reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mickey do mnie też możesz się uśmiechnąć ;) mam metformax 500, co prawda nie całe opakowanie, ale chyba z 30 tabletek tam jest. Jak coś to zapytam męża czy w Dublinie nie mam więcej i w tym tygodniu będzie wysyłał mi paczke to i metkę wrzuci .

reklama
Mickey do mnie też możesz się uśmiechnąć ;) mam metformax 500, co prawda nie całe opakowanie, ale chyba z 30 tabletek tam jest. Jak coś to zapytam męża czy w Dublinie nie mam więcej i w tym tygodniu będzie wysyłał mi paczke to i metkę wrzuci .
Dziękuję Wam Sus i tęczowa jesteście słodkie, to jeszcze podpowiedzieć mi jaką dawke należało by brać bo 2lekarzy uważa że niepotrzeba a chyba nie zaszkodzi?insulina na czczo 7,8 po1h 53,0 po 2h 28,2

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja brałam tylko jedną tabletkę 500 mg, bo wyniki miałam w miarę ok. w Miesiącu w którym zaszłam brałam 750 mg i potem te 750 mg brałam w ciąży do 12 tyg, a potem zeszłam na 500 mg i brałam je do wylądowania w szpitalu ( z powodu kaszlu) czyli do 18 tyg. Myślę, że i Tobie 500 mg wystarczy ( choć jak gdzie czytałam to jest dawka placebo), nie wiem ja uważam, że mi pomogło ;) ale poczekajmy na dr Quinn i dr Nafoczkę :D

Witam się weekendowo,

Dziewczynki nadal trawię wynik MLR. Dostałam dziś odpowiedź od Pana Doktora, żebym wykonała test limfocytotoksyczny i po interpretacji wyniku będziemy układać dalej plan. Wiecie co przy okazji sprawdzę aktywność NK, przypomnijcie proszę kiedy powinno robić się NK, na początku cyklu czy na końcu?

@tęczowa89 i @susana przypomniałyście mi, że mam ostatnie opakowanie Glucophage w domu [emoji33] muszę podreptać do lekarza w przyszłym tygodniu [emoji6]

Miłego weekendu [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

ja brałam tylko jedną tabletkę 500 mg, bo wyniki miałam w miarę ok. w Miesiącu w którym zaszłam brałam 750 mg i potem te 750 mg brałam w ciąży do 12 tyg, a potem zeszłam na 500 mg i brałam je do wylądowania w szpitalu ( z powodu kaszlu) czyli do 18 tyg. Myślę, że i Tobie 500 mg wystarczy ( choć jak gdzie czytałam to jest dawka placebo), nie wiem ja uważam, że mi pomogło ;) ale poczekajmy na dr Quinn i dr Nafoczkę :D
Tęczowa więc uśmiecham się 2u potem odezwę się na priv czekam jeszcze na wymienione wyżej panie dr i wezmę spróbuję z metką, czarna Nk robi się zaraz przed @ w 2 fazie cyklu, w Prokocimiu nk liczba koszt 75 zł a aktywnosc 360 zł,ale przy aktywności musisz zadzwonić i się zapisać na termin przynajmniej ja tak robiłam w marcu,

Sus, ostatnie pytanie:D
Zdobyłam receptę na jodid200. I teraz nie wiem czy łykać codziennie 200, czy co drugi dzień pół tabletki (200/100). W femibionie było jodu150.

Ja chyba tez mam niepełne opakowanie metki w domu do oddania.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sus, ostatnie pytanie:D
Zdobyłam receptę na jodid200. I teraz nie wiem czy łykać codziennie 200, czy co drugi dzień pół tabletki (200/100). W femibionie było jodu150.
Kas
Mnie dwóch ginów każe łykać 200 mg dziennie czyli jedną tablete dziennie

Mickey
Ja brałam jedną tabletkę metformaxu 500 na noc
Jakoś tak jak pisze tęczowa zmuany w wynikach glukozy szału nie było .
Więc to chyba dawka profilaktyczna

reklama
Kurde dziewczyny sprawdzam cennik laba na Prokocimu i nie mogę znaleźć tego testu limfocytotoksycznego :( stąd moje pytanie czy któraś z Was wykonywała test limfocytotoksyczny (LCT) na Prokocimu? może po prostu nie jest on ujęty w cenniku? Albo pod złą nazwą szukam...[emoji20]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry