reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czarna, ja go robiłam w Prokocimiu, prawie rok temu. Nazwę na badaniu mam wpisaną: test cytotoksyczny (W surowicy pani X nie stwierdzono obecności przeciwciał cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom dawcy Y). Więc to chyba o to Ci chodzi?
Nie wiem czy on się jakoś cross-match nie nazywał?? Pamiętam, że dopiero jak zadzwoniłam to się dowiedziałam dokładnie, bo też nie mogłam ogarnąć które to w końcu.

Nr 329, zaraz pod allo-mlr więc to chyba to:
http://www.szpitalzdrowia.pl/wp-content/uploads/2013/09/CENNIK-ANALIZ-LABORATORYJNYCH.pdf

I chyba tyle właśnie płaciłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robiłam w Prokocimiu, badanie nazywa się test mikrocytotoksyczny cross-match za 94 zł.

1494067997-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Muszę Wam coś napisać, Dzisjaj do pokoju obok mojego przyjęli takie wstrętne dziewuszysko; jest chyba ok 25 tc, wygląda strasznie, ale to nic tak kopci faje że zasmrodziła oddział, odłącza kroplówkę i leci na fajke!!! Położne i lekarka tłumaczą jej o odpowiedzialnym rodzicielstwie itp. ale to nie działa!! My tu leżymy jak kłody a taka małpa ma wszystko w d..ie!! Jaki los czeka to dzieciątko jak przeżyje!!!
A teraz dali jej do podpisania dokumenty że odmawia leczenia!!!!!! Pewnie podpisze.

Czarna, ja go robiłam w Prokocimiu, prawie rok temu. Nazwę na badaniu mam wpisaną: test cytotoksyczny (W surowicy pani X nie stwierdzono obecności przeciwciał cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom dawcy Y). Więc to chyba o to Ci chodzi?
Nie wiem czy on się jakoś cross-match nie nazywał?? Pamiętam, że dopiero jak zadzwoniłam to się dowiedziałam dokładnie, bo też nie mogłam ogarnąć które to w końcu.

Nr 329, zaraz pod allo-mlr więc to chyba to:
http://www.szpitalzdrowia.pl/wp-content/uploads/2013/09/CENNIK-ANALIZ-LABORATORYJNYCH.pdf

I chyba tyle właśnie płaciłam.

Ja robiłam w Prokocimiu, badanie nazywa się test mikrocytotoksyczny cross-match za 94 zł.

1494067997-aaaaaa.jpeg

Dzięki dziewczynki za odzew [emoji8] [emoji8] ja robiłam, ale coś takiego jak w załączniku. Wiecie co, opadłam z sił i szlag trafił mój optymizm, te starania niszczą mnie psychicznie.

6fec4fe92d0dd3772832d12839ac802d.jpg

Muszę Wam coś napisać, Dzisjaj do pokoju obok mojego przyjęli takie wstrętne dziewuszysko; jest chyba ok 25 tc, wygląda strasznie, ale to nic tak kopci faje że zasmrodziła oddział, odłącza kroplówkę i leci na fajke!!! Położne i lekarka tłumaczą jej o odpowiedzialnym rodzicielstwie itp. ale to nie działa!! My tu leżymy jak kłody a taka małpa ma wszystko w d..ie!! Jaki los czeka to dzieciątko jak przeżyje!!!
A teraz dali jej do podpisania dokumenty że odmawia leczenia!!!!!! Pewnie podpisze.
O kurde, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Czarna mala bo to niestety jest wyniszczajace. Kidy tak bardzo sie chce i robi sie wszystko by sie udalo, to na dluzsza mete ciezko o optymizm. Jednak zycze ci go duzo i nadziei i radosci [emoji16]

Mialam dzisiaj sen. Ogladalam do kupienia dom na Hawajach. W pewnym momencie ucieklam. Spotkalam kilka dziewczyn ktore byly niezadowolone z ciazy. Nagle zaczelam tak glosno i spazmatycznie plakac i krzyczec. Oj duzo jest we mnie bolu z tym zwiazanego, skoro nawet we snach odreagowuje[emoji24][emoji24][emoji24]

Jest tez duzy plus. Moj M ma haplotyp C4. To nam daje szanse na dziecko [emoji3][emoji16][emoji3][emoji1]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Destino teraz bedzie juz z gorki [emoji8]

Avita niestety tak to jest. My chuchamy i dmuchamy zeby bylo dobrze a taka ma wszystko gdzies i rodzi bez problemu [emoji35] szkoda tylko pozniej tego dzieciaczka..

Jest tez duzy plus. Moj M ma haplotyp C4. To nam daje szanse na dziecko [emoji3][emoji16][emoji3][emoji1]

@Destino czy twój mąż wykonywał genotyp KIR, czy było to jakieś inne badanie. Ja również jestem posiadaczką haplotypu aa, i nikt do tej pory nie wspominał, że i on powinien to sprawdzić. Jedziemy w czwartek do Prokocimia na powtórkę mlr, to może przy okazji sprawdzimy i to. Czy możesz coś wiecej napisać o tym niebezpiecznym sprzężeniu.
Konsultację u Sachy mam dopiero końcem maja.

Matulka jestes posiadaczka antygenow, ktore beda kazda twoja ciaze predysponowaly do problemow z dokrwieniem lozyska, co bedzie wywolywalo stan zapalny, a w dalszej konsekwencji prowadzilo do stanu przedrzucawkowego i rzucawki. Tego niestety nie zmienisz, ale tez nie kazda ciaza tak sie zakonczy. Tyle mowi twoj haplotyp aa. Natomiast jak twoj M bedzie mial genotyp C2, to wtedy masz kilkakrotnie wieksza szanse, ze to sie bedzie dzialo. Jakies porownanie. Dla nas ivf daje 40 %szans na ciaze. Przy tym sprzezeniu szanse spadaja conajmniej o polowe. Tak mowil mi lekarz. Abstrachowal od calej reszty problemow. To badanie dla meza rzadko sie robi. Nazywa sie Genotyp hla-c i kosztuje ok 350 albo 370zl. Zapisywac sie nie trzeba i szybko sa wyniki. Warto to wiedziec. Zobaczymy co powie na ten haplotyp. Wizyte mamy dopiero 26. U mnie lekarze niechetnie biora sie za ivf bo to zbyt ryzykowne. Zobaczymy co powie pan Chrostowski i jak on sie do tego zabierze.

Matulka to wszystko brzmi groznie, ale trzeba myslec jak Susana, ze bedzie dobrze i wszystko sie powiedzie. Mnie niewiele juz martwi. Rozne diagnozy slyszalam to, ze moge nieprzezyc tez. Bardziej martwi mnie fakt, ze musialabym zyc bez dzieci. Czuje sie bez nich bardzo pusta i tesknie za moimi aniolkami [emoji22]

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki za odzew [emoji8] [emoji8] ja robiłam, ale coś takiego jak w załączniku. Wiecie co, opadłam z sił i szlag trafił mój optymizm, te starania niszczą mnie psychicznie.

6fec4fe92d0dd3772832d12839ac802d.jpg

O kurde, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

To tak wygląda też ten mój wynik. To ten sam. I mam taki sam wynik, jest dobry.

@Avita, to jakaś masakra, ja bym patrzeć na takie cos nie mogła...
Ja mam wyrzuty, jak raz za ile usmażę sobie domowe frytki...

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Ja również mimo niekorzystnych wyników nie zamierzam przestać walczyć. Wczoraj minął termin mojego porodu, smutny to był dzień..... Ale uda się, kiedyś się uda na pewno, mocno w to wierzę.
Sacha, biorąc pod uwagę ilość problemów zdecydował, że zaczynamy od szczepień, co do kirów i aktywności nk, postanowił, że wrócimy do tego później. Wspominał tylko o nieprawidłowej budowie i funkcjonowaniu trofoblastu/łożyska. Niezależnie od wyniku hamowania jedziemy na konsultację by ustalić dalszy plan działania.

Dziewczyny od Malinowskiego i Paśnika, czy oni również przy ponownym sprawdzaniu mlr, kazali Wam wykonać też test z obcym dawcą. Zaznaczam, że jestem po pierwszej serii ze swoim partnerem. Mam zaznaczyć w Prokocimiu, że jestem po szczepieniach i mają wykonać dodatkową drugą próbę.

@kas90, @czarna_mala ja również miałam dokładnie taki wynik testu mikrocytotoksycznego.

Do góry