygodniu jak szłam na usg to się modliłam zeby serce biło ( druga ciąża stracona w tym tygodniu ciąży) w 26+1 urodziłam 1 córkę sece nie biło. W tej ciąży od 26 do 26+6 prawie nie oddychałam , ze strachu jestem już za tymi terminami a boję się bardzo dalej bo tak bardzo pragnę żeby mała urodziła się cała i zdrowa. Także samo życie możemy się tylko wspierać

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 czuje sie oszukana hehe jeden cukierek a ja z 3 i do tnot go loda zjdalam i inne slodkosci,az mnie dzis zapchalo nie powiem gdzie[emoji86]
Fajnie,ze macie lozeczko,z woziem widze jestes bardzo niezdecydowana,takze dobrze sobie to przemysl[emoji4]

@bobasek1990 bedziesz Mamusia ,nawet nie mysl inaczej[emoji5]i dawaj tego torta malpo,wczoraj caly dzien chcialam jakies dobre ciastko z kremem ale nic mi sie nie widzialo...i czasu nie bylo:/

@anetkruczek mi sie zawsze marzyla sesja brzuszkowa[emoji7]

@marshia ja jak nie bylam pewna to bralam jeszcze raz tableteke[emoji4]
I za ten test i napiecie podczas czytania masz po tyleczku...tylko beta z krwi,jelsi juz w ogole[emoji4]gratulacje[emoji5]
Ja mam smaka na sushi ale od poczatku ciazy nie jem:/
Tylko ja nie lubie z pieczona ryba.

@Maciejka78 gratuluje decyzji[emoji4]

@Marthi ja czasem mialam silniejsze miesiaczki a czasem slabsze,mysle ,ze to normalne,kochana nie wykopuj problemow spod ziemi[emoji5]zawsze w razie watpliowosvi jesli bardzo Cie to trapi to jedz na przeglada podwozia do serwisu[emoji16]

@Kwiatuszekk23 jej juz prenatlne[emoji7]kciuki sa i czuje dziewczynke[emoji5]

@Liluli dzieki za info,czyli od dzis ?bo dzis mamy 18.09?[emoji4]oki doczytalam,25.09 pojde zerknac,ale bic sie nie bede[emoji23]

@roxie123 ja tez do dzis patrze w majty[emoji39]przesylam duzo fludikow ciazowych[emoji5]

@Destino piekny komplecik[emoji5]

@bea25ta a pessar kochana?

@pixi.nova ja mialam pozytywna wizyte dzien po rocznicy i wtedy szlismy na kolacje[emoji5]jakos nie mialam weny wczesniej,wtedy byly krwawienia i momnwnt kiedy nasze dzieciaczki umieraly,na szczescie bylo co switowac i u Was tez tak bedzie[emoji8]

@Porzeczka1234 a czy u Ciebie wiadmo dlaczego serduszko przestalo bic w 26 tygodniu?
Starszne to jest[emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A u nas ciagle pod gorke. Moj kochany M wraca z pracy. Wlasnie go szef zwolnil z dnia na dzien i bez wyjasnienia. Stwierdzil, ze redukuje stanowisko, choc wszyscy wiedza, ze to nieprawda

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry