reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@zaba38 bardzo wysoka :( dużo ponad normę nawet - tu chyba każda z nas miała niższą. Ja bym nie czekała i robiła genetyczne: V leiden,, MTHFR, pai, vR2. Bo każdy miesiąc się liczy, a na te czeka się ok 2 tygodni.
A pytanie ogólne - myślicie, ze jest sens sprawdzać po miesiącu homocysteine, czy poczekać jeszcze miesiąc? Sama się bije z myślami czy już kontrolować czy dać jeszcze organizmowi czas?

reklama
@roxie123 no powiem Ci kochana, ze coś jest na rzeczy z tymi Twoimi oczami - w sumie z okiem ;) Bo jedno pokazałaś. Ja nigdy nie słyszałam o oczach, ale trzymam kciuki, żeby to nie był zabobon tylko pierwszy najpierwszy sygnał :)
@bertha głowa do góry - patrz na mnie - za chwilkę 40 latkę - ja mam nóż na gardle :(, a Ty możesz jeszcze wziąć 1 oddech i w przyszłym roku zobaczysz, ze będziesz śmigać z wózkiem :)
Mam nadzieje, ze ja tez i umówimy się na jakiś spacer ;)
To jesteśmy umówione! ;)

@bertha kochana no k...rwa tak mi przykro cholera u Ciebie ciągle coś. Kochana mam pytanie kiedy robiłaś cytologie nie chce nic sugerować straszyć itd ale ja miałam stany zapalne jak miałam brzydkie cytologie. Jestem z Tobą

Cytologia zrobiona, wzorowa.

@marshia V leiden jest w zestawie a pozostałe pewnie zrobię, poczekam na te wyniki i zlecę kolejne bo zabezpieczyli mi dodatkową próbkę krwi więc nie muszę tam nawet iść

@Funia90 wózek cybex premium technicznie jest po prostu super Pan mówił o nim godzinę chodzi głównie o składanie transport, koła, hamulce i wygodę maluszka po prostu extra podoba mi się ale jest również super drogi ale.... mam lekkich sponsorów moich rodziców i juz mówili że dołożą się albo kupia meble dla malutkiej i całe łóżeczka z materacem i pościelą itd więc mogę sobie na niego pozwolić chodź decyzja jeszcze nie podjeta u nas czas oczekiwania na wózek meble to 6 tygodni więc trzeba myśleć

Ps kocyk to kup minky one są fajne ciepłe i mięciutkie

@kas90 kochana tak z rana gotować haha dobre. Przyjedź do mnie to i mnie ugotujesz bo ja ostatnio mam spadek formy jeśli chodzi o gotowanie i myślę byle na szybko.

@zaba38 koniecznie zrób te badania co wymieniła @marshia i jeszcze gen protrombiny. Homocysteina bardzo wysoka

Dziewczyny jesteście prawdziwym wsparciem próbuję przetrwać ja i moja głowa

@agatush super cieszę się bardzo ściskam Was

@susana jesteś jak się czujesz? Myślę o Was? To juz niedługo

@bertha to może faktycznie mąż /partner ma bakterie i Cię zaraża bo skąd te bakterie ciągle.

@roxie123 allo mrl to właśnie odrzucenie zarodka i traktowanie go jak ciało obce Malina nazwał to agresywnym układem immunologicznym coś w tym jest patrząc na moje wyniki musisz zrobić to badanie wraz z mężem ( pobranie krwi). Ale jeśli mogę coś doradzić jeśli nie bierzesz pod uwagę szczepień to ja bym nie robiła tego badania bo po co Ci ta wiedza ( a jeśli wyjdzie brak hamowania i zajdziesz w ciążę to co zrobisz myślenie Cię wykończy) taka moja mała rada

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 Kochan będzie dobrze wierzę w to i tobie musi starczyć tej wiary do końca ciąży nie wolno ci wątpić . Wiem, że psychika robi swoje ale musisz starać się odciągać złe myśli bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Nie wiem jeszcze kiedy zrobię test może pod koniec tygodnia.
@Bertha Kochana walczymy dalej czasami trzeba cierpliwie czekać wierząc , że nadejdzie ten upragniony dzień.
@Burczuś Trzymam kciuki.
@Roxie123 Może w tym miesiącu przypadnie twoja kolej.
@agatush Super wieści.
@Kas90 @Funia90 Pozdrawiam Kochane.
@Czarna-mała@Mała79@Dżoł Co u was.?
@Marzycielka81 Trzymam kciuki za owocny cykl.
@Nafoczka Ty to jesteś kobieta pracująca he he .
@Destino Trzymam kciuki za was .

@roxie123 myślę że to dobra decyzja

@magda1208 a jak się czujesz? Kochana jesteś dla mnie wielkim wsparciem ściskam Cię

Ps do mam ziemskich pytanie?czy do łóżeczka 140x70 kołdra ma być 90x120 czy 100x135 zgłupiałam trochę może doświadczone coś pomogą @nafoczka

Ostatnia edycja:
@bertha przytulam :** zobaczysz jeszcze zaświeci słońce ...wiem , że to wszystko uciążliwe :< ale wszystko przed Tobą :)
@marshia też oczywiście podchodzę do tego z dystansem , bo ja to w zabobony nie wierzę zbytnio :) ale mam nadzieję ,że się tym razem udało , bo tak bardzo bym już chciała dołączyć do brzuchatek...
@ovli22 dziękuję ;* a jak u Ciebie staranka rozpoczęte ? :)
@marzycielka81 dziękuję :* a jak Ty się masz ?
@Destino jasne ,że kilogramy to sprawa drugorzędna , teraz wcinaj ile masz ochotę :) poza tym na zdjęciu nie widać tych kg u Ciebie szczuplutka jesteś :) i zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam hihi myślałam ,ze masz długie ciemne włosy i ciemną karnację :)
@nafoczka hahaha Ty łobuziaro Ty :D u mnie przerwa w sexach bo było tyle , że musze odespać haha :D o matko Ty to obrotna kobita jesteś :) widzisz tak się martwiła , a chłopaki sobie świetnie radzą :)

A tak swoją drogą , może głupie pytanie , były u Was sexy po bobosexach czy już czekałyście do testowania na odwyku ? :)

U nas były i po owulacji ;)

@Funia90 ja sie waga nie przejmuje. Oczywiscie nie na wszystko sobie pozwalam, ale skoro z dieta z niskim ig, chodakowska i bieganiem ze psem przed ciaza z zgubilam prawie 20 kg to teraz tez sobie poradze, zwlaszcza ze bedzie za kim biegac. Poz tym od dlugiego czasu przymierzam sie do cwiczen. Musze to zrobic delikatnie, ale moge. A chetnie sie poruszam bo jak narazie robie przewaznie za inkubator na kanapie i powoli miewam dosc. Jestem raczej z tych co ciagle musza cos robic.
A slodycze??? Moj M uwielbia jak jestem w ciazy ciagac mnie po stoiskach ze slodkim, bo mnie mdli. 0 cukru. Po prostu nie moge. Nawet slodkich owocow. Za to sledzik w occie, kiszony ogorek czy kapustka, kwasne jablka, agrescik na kilogramy, czerwona i czarna porzeczka. To moje smaki. Sama kwasnica, ktorej nikt nie rusza jest dla mnie najslodsza. Nawet lody sa ble [emoji53]. A normalnie to slodycze kocham [emoji7]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Destino - i ja będę z Wami zrzucać kg po ciąży. Masz smaki ewidentnie na synka :-D

@Destino to zobacz totalnie odwrotnie niz ja[emoji4]za slodkie dam sie pokroic ,za to rzeczy o ktorych piszesz nie tykam bo mi niedobrze[emoji4]kazda inaczej.
Dobrze ,ze nie mam tendecji do tycia bo po tym co ja jem to juz powinnam ze sto kilo wazyc[emoji23]
Jak u mnie na prwade sie plec potwierdzi to jestesmy prawdziwymi przykladami smakowych zabobonow[emoji16]

Kupilam detektor i odnalazalam (tak mi sie wydaje) serduszko w minutke ,ale sluchalam tylko 15 sek,bo to w pracy i na stojaco no i schizowalam sie ,ze ktos wejdzie i mnie ujrzy[emoji1]ale na 99% to bylo to[emoji173]️wieczorkiem sprawdze raz jeszcze i tak raz na kilka dni przez kilka sekund poslucham dla spokoju[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funia cieszę się, że odnalazłaś tak szybko serduszko - i jak super wrażenie nie :D pamiętam jak mnie sie udało za pierwszym razem... nie zapomnę tego do końca życia :)

Mi waga jakoś sama tak rosła i wcale sobie nie folgowałam ze względów na insuline, a mimo wszystko było co było. Mały był duży bo jak na 36tc 3200 to dużo, wód i łozysko tez było ponoć spore więc pierwsze 9 kg spadło mi od razu a potem były "schody", waga ruszyła dopiero gdy zaprzyjaźniłam sie z "Ewą" i tak pomału z 64 jest 55. Teraz jak nie padam na pysio to czasem robie trening podtrzymujacy taki 15 min a nie 45 bo na to, to juz sil nie mam no chyba, ze z M mi tyle zejdzie :D co oczywiscie jest rzadkościa tak długoooo "ćwiczyć" :D :D :D

Nafoczka też ćwiczyłam z Ewką przed ślubem i byłam zadowolona z efektów :)

Dziewczyny, nie czytałam was pół dnia i tyle stron:D
U mnie dziś sajgon, o 5 rano gotowałam leczo, bo od 3.30 nie spałam i już nie mogłam wyleżeć:p
Ostatnie miesiące spania, a człowiek jak na złość nie śpi.
A potem zeszło mnie z robieniem "gerberków", bo od teściów dostałam jabłuszka z ich ogrodu :)
Zrobiłam jabłuszka, jabłuszka z malinami i jabłuszka z morelami.

@Porzeczka1234, wszystko będzie dobrze z księżniczką <3 jesteś pod opieką najlepszego lekarza, robisz badania, bierzesz leki. Swoją drogą dobrze, że mąż cię odciąga. Słuchaj, ja dziś kupiłam pierwszą rzecz dla małej. Kosz na pieluchy na olx, haha :D Słodkie prawda? :p

Witam nowe koleżanki :) Niestety niewiele mogę pomóc.

Kasiu jak ja Cię doskonale rozumiem z tym spaniem.... ale nie pocieszę Cię kochana.... ja od połowy ciąży spać nie mogę i nic nie wskazuje na to, żeby to sie miało zmienić :p

reklama
Do góry