reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć, mam pytanie do dziewczyn u których stwierdzono haplotyp hamujący KIR - kto w Krakowie zajmuje się robieniem wlewów domacicznych z accofilu?, jak to wygląda i ile kosztuje? Pozdrawiam

reklama
@pixi.nova gratuluje. Tego wyniku kazda sie boi. Super ze w kariotypach nie ma przeszkod. U nas prawdopodobnie bedzie chlopczyk. Skad wiem ze owulka wczesniej, bo cykl monitorowany, obserwacje i sluz swoje pokazaly i wiek dziecka z poczatku coazy tez wskazywal na wczesniejsza owulacje. Kochana ja oprocz endomendy mam pcos. Dieta dieta, ale hormony... tego trzeba bardzo pilnowac w pcos. I czesto sa cykle bezowulacyjne stad taki problem z zajsciem w ciaze. Jednak MOŻLIWE [emoji1][emoji1][emoji1]

@zaba38 witaj. Niestety my sie nie szczepilismy a allo bylo ok 37%, wiec tu ci nie pomoge. Moze inne dziewczyny. Haplotyp kir mam aa, ale acofilu nie bralam. Wiem ze dr Przybycien (gin) i Sydor (immunolog). Ale nie wiem ile kosztuje. Sa dziewczyny co biora, one odpowiedza [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@zaba38 witaj. Ja biorę accofil. Ale nie załapałam się na wlewy domaciczne. Wg. Przybycienia powinny być podane tuż po owulacji, w obiecujacym cyklu. Jestem w 12 tygodniu ciąży, z cyklu, który nic dobrego nie włożył [emoji7] i biorę zastrzyki dopiero od pozytywnej bety. Chodzę na monitoringi do Macierzyństwa, wizyta 150 zł. Ale do Przybycienia bardzo trudno się dostać na pierwszą wizytę.
Haplotyp KIR - aa, jestem po szczepieniach bo u mnie mlr było 0%
@pixi.nova superrrr, że kariotypy są ok. Ja też głęboko odetchnęłam jak dostałam wynik

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki! Ja tak na szybko -później Was nadrobie ale melduję po wizycie ze wyniki badań dobre, Małej serduszko ślicznie bije, dalej jest główką w dół. Szybka trzyma i nic nie zwiastuje wcześniejszego porodu. Następna wizyta za dwa tygodnie i wtedy też ostatnie USG żeby sprawdzić wymiary i szacunkowa wagę :-*

Dziewczyny wytłumaczycie mi co to są badania te allo itd . i kiedy je robicie ? I co to są te ddimery ? bo tak czytam często piszecie a nie wiem o co to chodzi ;/

@agatush cieszę się bardzo :) coraz bliżej mety :*

@nafoczka 45 min z M to hardcore heheh[emoji23]

@pixi.nova gratuluje kariotypow[emoji5]mi tez ulzylo jak odebralismy ,tym bardziej ,ze juz w ciazy bylam jak szlismy odebrac wynik.
Z klima to juz bede myslala na nastepene lato,bo watpie zeby jescze byla fala upalow tak dlugo[emoji4]dzis spadla mi temp w do u do 23,2 i musialam bluze zalozyc hehe bo mi zimno bylo[emoji3]
A przed nastepnym latem bede intensywnie myslec czy mi sie jeszcze bedzie oplacalo jakby to mialo byc ostatnie lato to pewnie wytrzmam bo w sumie kasy bedzie duzo potrzebnej na wykonczenie domku[emoji58]

Udzielaj sie czesciej[emoji5]

@roxie123 allo mrl to chyba ochrona zarodka jak dobrze zapamietalam.
W sensie im wyzsze tym lepiej bo to znaczy ,ze organizm nie odrzuci ciazy.

D-dimery robilam to badanie przy clexane ,to cos z krzepliwosci,tez bedziesz robic zeby sprawdzic czy nie potrzebujesz wiekszej dawki clexane[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@matulkaa dziękuję za odpowiedź, pocieszające, że zachodzicie w ciążę przy tym haplotypie, immunologia to już moja ostatnia próba walki z niepłodnością (ponad 8 lat) jedynie co wyszło nie tak to homocysteina i te KIRy...

reklama
@roxi allo mlr to ochrona jaka cialo matki zapewnia dziecku. Jak jest mala to cialo moze potraktowac ciaze jako cialo obce i ja zabija. To tak przyziemnie. Nie ma okreslonego dnia na zrobienie badania. Tylko telefonicznie musisz sie umowic bo sa kolejki. My robilismy w prokocimiu. To badanie z krwi tylko trzeba byc z partnerem razem.

@zaba38 a mutacja mhtfr? To czesto idzie w parze z podwyzszona homocysteina

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry