reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć, mam pytanie do dziewczyn u których stwierdzono haplotyp hamujący KIR - kto w Krakowie zajmuje się robieniem wlewów domacicznych z accofilu?, jak to wygląda i ile kosztuje? Pozdrawiam

reklama
@pixi.nova gratuluje. Tego wyniku kazda sie boi. Super ze w kariotypach nie ma przeszkod. U nas prawdopodobnie bedzie chlopczyk. Skad wiem ze owulka wczesniej, bo cykl monitorowany, obserwacje i sluz swoje pokazaly i wiek dziecka z poczatku coazy tez wskazywal na wczesniejsza owulacje. Kochana ja oprocz endomendy mam pcos. Dieta dieta, ale hormony... tego trzeba bardzo pilnowac w pcos. I czesto sa cykle bezowulacyjne stad taki problem z zajsciem w ciaze. Jednak MOŻLIWE [emoji1][emoji1][emoji1]

@zaba38 witaj. Niestety my sie nie szczepilismy a allo bylo ok 37%, wiec tu ci nie pomoge. Moze inne dziewczyny. Haplotyp kir mam aa, ale acofilu nie bralam. Wiem ze dr Przybycien (gin) i Sydor (immunolog). Ale nie wiem ile kosztuje. Sa dziewczyny co biora, one odpowiedza [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@zaba38 witaj. Ja biorę accofil. Ale nie załapałam się na wlewy domaciczne. Wg. Przybycienia powinny być podane tuż po owulacji, w obiecujacym cyklu. Jestem w 12 tygodniu ciąży, z cyklu, który nic dobrego nie włożył [emoji7] i biorę zastrzyki dopiero od pozytywnej bety. Chodzę na monitoringi do Macierzyństwa, wizyta 150 zł. Ale do Przybycienia bardzo trudno się dostać na pierwszą wizytę.
Haplotyp KIR - aa, jestem po szczepieniach bo u mnie mlr było 0%
@pixi.nova superrrr, że kariotypy są ok. Ja też głęboko odetchnęłam jak dostałam wynik

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki! Ja tak na szybko -później Was nadrobie ale melduję po wizycie ze wyniki badań dobre, Małej serduszko ślicznie bije, dalej jest główką w dół. Szybka trzyma i nic nie zwiastuje wcześniejszego porodu. Następna wizyta za dwa tygodnie i wtedy też ostatnie USG żeby sprawdzić wymiary i szacunkowa wagę :-*

Dziewczyny wytłumaczycie mi co to są badania te allo itd . i kiedy je robicie ? I co to są te ddimery ? bo tak czytam często piszecie a nie wiem o co to chodzi ;/

@agatush cieszę się bardzo :) coraz bliżej mety :*

@nafoczka 45 min z M to hardcore heheh[emoji23]

@pixi.nova gratuluje kariotypow[emoji5]mi tez ulzylo jak odebralismy ,tym bardziej ,ze juz w ciazy bylam jak szlismy odebrac wynik.
Z klima to juz bede myslala na nastepene lato,bo watpie zeby jescze byla fala upalow tak dlugo[emoji4]dzis spadla mi temp w do u do 23,2 i musialam bluze zalozyc hehe bo mi zimno bylo[emoji3]
A przed nastepnym latem bede intensywnie myslec czy mi sie jeszcze bedzie oplacalo jakby to mialo byc ostatnie lato to pewnie wytrzmam bo w sumie kasy bedzie duzo potrzebnej na wykonczenie domku[emoji58]

Udzielaj sie czesciej[emoji5]

@roxie123 allo mrl to chyba ochrona zarodka jak dobrze zapamietalam.
W sensie im wyzsze tym lepiej bo to znaczy ,ze organizm nie odrzuci ciazy.

D-dimery robilam to badanie przy clexane ,to cos z krzepliwosci,tez bedziesz robic zeby sprawdzic czy nie potrzebujesz wiekszej dawki clexane[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@matulkaa dziękuję za odpowiedź, pocieszające, że zachodzicie w ciążę przy tym haplotypie, immunologia to już moja ostatnia próba walki z niepłodnością (ponad 8 lat) jedynie co wyszło nie tak to homocysteina i te KIRy...

reklama
@roxi allo mlr to ochrona jaka cialo matki zapewnia dziecku. Jak jest mala to cialo moze potraktowac ciaze jako cialo obce i ja zabija. To tak przyziemnie. Nie ma okreslonego dnia na zrobienie badania. Tylko telefonicznie musisz sie umowic bo sa kolejki. My robilismy w prokocimiu. To badanie z krwi tylko trzeba byc z partnerem razem.

@zaba38 a mutacja mhtfr? To czesto idzie w parze z podwyzszona homocysteina

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry