reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 tak jak pisala destino,nie ma dnia.
Tylko wlansie to juz nie jest badanie ,ktore mozna zrobic w miejscowym laboratorium.
Nie wiem czy juz bym mysla o tym na Twoim miejscu.
Ja nie robilam,zostawilam to na wrazie czego (jak okropnie to brzmi).
Jak dziewczyny maja niskie allo mrl to szczepia sie albo limfocytami M albo dawcy.(koszta sa chyba ogromne)
Ja nie jestem az tak obeznana ,tyle co zapamietalam z tego co dziewczyny pisaly.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, nie czytałam was pół dnia i tyle stron:D
U mnie dziś sajgon, o 5 rano gotowałam leczo, bo od 3.30 nie spałam i już nie mogłam wyleżeć:p
Ostatnie miesiące spania, a człowiek jak na złość nie śpi.
A potem zeszło mnie z robieniem "gerberków", bo od teściów dostałam jabłuszka z ich ogrodu :)
Zrobiłam jabłuszka, jabłuszka z malinami i jabłuszka z morelami.

@Porzeczka1234, wszystko będzie dobrze z księżniczką <3 jesteś pod opieką najlepszego lekarza, robisz badania, bierzesz leki. Swoją drogą dobrze, że mąż cię odciąga. Słuchaj, ja dziś kupiłam pierwszą rzecz dla małej. Kosz na pieluchy na olx, haha :D Słodkie prawda? :p

Witam nowe koleżanki :) Niestety niewiele mogę pomóc.

@zaba38 ja mialam badania krzepliwosci w porzadku i homocyteine 7 wiec nie jakos duzo ,a mthfr mam.
Czekamy na twoje wyniki[emoji4]

@kas90
Rzeczywiscie slodki zakup hehe,ja zaczelam od kocyka [emoji5]mieciutki i rozowy[emoji4]jak sie pozniej okazalo leni sie ,wiec mnie wkurzyl,ale coz najwyzej bedzie miala ksiezniczka kilka kocykow[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@zaba38 jak masz podniesiona homocysteine wiec prawdopodobnie jedna albo 2 mutacje, a moze wiecej. One sa odpowiedzialne za slabe przyswajanie kwasu foliowego, tendencje do zylakow. Stad anomalie genetyczne lub mikrozakrzepy, ktore odcinaja doplyw tlenu do lozyska i dziecko nie moze sie rozwijac. Zrob pelna diagnostyke, bo trombofilia to nie wszystko. Bywaja inne trudnosci

@kas90 jak robisz gerberki?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia homocsteinę miałam chyba 21-strasznie wysoką. Pakiet to może złe słowo, dostałam cały zestaw badań -dokładnie 16 a 2 ostatnie to właśnie mutacja mthfr i mutacja genu protrombiny ale pani na Skawińskiej (gdzie je robiłam) poleciła mi wstrzymać się z tymi dwoma ostatnimi a lekarz też napisał mi je z pytajnikiem więc się wstrzymałam. Pewnie je jednak zrobię dla świętego spokoju.
Witam wszystkie dziewczyny na forum. Dzięki za wsparcie☺

@zaba38 nie chce krakać ale przy takiej homocysteinie to nie wierze ,że mutacji nie ma ;/ zaopatrz się w metylowany kwas foliowy i wit z gruby B jeśli jeszcze nie bierzesz . No i staraj się pić sok i przetwory z buraka . A teraz masz niższą homocysteine czy się urzymuje na takim poziomie ? ... może być jedną z przyczyn Twoich niepowodzeń ;/ ja zaczynałam od 10,2 teraz mam 5 :)

reklama
@roxie123 metyle biorę już od m-ca bo Was podczytuję już jakiś czas☺ sok z buraka zamierzam zrobić wkrótce a homocysteinę drugi raz jeszcze nie badałam, poczekam jeszcze z m-c.

Do góry