reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuję @bentula za odpowiedz. Ja mam tez takie wrazenie, ze nawet kazda z nas inaczej na wszystko reaguje, a intuicję to my mamy. Kilka dni poczekam, ale tez tak mi cos podpowiada, zeby dha lykac codziennie a tą rozową z femibionu rzadziej, a wtedy osobno łyknąc sobie magnez i 1 krople d3 więcej.
Tym bardziej , ze niedlugo lato, to bedzie wiecej witamin z natury:)

reklama
@kas90, rzadko się tu udzielam ale śledzę Twoje losy i Ci kibicuje, jestem wg OM 15t2t, wg usg 16t2d wiec jesteśmy w tym razem ;) chciałam Ci napisać w temacie witamin bo miałam podobne rozterki- zarówno prof Jerzak, u której się leczę jak i moja kochana, b.mądra gin nr 2 zalecały od początku femibion plus metyle wit B6, b12 do końca 1 trym. Od drugiego trym kazały dorzucić prenatal dha 600, odstawić B6, b12 metyle. Ja nie jestem przekonana do zwykłego kwasu, w udanej ciazy z córka nie brałam go wcale, gdy badałam sobie jego poziom suplementując go, zawsze był za wysoki. Wiec nie posłuchałam i stworzyłam kombinacje: wit D 2000, jodid 200, prenatal dha 600 i kw.foliowy metylowany 1000 chociaż biorę go już coraz rzadziej. nie biorę femibionu i w tej ciazy nie brałam. Przyznałam się do tego gin nr 2 i pytałam czy na tym etapie jeszcze jakichś witamin potrzebuje, powiedziała, ze nie.

@kas90, rzadko się tu udzielam ale śledzę Twoje losy i Ci kibicuje, jestem wg OM 15t2t, wg usg 16t2d wiec jesteśmy w tym razem ;) chciałam Ci napisać w temacie witamin bo miałam podobne rozterki- zarówno prof Jerzak, u której się leczę jak i moja kochana, b.mądra gin nr 2 zalecały od początku femibion plus metyle wit B6, b12 do końca 1 trym. Od drugiego trym kazały dorzucić prenatal dha 600, odstawić B6, b12 metyle. Ja nie jestem przekonana do zwykłego kwasu, w udanej ciazy z córka nie brałam go wcale, gdy badałam sobie jego poziom suplementując go, zawsze był za wysoki. Wiec nie posłuchałam i stworzyłam kombinacje: wit D 2000, jodid 200, prenatal dha 600 i kw.foliowy metylowany 1000 chociaż biorę go już coraz rzadziej. nie biorę femibionu i w tej ciazy nie brałam. Przyznałam się do tego gin nr 2 i pytałam czy na tym etapie jeszcze jakichś witamin potrzebuje, powiedziała, ze nie.
Dzięki, a tego prenatalu łykasz 2 kapsułki?

@mała79, odezwij się, mam dla ciebie to, o co prosilas:)

Ja wiem ja wiem @Gabiś albo @lamia urodziły
Po wieczkiem pisze "próbuj dalej" :p :p :p
Ps choć kto wie może tez :D
Podpowiem zw nie chodzi o mnie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    41,6 KB · Wyświetleń: 435
Dziewczyny byłam u lekarza i mówiłam im że się boje o te maleństwo i wgl mówią że nie ma podstaw..potem ze spokojna mam być mam rano o 6 tetno robione..
Ktg i słuchanie częściej tetna jest od 29 tyg ciąży mi leci 26 tydzień takie procedury szpital ma i ordynator nic nie zrobię ale byłam zrobili mi usg gin dopochwowe wody nie lecą mi jakiś sluz po luteine dopochwowej dlatego czuje takie mokro niby poziom wody w normie i tyle siostra była u mnie przywiozła mi baterie działa ten detektor juz zobaczymy jak długo..
Nie umiem odróżnić ruchów dziecka od skurczow przepowiadajacych:-( nikt z lekarzy tego nie rozumieją ciągle mówią że ja tylko panikuje czuje się jak jakiś odrzutek:-(
Skurcze kochana sa bolesne a ruchy dzidzia przyjemne po tylu przejsciach jestes biedactwo a tak beznadziejnie cie traktuja moze daj ordynatoriwi np stowe? Ja nigdy tak nie robilam ale w 26 tyg bylam z cireczka na patologii i tetno co chyba 3 godz nawet w nocy sprawdzali nie przejmuj sie ze mysla ze panikara to twoje malenstwo i walcz o nie jak nie ty to kto? Pros o to tetno czesto az beda cie mieli dosc i beda robic kochana:*:* i postaraj sie byc spokojna dla maluszka:):)

reklama
Hej dziewczyny
To i ja coś napisze o witaminkach
Metafolin i wut b metylowane brałam chyba z pótora roku tylko do 12 tygodnia ciąży .
We wszystkich suplementach typu mama dha i femibion jest też zwykły kwas foliowy ...więc ja ich nie biorę
Natomiast sama z gin.skomponowałam taki zestaw

Wit D3 2000
JODIT
MAGNE B 6
KWASY OMEGA 3 SOLGAR ( DHA )
ŻELAZO

Do góry