reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 tak jak pisala destino,nie ma dnia.
Tylko wlansie to juz nie jest badanie ,ktore mozna zrobic w miejscowym laboratorium.
Nie wiem czy juz bym mysla o tym na Twoim miejscu.
Ja nie robilam,zostawilam to na wrazie czego (jak okropnie to brzmi).
Jak dziewczyny maja niskie allo mrl to szczepia sie albo limfocytami M albo dawcy.(koszta sa chyba ogromne)
Ja nie jestem az tak obeznana ,tyle co zapamietalam z tego co dziewczyny pisaly.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, nie czytałam was pół dnia i tyle stron:D
U mnie dziś sajgon, o 5 rano gotowałam leczo, bo od 3.30 nie spałam i już nie mogłam wyleżeć:p
Ostatnie miesiące spania, a człowiek jak na złość nie śpi.
A potem zeszło mnie z robieniem "gerberków", bo od teściów dostałam jabłuszka z ich ogrodu :)
Zrobiłam jabłuszka, jabłuszka z malinami i jabłuszka z morelami.

@Porzeczka1234, wszystko będzie dobrze z księżniczką <3 jesteś pod opieką najlepszego lekarza, robisz badania, bierzesz leki. Swoją drogą dobrze, że mąż cię odciąga. Słuchaj, ja dziś kupiłam pierwszą rzecz dla małej. Kosz na pieluchy na olx, haha :D Słodkie prawda? :p

Witam nowe koleżanki :) Niestety niewiele mogę pomóc.

@zaba38 ja mialam badania krzepliwosci w porzadku i homocyteine 7 wiec nie jakos duzo ,a mthfr mam.
Czekamy na twoje wyniki[emoji4]

@kas90
Rzeczywiscie slodki zakup hehe,ja zaczelam od kocyka [emoji5]mieciutki i rozowy[emoji4]jak sie pozniej okazalo leni sie ,wiec mnie wkurzyl,ale coz najwyzej bedzie miala ksiezniczka kilka kocykow[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@zaba38 jak masz podniesiona homocysteine wiec prawdopodobnie jedna albo 2 mutacje, a moze wiecej. One sa odpowiedzialne za slabe przyswajanie kwasu foliowego, tendencje do zylakow. Stad anomalie genetyczne lub mikrozakrzepy, ktore odcinaja doplyw tlenu do lozyska i dziecko nie moze sie rozwijac. Zrob pelna diagnostyke, bo trombofilia to nie wszystko. Bywaja inne trudnosci

@kas90 jak robisz gerberki?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia homocsteinę miałam chyba 21-strasznie wysoką. Pakiet to może złe słowo, dostałam cały zestaw badań -dokładnie 16 a 2 ostatnie to właśnie mutacja mthfr i mutacja genu protrombiny ale pani na Skawińskiej (gdzie je robiłam) poleciła mi wstrzymać się z tymi dwoma ostatnimi a lekarz też napisał mi je z pytajnikiem więc się wstrzymałam. Pewnie je jednak zrobię dla świętego spokoju.
Witam wszystkie dziewczyny na forum. Dzięki za wsparcie☺

@zaba38 nie chce krakać ale przy takiej homocysteinie to nie wierze ,że mutacji nie ma ;/ zaopatrz się w metylowany kwas foliowy i wit z gruby B jeśli jeszcze nie bierzesz . No i staraj się pić sok i przetwory z buraka . A teraz masz niższą homocysteine czy się urzymuje na takim poziomie ? ... może być jedną z przyczyn Twoich niepowodzeń ;/ ja zaczynałam od 10,2 teraz mam 5 :)

reklama
@roxie123 metyle biorę już od m-ca bo Was podczytuję już jakiś czas☺ sok z buraka zamierzam zrobić wkrótce a homocysteinę drugi raz jeszcze nie badałam, poczekam jeszcze z m-c.

Do góry