reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mała79 ja powiedzieć mogę jedynie tyle ,że nie doradzę ,ale na mój kiepski łeb to może nk jest zajęte zwalczaniem guzka na tarczycy i przegapi ciążę i pozwoli jej sie bezpiecznie zagnieździć i dojrzec ale to moje kombinowanie.
@anetkruczek nom 3 razy na cykl musisz się wyprawić do doktora,zwasze zazdrościłam tym co miały go na miejscu. Ja mam ponad 100km i za dużo akcji z autem żebym tak moją bryczkę cisnęła.Choć nie powiem ,jak dotrwam do 13tyg to pojadę na ten jego mega sprzęt niech mi dokładnie pomierzy i poogląda dziadygę. Będzie chłopak na pewno u mnie bo tylko jabłek,pomidorów i paluszków mi się chce słodycz to rzadkość.
@Porzeczka1234 ale kruszyna ma wyraźny nosek. To ja sama mianuje się na doktora i mówię Ci ,że ryzyka ZD na pewno nie ma ;p
@bea25ta tata ma duży i nazywamy go synem wielkiego nosa ja maly knypek mam także wyobraź sobie nos teścia haha

reklama
@mała79 ja powiedzieć mogę jedynie tyle ,że nie doradzę ,ale na mój kiepski łeb to może nk jest zajęte zwalczaniem guzka na tarczycy i przegapi ciążę i pozwoli jej sie bezpiecznie zagnieździć i dojrzec ale to moje kombinowanie.
@anetkruczek nom 3 razy na cykl musisz się wyprawić do doktora,zwasze zazdrościłam tym co miały go na miejscu. Ja mam ponad 100km i za dużo akcji z autem żebym tak moją bryczkę cisnęła.Choć nie powiem ,jak dotrwam do 13tyg to pojadę na ten jego mega sprzęt niech mi dokładnie pomierzy i poogląda dziadygę. Będzie chłopak na pewno u mnie bo tylko jabłek,pomidorów i paluszków mi się chce słodycz to rzadkość.
@Porzeczka1234 ale kruszyna ma wyraźny nosek. To ja sama mianuje się na doktora i mówię Ci ,że ryzyka ZD na pewno nie ma ;p
Beata, ja jak jadłam jabłka i pomidory na kilogramy to mam teraz 7letnią pyskującą pannę, także ten tego...
Porzeczko, ja po prenatalnych usłyszałam najgorsze rzeczy, NT 3,4 także mnie i tego co przeszłam chyba nikt nie pobije.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta tata ma duży i nazywamy go synem wielkiego nosa ja maly knypek mam także wyobraź sobie nos teścia haha
Porzeczko gratuluje pozytywnej wizyty, ah te nosy, jak to mówią w przypadku faceta-jaka wystawa- taki sklep:D:D:D
anetkruczek jeśli chodzi o lamette i moje doświadczenia chyba są najdziwniejsze:oo::oo::oo:
ja zawsze za 1 razem zachodziłam, przy lameccie nie ma takiej opcji, u mnie kilka dni po owu mam ból jak na @ i ja to odczytuje że mój organizm cudowny zwalcza komórki, może to ma jakiś związek z tym ze lametta generanie w USA jest podawana w celu leczenia nowotworu i jakoś to oddziałuje na immunologie, ot takie moje przemyślenia, u mnie ewidentnie coś jest nie tak
@czarna_mala hop hop
ja łapię dołek, a propo guzka na tarczycy ja też mam
mała79 robiłaś badanie ANA?

@bea25ta ja na początku żyłam na bananach i chrupkach kukurydzianych nie mogłam patrzeć na słodkie a dziewczynka będzie więc z tymi smakami nie wiadomo nigdy :-D grunt żeby zdrowe było prawda :-D mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoja Kruszynke :-)

@mała79 po pierwsze robiłaś biopsję tego guza żeby zbadać jego budowę komórkową? Po drugie leki imunosupresyjne to np.encorton ( steryd) a progesyeron też ma działanie imunosupresyjne czyli np.luteina czy dupek.I ten naturalnie wytwarzany też ma takie działanie .
Co do starań z lametta.Dolaczylabym jeszcze metformine ,która jest stosowana w klinikach niepłodności właśnie dla podróżowania komórek jajowych .Takie samo zdanie ma też Milewicz .

@Magda82... Nawet kupiłam tą metformine ale od kiedy ja jeść ? Jestem teraz w dniach nieplodnycn przed rozpoczęciem starań to już ja wprowadzić czy w cyklu starań ?

@anetkruczek jaką masz dawkę i czy badałaś krzywą insulinową i cukrową? I myślę że spokojnie możesz już zacząć brać skoro jesteś przed owulacją .Tylko pamiętaj żeby brać wieczorem przed snem wtedy prześpisz ewentualne skutki uboczne .

Porzeczka gratuluje udanej wizyty [emoji5]

Beatka a ja bede miala synusia a od poczatku wcinam slodkie. Nie ma reguly co do plci [emoji6]

A to buziaczek Szymusia [emoji7][emoji7]

1494001505-aaaaaa.jpeg

Robaczek wazy 1520 g i poki co jest ulozony posladkowo ale licze na to ze sie jeszcze obroci [emoji5]

reklama
@Liluli a wogóle do kogo chodzisz i gdzie rodzisz?? Nunuś piękny wygląda tak spokojnie
@mickey* na wizazu są dziewczyny z allo 0 po szczepieniach nadal 0 i mają zdrowe dzieci aaa i są pacjentkami naszego doktora ;)

Ostatnia edycja:
Do góry