reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 jutro ide do endo to tylko dzisiaj nie brałam boje się zeby do 0 nie zleciało :) zobacze co mi powie jutro ... kciuki przyjmuję oczywiście :* bardzo chce wierzyć ,że się udało , ale no... moze być jak zawsze ;/ właśnie zapytałam , bo wyczytałam gdzieś w internetach ,że po staraniach czekac już do testu żeby sie ta fasolka spokojnie zagnieździła ale ja wiem czy to faktcznie tak jest :D

reklama
@Porzeczka1234 rozumiem twoj stres bo tez go przechodzilam tylko nieco wczesniej. Nikt nam nie odbierze wspomnien przeszlosci a one daja sie we znaki. Mam jednak nadzieje ze to wlasnie juz ta ciaza, ktora nie da ci spac i bedzie sie tulic nie tylko do cyca. Daj sie odciagac. Ja jak sie stresuje to otwieram neta na tygodniu w ktorym jestem i czytam o dziecku. Ono wtedy staje sie realniejsze. Zaczynam sie uspokajac i wierzyc, ze tym razem sie uda. Kazdy sposob dobry by na chwile zapomniec o tym co nas straszy. Trzymam za was kciuki [emoji110][emoji7][emoji8][emoji110]

@roxi u nas starania trwaja caly miesiac, bo wstrzeliwanie sie w owulke nigdy nie dzialalo. Teraz niby krew i skurcze, ale czasem tez sobie pozwalamy na chwile milosci. Na pewno z duzo wieksza doza ostroznosci, a jednak...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 zycze Ci przerwy od sexow na 9 miesiecy[emoji5]
Ja sie sexowalam az do testu,bo watpilam w szybkie zajscie i chcialam korzystac z zycia ,do testu tez ciagle imprezowalam[emoji19][emoji1]
A teraz ta mala impreza rosnie[emoji5]
Za to teraz zero sexu,choc lekarz mowil ,ze moge sie traktowac normlanie,nie wiem ,odwaze sie i zapytam na nastepnej wizycie[emoji5]

@Porzeczka1234 kochana nie mysl o zlych rzeczach ,bydluniowa ksiezniczka rosnie zdrowiutko[emoji5]jaki wozek chcecie?

@Destino najwazniejsze ,ze dzidzi rosnie,po porodzie razem wlaczymy chodakowska i damy czadu,poki co u mnie kinderczekoladki gora[emoji16]
Sa tez dziewczyny ,ktore do 20 tyg nic nie tyja,rozumiem jak ktos ma wysokie bmi ,ale jak normalne,to ja nie wiem jak to robia,no chyba ,ze maja mdlosci i wszystko wraca do porcelany.
Na styczniowkach bardzo duzo dziewczyn mowi ,ze jeszcze nic nie przybraly[emoji15]ja mam 2 kg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 ja sie waga nie przejmuje. Oczywiscie nie na wszystko sobie pozwalam, ale skoro z dieta z niskim ig, chodakowska i bieganiem ze psem przed ciaza z zgubilam prawie 20 kg to teraz tez sobie poradze, zwlaszcza ze bedzie za kim biegac. Poz tym od dlugiego czasu przymierzam sie do cwiczen. Musze to zrobic delikatnie, ale moge. A chetnie sie poruszam bo jak narazie robie przewaznie za inkubator na kanapie i powoli miewam dosc. Jestem raczej z tych co ciagle musza cos robic.
A slodycze??? Moj M uwielbia jak jestem w ciazy ciagac mnie po stoiskach ze slodkim, bo mnie mdli. 0 cukru. Po prostu nie moge. Nawet slodkich owocow. Za to sledzik w occie, kiszony ogorek czy kapustka, kwasne jablka, agrescik na kilogramy, czerwona i czarna porzeczka. To moje smaki. Sama kwasnica, ktorej nikt nie rusza jest dla mnie najslodsza. Nawet lody sa ble [emoji53]. A normalnie to slodycze kocham [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino to zobacz totalnie odwrotnie niz ja[emoji4]za slodkie dam sie pokroic ,za to rzeczy o ktorych piszesz nie tykam bo mi niedobrze[emoji4]kazda inaczej.
Dobrze ,ze nie mam tendecji do tycia bo po tym co ja jem to juz powinnam ze sto kilo wazyc[emoji23]
Jak u mnie na prwade sie plec potwierdzi to jestesmy prawdziwymi przykladami smakowych zabobonow[emoji16]

Kupilam detektor i odnalazalam (tak mi sie wydaje) serduszko w minutke ,ale sluchalam tylko 15 sek,bo to w pracy i na stojaco no i schizowalam sie ,ze ktos wejdzie i mnie ujrzy[emoji1]ale na 99% to bylo to[emoji173]️wieczorkiem sprawdze raz jeszcze i tak raz na kilka dni przez kilka sekund poslucham dla spokoju[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny nie przejmujecie s8e waga. Wazne, ze maluchy w brzuszkach zdrowa rosna. Wszystko zrzucicie.

Porzeczka trzymam mocno kciuki, wierze, ze wszystko bedzie ok.

@roxie123 dziekuje. Mam sie srednio bo caly czas mi bardzo chce sie [emoji42] i skupic sie na niczym nie moge. Biore teraz tyle lekow, ze nie wiem czy to te leki, czy znowu jelita. Ja sie nie nastawiam, ze sie udalo. Nie widze tego jak na razie po temperaturze. My teraz zakaz bo leczymy grzybka ale tak to zawsze byly.

@bertha przytulam.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Mi waga jakoś sama tak rosła i wcale sobie nie folgowałam ze względów na insuline, a mimo wszystko było co było. Mały był duży bo jak na 36tc 3200 to dużo, wód i łozysko tez było ponoć spore więc pierwsze 9 kg spadło mi od razu a potem były "schody", waga ruszyła dopiero gdy zaprzyjaźniłam sie z "Ewą" i tak pomału z 64 jest 55. Teraz jak nie padam na pysio to czasem robie trening podtrzymujacy taki 15 min a nie 45 bo na to, to juz sil nie mam no chyba, ze z M mi tyle zejdzie :D co oczywiscie jest rzadkościa tak długoooo "ćwiczyć" :D :D :D

hej dziewczyny ,
jestem tutaj nowa. Opisze po krótce swoją historię. Jestem po 3 poronieniach i po 4 inseminacjach. Lecze sie w Łodzi u doc Paśnika. I teraz :
22 marca miałam mlr - brak hamowania
lct - 0, 38

przez caly maj brałam:
equoral, aziotropine i metypred....no i lct wzrosło do 0,48 . Jestesmy 4 dni po in vitro i teraz sie zastanawiam czy zrobilismy dobrze. Cały czas mnie martwi to mlr....ale od doc Paśnika po wyniku lct dodatnim otrzymałam zielone światło.
prosze o pomoc..

Dziewczyny muszę się pochwalić, wiem, że tylko Wy mnie zrozumiecie!!! Otrzymaliśmy wynik kariotypów i są ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:p:p:p:p
Poryczałam się jak dziecko jak się dowiedziałam. Nerwy mi puściły!
Przepraszam, że tak mało się udzielam ale mam stresa z decyzją o starankach...
Podczytuję was jednak czasami i mega się cieszę z Waszych sukcesów i brzuszków!!!
Staraczki, damy radę!!! :p:p:p
@Funia90 Wybacz,że odpisuję z opóźnieniem. Nie wiem o ile rachunki są wyższe przez klimatyzator bo ja ich nie płacę hihi Ale gdyby był jakiś dramat to na pewno bym wiedziała;) Więc chyba warto moja kochana.
Dziewczyny Wy to macie fajnie, że możecie jeść co chcecie.
Ja na PCO mam przepisaną dietę i generalnie w ciąży później też.... Masakra..
@Destino a ty znasz płeć? Mam pytanko odnośnie szczęśliwego cyklu, skąd wiesz, że miałaś tak wcześnie owulację, ok 10-11 dc? Potwierdził to monitoring, czy raczej obserwacje?
@bertha Bardzo mi przykro, jesteś mega dzielna! Zobaczysz Twoja nagroda już jest blisko!
@Marthi Kiedy uciekasz nad morze?:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry