reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mała79 ja powiedzieć mogę jedynie tyle ,że nie doradzę ,ale na mój kiepski łeb to może nk jest zajęte zwalczaniem guzka na tarczycy i przegapi ciążę i pozwoli jej sie bezpiecznie zagnieździć i dojrzec ale to moje kombinowanie.
@anetkruczek nom 3 razy na cykl musisz się wyprawić do doktora,zwasze zazdrościłam tym co miały go na miejscu. Ja mam ponad 100km i za dużo akcji z autem żebym tak moją bryczkę cisnęła.Choć nie powiem ,jak dotrwam do 13tyg to pojadę na ten jego mega sprzęt niech mi dokładnie pomierzy i poogląda dziadygę. Będzie chłopak na pewno u mnie bo tylko jabłek,pomidorów i paluszków mi się chce słodycz to rzadkość.
@Porzeczka1234 ale kruszyna ma wyraźny nosek. To ja sama mianuje się na doktora i mówię Ci ,że ryzyka ZD na pewno nie ma ;p
@bea25ta tata ma duży i nazywamy go synem wielkiego nosa ja maly knypek mam także wyobraź sobie nos teścia haha

reklama
@mała79 ja powiedzieć mogę jedynie tyle ,że nie doradzę ,ale na mój kiepski łeb to może nk jest zajęte zwalczaniem guzka na tarczycy i przegapi ciążę i pozwoli jej sie bezpiecznie zagnieździć i dojrzec ale to moje kombinowanie.
@anetkruczek nom 3 razy na cykl musisz się wyprawić do doktora,zwasze zazdrościłam tym co miały go na miejscu. Ja mam ponad 100km i za dużo akcji z autem żebym tak moją bryczkę cisnęła.Choć nie powiem ,jak dotrwam do 13tyg to pojadę na ten jego mega sprzęt niech mi dokładnie pomierzy i poogląda dziadygę. Będzie chłopak na pewno u mnie bo tylko jabłek,pomidorów i paluszków mi się chce słodycz to rzadkość.
@Porzeczka1234 ale kruszyna ma wyraźny nosek. To ja sama mianuje się na doktora i mówię Ci ,że ryzyka ZD na pewno nie ma ;p
Beata, ja jak jadłam jabłka i pomidory na kilogramy to mam teraz 7letnią pyskującą pannę, także ten tego...
Porzeczko, ja po prenatalnych usłyszałam najgorsze rzeczy, NT 3,4 także mnie i tego co przeszłam chyba nikt nie pobije.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta tata ma duży i nazywamy go synem wielkiego nosa ja maly knypek mam także wyobraź sobie nos teścia haha
Porzeczko gratuluje pozytywnej wizyty, ah te nosy, jak to mówią w przypadku faceta-jaka wystawa- taki sklep:D:D:D
anetkruczek jeśli chodzi o lamette i moje doświadczenia chyba są najdziwniejsze:oo::oo::oo:
ja zawsze za 1 razem zachodziłam, przy lameccie nie ma takiej opcji, u mnie kilka dni po owu mam ból jak na @ i ja to odczytuje że mój organizm cudowny zwalcza komórki, może to ma jakiś związek z tym ze lametta generanie w USA jest podawana w celu leczenia nowotworu i jakoś to oddziałuje na immunologie, ot takie moje przemyślenia, u mnie ewidentnie coś jest nie tak
@czarna_mala hop hop
ja łapię dołek, a propo guzka na tarczycy ja też mam
mała79 robiłaś badanie ANA?

@bea25ta ja na początku żyłam na bananach i chrupkach kukurydzianych nie mogłam patrzeć na słodkie a dziewczynka będzie więc z tymi smakami nie wiadomo nigdy :-D grunt żeby zdrowe było prawda :-D mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoja Kruszynke :-)

@mała79 po pierwsze robiłaś biopsję tego guza żeby zbadać jego budowę komórkową? Po drugie leki imunosupresyjne to np.encorton ( steryd) a progesyeron też ma działanie imunosupresyjne czyli np.luteina czy dupek.I ten naturalnie wytwarzany też ma takie działanie .
Co do starań z lametta.Dolaczylabym jeszcze metformine ,która jest stosowana w klinikach niepłodności właśnie dla podróżowania komórek jajowych .Takie samo zdanie ma też Milewicz .

@Magda82... Nawet kupiłam tą metformine ale od kiedy ja jeść ? Jestem teraz w dniach nieplodnycn przed rozpoczęciem starań to już ja wprowadzić czy w cyklu starań ?

@anetkruczek jaką masz dawkę i czy badałaś krzywą insulinową i cukrową? I myślę że spokojnie możesz już zacząć brać skoro jesteś przed owulacją .Tylko pamiętaj żeby brać wieczorem przed snem wtedy prześpisz ewentualne skutki uboczne .

Porzeczka gratuluje udanej wizyty [emoji5]

Beatka a ja bede miala synusia a od poczatku wcinam slodkie. Nie ma reguly co do plci [emoji6]

A to buziaczek Szymusia [emoji7][emoji7]

1494001505-aaaaaa.jpeg

Robaczek wazy 1520 g i poki co jest ulozony posladkowo ale licze na to ze sie jeszcze obroci [emoji5]

reklama
@Liluli a wogóle do kogo chodzisz i gdzie rodzisz?? Nunuś piękny wygląda tak spokojnie
@mickey* na wizazu są dziewczyny z allo 0 po szczepieniach nadal 0 i mają zdrowe dzieci aaa i są pacjentkami naszego doktora ;)

Ostatnia edycja:
Do góry